'Deliler' sadece köyün adı: Köylüler rahatsız - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Ağustos, 2023 12:35 tarihinde yayınlandı
0
0

‘Deliler’ sadece köyün adı: Köylüler rahatsız

Ankara’da bulunan Deliler köyünün sakinleri, köyün isminin değişmesini istiyor.

Ankara’nın Elmadağ ilçesine bağlı Deliler köyünde isim tartışması yaşanıyor. Köylerinin isminden rahatsız olan bir grup köylü ismin değişmesini isterken, bir grup ise köyün isminin değişmemesi gerektiğini savunuyor. İHA’ya konuşan köy sakinlerinden Şükrü Kırıköz, “Ben doğdum doğalı köyün adı Deliler olarak geçiyor. Ama eskiden Delil olarak geçiyormuş, şahitlik anlamında yani, şimdi Deliler olarak geçiyor. Köyün isminden yeni yetişen nesil rahatsız oluyor. Biz şimdiye kadar rahatsız olmadık ama şimdiden sonra rahatsız olan varsa da bilmiyorum. Köyün isminin değişmesini isteriz tabii, gençler için isteriz. Köyün adını gördüklerinde hep gülüyorlar, ’Deli mi var?’ diye soruyorlar. Biz de ’Yok ismi’ diyoruz, öylece geçiştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Köyünden ve köyünün isminden memnun olduğunu ifade eden Özgür Tiryaki, “Osmanlı’da savaşta en önde gidenlere deliler denirdi. Bizim köyümüzün ismi de oradan geliyor. Köyümüzün isminin değişmesini istemiyorum. Daha önce Yeşilöz diye değiştirildi ama biz kabul etmedik. Bazen espri yapıyorlar köyün ismi hakkında. Tarihini bilen zaten biliyor, bilmeyene de tarihini anlattığında ikna oluyor” diye konuştu.

Bu köyün ismiyle başı dertte: Deliler köyü

Köyün isminden rahatsız olduğunu söyleyen Hidayet Mermer ise, “Çocukluğumdan beri köyümüzün ismi Deliler. Ben askere gittiğimde ’Nerelisin sen?’ dediklerinde, ’Deliler’ dediğimde ’Deli misiniz siz?’ diyorlardı. O yüzden köyümüzün ismini değiştirmek istiyoruz” dedi.

Köyün yaşlılarından Fatma Şeker, köyün isminden memnun olduğunun altını çizerek, “Annem, babam, babaannem, dedem bu köyde yaşamış, bu köyde durmuş. Onlar memnun olmuş da ben niye memnun olmayayım? Onlar seviyorsa ben de seviyorum köyümü ve köyümün adını. Deliler Tepesi var. 7 köy varmış burada, 7 köyden birisi çıkar tepeye bağırırmış. Bu Deliler ismi oradan kalmış” ifadelerini kullandı.

Köyün en küçük sakinleri Yusuf Laçinok ile Yasin Laçinok da köyün isminin değişmesini isteyerek, “Köyün isminden memnun değiliz, çünkü dalga geçiyorlar. Siz delisiniz diyorlar” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
rektor kirisik almanyada karabuklulerle bir araya geldi PlcgvAaC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Kırışık Almanya’da Karabüklülerle bir araya geldi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Almanya’da Karabük-Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek eğitim ve gençlik alanındaki iş birliği imkanlarını değerlendirdi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Fatih Kırışık, Almanya’da faaliyet gösteren Karabük-Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ne gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Dernek Başkanı Yalçın Yirmibeşoğlu, dernek yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldi.

Görüşmelerde başta eğitim ve gençlik çalışmaları olmak üzere sivil toplum faaliyetleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarla üniversite arasındaki bağların güçlendirilmesi ve eğitim ile kültür alanında geliştirilebilecek ortak çalışmalar ele alındı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, yurt dışında yaşayan Karabüklülerle kurulan güçlü bağların önemine dikkat çekerek, sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülen iş birliklerinin ortak değerleri pekiştirdiğini ve toplumsal birlikteliği güçlendirdiğini ifade etti.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a; Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Mustafa Polat, Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Murat Bulut, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinden İsa Avcı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Adnan Ucur eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin