blank
Mustafa Akgün tarafından
10 Nisan, 2025 13:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Değirmenci’den Karabük’e Yeni Sendika Binası Müjdesi

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, yıkılan Özçelik-İş Sendikası binasının yerine 8 katlı bir bina inşa edeceklerini ve yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Karabük’te gerçekleştirilen toplu sözleşme mitinginin ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yenişehir Kulübü Kardemir Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya sendikanın üst düzey yöneticileri ve yerel basın temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıya Genel Başkan Değirmenci’nin yanı sıra, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Kılıç, Şerafettin Koç, Ahmet Çolak, Bayram Altun, Aydın Baysal, Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve şube yöneticileri de katıldı.

TOPLU SÖZLEŞMEDE BÜYÜK KAZANIM

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yunus Değirmenci, toplu iş sözleşmesi süreci hakkında bilgi verdi. Kardemir çalışanları adına önemli kazanımlar elde ettiklerini belirten Değirmenci, “Bu sözleşme, hem ekonomik hem de sosyal haklar açısından rekor seviyede bir zam ve iyileştirmeler içermektedir. Üyelerimizin emeğinin karşılığını alması için elimizden gelenin fazlasını yaptık” dedi.

ÖZÇELİK-İŞ TÜRKİYE’NİN SENDİKASI OLDU

Sendikal faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Değirmenci, Özçelik-İş Sendikası’nın 50 bin üyeye ulaşarak Türkiye’nin 11. büyük sendikası konumuna geldiğini söyledi. Üyelere yönelik sosyal yardımlar, burs destekleri ve eğitim faaliyetlerinden bahseden Değirmenci, “Yılda iki kez teşkilat eğitimi düzenliyoruz. Üyelerimizin sağlık sorunlarında, cenazelerinde ve doğal afetlerde resmi kanallar aracılığıyla yardım sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özçelik-İş Sendikası’nın sadece ulusal değil, uluslararası sendikal hareket içinde de aktif rol aldığını belirten Değirmenci, “Her dönem bir genel başkan yardımcımızı veya şube yöneticilerimizi Avrupa’daki sendikal faaliyetlere dahil ediyoruz. 4-5 yıldır düzenli olarak yurt dışına giderek dünya sendikacılığı ile entegre olmaya çalışıyoruz” dedi.

KARABÜK’E YENİ SENDİKA BİNASI MÜJDESİ

Toplantının son bölümünde Karabük’e yönelik önemli bir projeyi duyuran Değirmenci, mevcut sendika binasının artık kullanılmaz hale geldiğini belirterek, “Bu binayı yıkarak yerine Karabük’e yakışır, modern ve işlevsel 8 katlı bir bina inşa edeceğiz. Yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlayacağız" şeklinde konuştu.

Değirmenci, konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, çalışanların haklarını korumak ve geliştirmek için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin