Dedeler Deresi doğal koruma alanı olarak tescillendi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Eylül, 2021 13:19 tarihinde yayınlandı
0
0

Dedeler Deresi doğal koruma alanı olarak tescillendi

Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından Safranbolu’da 1936 yılına kadar cüzzamlı hastaların tecrit edildiği“Dedeler Deresi”kanyonunun ‘Doğal Sit -Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescil edilmesi için yaptığı girişimler sonuç verdi. Alanın ‘Doğal Sit -Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescil edilmesine ilişkin karar resmi gazetede yayınlandı.

Konuya ilişkin Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfından yapılan açıklama şöyle: “Safranbolu’da 1936 yılına kadar cüzzamlı hastaların tecrit edildiği “Dedeler Deresi” kanyonunun ‘Doğal Sit -Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescil edilmesi için Vakfımızca yapılan girişimler sonucunda Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün kararı ile tescil edilerek resmi gazetenin 04.09.2021 tarih ve 31588 sayılı nüshasında yayınlanmıştır.

Bölge koruma altına alınmış olunmasıyla artık çöplük olarak kullanılmayacak, yangınlar oluşmayacak, gerekli temizlik işlemleri ve doğasına döndürülmesiyle birlikte yeni bir turizm destinasyonu da kazanılmış olunacaktır.Safranbolu’muza hayırlı olmasını dileriz”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim2 4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 14:44 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Mart ayında 444 araç trafiğe kayıt edildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Karabük’te 2026 yılı Şubat ayında 86 bin 262 olan kayıtlı araç sayısı Mart ayı itibariyle motorlu kara taşıtı sayısı 86 bin 706 oldu.
TÜİK’in 2026 yılı Mart ayına ilişkin açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, Türkiye genelinde 159 bin 931 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.
Batı Karadeniz illerinden Karabük’te dönem sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı 86 bin 706 olarak kayıtlara geçti. Komşu illerden Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 210 bin 982, Bartın’da ise 70 bin 206 oldu.
TÜİK verilerine göre Karabük’teki taşıtların 48 bin 850’sini otomobil, 10 bin 672’sini kamyonet, 3 bin 441’ini kamyon, 14 bin 262’sini motosiklet, bin 623’ünü minibüs, 605’ini otobüs, 6 bin 881’ini traktör ve 372’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin