Dedesinin çalışır halde bıraktığı traktörle göle devrilen çocuk hayatını kaybetti - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Kasım, 2024 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Dedesinin çalışır halde bıraktığı traktörle göle devrilen çocuk hayatını kaybetti

Samsun’da dedesinin çalışır halde bıraktığı traktörün hareket ederek göle devrilmesi sonucu yaralanan 11 yaşındaki çocuk tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, Samsun’un Çarşamba ilçesi Sahil Mahallesi Dumanlı Göl mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ekrem Tekbaş (65), kullandığı 40 EC 569 plakalı traktörü tuvalet ihtiyacını gidermek için durdurdu ve çalışır halde bıraktı. Bu sırada traktör hareket ederek üzerinde bulunan Berat Eymen Tekbaş (11) ile birlikte göle devrildi. Traktörün aniden hareket edip göle devrildiğini gören yaşlı adam çaresiz feryat ederek çevreden yardım istedi. Vatandaşlar tarafından başka traktörle çekilen traktörün altında kalan Berat Eymen Tekbaş, kurtarılarak ambulansla Çarşamba Devlet Hastanesine kaldırıldı. İlk müdahalesi yapılarak çocuk, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Samsun’daki hastanede tedavi altına alınan Berat Eymen Tekbaş yapılan müdahalelere rağmen kazadan 7 gün sonra hayatını kaybetti.

Büyük acı yaşayan dede Ekrem Tekbaş’ın, “Seyir halindeyken prostat kanseri olduğum için idrarımı tutamadım. Tuvalet ihtiyacımı gidermek için traktörü çalışır halde bıraktım. İdrarımı yaparken, torunumun üzerinde olduğu traktörün hareket etiğini ve devrildiğini gördüm. Etraftan yardım istedim. Daha sonra bayılmışım. Gözümü açtığımda hastanedeydim” diye ifade verdiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
diyanet isleri baskan yardimcisi demirden ogrencilere onemli bilgiler LhQguBrm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Demir’den öğrencilere önemli bilgiler

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, din istismarını önlemek için doğru kaynakların rehber alınmasının önemine dikkat çekti.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Kutsalın Araçsallaştırılması: Din İstismarının Sosyo-Politik Boyutları” konferansı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Demir’in katılımıyla gerçekleştirildi. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda, İlahiyat Fakültesi, Muhammed İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Muhammed İhsan Oğuz Vakfı iş birliğiyle düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, dinin doğru anlaşılması ve yorumlanmasının önemine dikkat çekerek, Müslümanların tarihteki tecrübesi ile dinin asli kaynaklarının her zaman birebir örtüşmeyebileceğini ifade etti. Demir, bu noktada zaman zaman yaşanan sapmaların, Kur’an ve Sünnet ekseninde yapılacak sürekli bir muhasebe ile giderilebileceğini vurguladı. Demir, maddi ve manevi çıkarlar için yapılan din istismarının hem dini hem de toplumsal güven açısından ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

Gençlere de seslenen Prof. Dr. Demir, dinin insanı özgürleştiren bir rehber olduğunu vurgulayarak, bilgi kirliliğine karşı eleştirel düşünmenin ve doğru kaynaklardan faydalanmanın önemine vurgu yaptı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük, Muhammed İhsan Oğuz Vakfı Başkan Vekili M. İhsan Oğuz ile Merkez Müdürü Doç. Dr. Mustafa Aykaç’ın da katıldığı konferans, Muhammed İhsan Oğuz’un Vesiletü’n Necat İlmihal Kitabı Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin