Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde define bulmak için kaçak kazı yapan iki kişi, jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Taşköprü ilçesinde Z.K. ve O.G. isimli şahısların define bulmak amacı ile zinsiz kazı yaptıkları bilgisine ulaşan jandarma ekipleri harekete geçti. Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kazı yapan şahıslar suçüstü yakalandı. Olay yerinde yapılan aramada beton kırıcı, 30 litre benzin, kazma ve menevela ele geçirildi.
Olayla ilgili jandarma ekiplerince 2 kişi gözaltına alındı.


Define avcılarına suçüstü operasyon
Yağlıdere Deresi’nde kaybolan amca Sedat Çelik’in cansız bedenine 4 gün sonra ulaşıldı.
Giresun’un Yağlıdere ilçesinde 23 Mayıs tarihinde balık avlamak için yeğeni ile birlikte dereye giren ve akıntıya kapılarak kaybolan Sedat Çelik’in cansız bedenine, olay yerinden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta ulaşıldı.
Sedat Çelik, yeğeni ile birlikte Yağlıdere Deresi’nde balık avladığı sırada akıntıya kapılarak kayboldu. Olayın ardından bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları 4 gündür aralıksız sürdürülüyordu.
Dron destekli yürütülen çalışmalarda, Kaşdibi köyü köprüsü civarında dere içerisinde bir görüntü tespit edildi. Bunun üzerine belirtilen bölgede yoğunlaştırılan çalışmalar sonucunda Sedat Çelik’in cansız bedenine ulaşıldı.
Dereden çıkarılan Çelik’in cenazesi Yağlıdere Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

