Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Eylül, 2021 13:19 tarihinde yayınlandı
0

Dedeler Deresi doğal koruma alanı olarak tescillendi

Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından Safranbolu’da 1936 yılına kadar cüzzamlı hastaların tecrit edildiği“Dedeler Deresi”kanyonunun ‘Doğal Sit -Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescil edilmesi için yaptığı girişimler sonuç verdi. Alanın ‘Doğal Sit -Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescil edilmesine ilişkin karar resmi gazetede yayınlandı.

Konuya ilişkin Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfından yapılan açıklama şöyle: “Safranbolu’da 1936 yılına kadar cüzzamlı hastaların tecrit edildiği “Dedeler Deresi” kanyonunun ‘Doğal Sit -Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescil edilmesi için Vakfımızca yapılan girişimler sonucunda Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün kararı ile tescil edilerek resmi gazetenin 04.09.2021 tarih ve 31588 sayılı nüshasında yayınlanmıştır.

Bölge koruma altına alınmış olunmasıyla artık çöplük olarak kullanılmayacak, yangınlar oluşmayacak, gerekli temizlik işlemleri ve doğasına döndürülmesiyle birlikte yeni bir turizm destinasyonu da kazanılmış olunacaktır.Safranbolu’muza hayırlı olmasını dileriz”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
sq 2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
14 Mayıs, 2026 11:27 tarihinde yayınlandı
0

Ovacık’ta orman işçilerinin yakınına yıldırım düştü, o anlar korkuya neden oldu

Karabük’ün Ovacık ilçesinde üretim çalışması yapan orman işçilerinin yakınındaki ağaca yıldırım düşmesiyle yaşanan panik anları cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, dün ilçedeki ormanlık alanda meydana geldi. Bartın Kumluca Konuklu Kooperatifi bünyesinde çalışan orman işçileri, üretim faaliyetleri sırasında sağanak yağışa yakalandı.
Yağışın şiddetini artırdığı sırada işçilerden biri cep telefonu kamerasıyla kayıt almaya başladı. Bu sırada işçilerin bulunduğu alanın karşı tarafındaki bir ağaca büyük bir gürültüyle yıldırım isabet etti.

Yıldırımın düşmesiyle birlikte çevreye kıvılcımlar saçılırken, işçiler panik yaşayarak bölgeden uzaklaşmaya çalıştı. İşçilerin birbirlerine seslenerek güvenli alana kaçtığı anlar da görüntülere yansıdı.

Olayda yaralanan olmazken, yıldırımın isabet ettiği ağaçta hasar meydana geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin