Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde define bulmak için kaçak kazı yapan iki kişi, jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Taşköprü ilçesinde Z.K. ve O.G. isimli şahısların define bulmak amacı ile zinsiz kazı yaptıkları bilgisine ulaşan jandarma ekipleri harekete geçti. Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kazı yapan şahıslar suçüstü yakalandı. Olay yerinde yapılan aramada beton kırıcı, 30 litre benzin, kazma ve menevela ele geçirildi.
Olayla ilgili jandarma ekiplerince 2 kişi gözaltına alındı.


Define avcılarına suçüstü operasyon
Vali Çağatay’a Gençlik Haftası ziyareti
15-21 Mayıs Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü heyeti, Vali Oktay Çağatay’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette; gençlerin tarih bilinci, milli ruh ve şuurla yetişmeleri, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere aktif katılımlarının teşvik edilmesi amacıyla yürütülen programlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Heyette, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu, Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin, Antrenör Serdar Akad, Gençlik Lideri Gülşan Alıç ile genç sporcular ve öğrenciler Beyza Yücesay, Tuğçe Emici ve Yiğit Ömer Yılman yer aldı.
Vali Oktay Çağatay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurguladı. Gençlerin sportif, sosyal ve kültürel alanlarda elde ettikleri başarıların gurur verici olduğunu belirten Vali Çağatay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak tüm gençlere başarılar diledi.

