Türkiye’nin ilk ve tek Demir Çelik Enstitüsü olma özelliği taşıyan Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi sahibi oldu.
KBÜ Demir Çelik Enstitüsü almış olduğu Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile yaptığı çalışmaları da tescilledi.
Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memiş Işık yaptığı açıklamada, “Enstitümüzde kalite ilgili çalışmalar kurulduğu günden bugüne kurgulanmış bir süreç. Süreç devam ederken kalite ile ilgili yaptığımız işlerin başka kişilerce doğrulanması gerekiyordu. Biz Enstitümüzde yaptığımız işleri standartlara ve uluslararası düzeye uygun şekilde yapıyoruz. Bu işleri doğru yaptığımızı kişilerin veya kurumların doğrulaması gerekir. Bunların çıktıları da kalite ve akreditasyon belgeleridir. Kalite sistemi üst yönetimden en alt çalışana kadar bir ekip işidir. Üst yönetimde çalışmalarımıza çok büyük destek verilmektedir. Sürekli gelişim, sürekli değişim, sürekli büyüme gerekiyor. Bunları nasıl sağlayacağız? Bu sistemin çıktıları ile doğrulamamız lazım. Biz geçmişte eksik yönlerimiz nelerdi ve şimdi o yönlerimizi tamamladık mı? İşte bunların en önemli çıktıları kalite belgeleridir. Dolayısı ile biz bu belge ile Uluslararası standartları sağlamış olduk ve bunu belgeledik. Bu belge ile enstitümüzde yaptığımız işleri belirli standartlara veya belirli normlara göre doğru yaptığımızın bir belgesi oldu. İçeride bir sisteminiz yoksa bu belgeyi doğrulama şansınız yoktur. Biz uyguladığımız sistem gereği bu belgenin istemiş olduğu şartların tamamını sağlamış bulunmaktayız.” dedi.
4 laboratuvar ve 8 deneyde akredite olduklarını da kaydeden Işık, “ Bunlar; sertlik, kalıntı, gerilme,statik ve Dinamik laboratuarımız. Diğer laboratuvarlarımız da bazı deneylerimiz şuan devam ediyor. Çalışmalarımız devam ederken kamu ya da özel birçok kuruma numune gönderiyoruz. 4 testte daha akredite olacağız. Bazı deneylerin süresi de 17-20 gün arasında değişmektedir. Deneylerin süreleri tamamlandığı zaman kapsam genişletmiş olacağız. Yorulma ile ilgili bir deneyimiz var ve bunu yurt dışında yapan tek kurum biz olacağız. Biz bu testleri yapınca hem sanayi ile ilgili uygulamalara, hem de bilimsel ve akademik çalışmalara destek olacağız. Bunun en önemli yanı kendimizi geliştiriyoruz ve Demir Çelik Sektörünün ihtiyacı olan katma değeri yüksek ürünlerle burada çalışma yapabileceğiz. Hatta daha büyük çaplarda yapabildiğimizi gözlemlemiş olacağız ve özel ürünlere sektör yoğunlaşmış olacak. Burada ARGE çalışmalarını yapacak ve destek vereceğiz. Ülkemiz, Bölgemiz, üniversite ve enstitü olarak güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum.” Diye konuştu.


DÇ Enstitüsü’ne ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.


