Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Mayıs, 2023 16:33 tarihinde yayınlandı
0

Davetsiz misafir kameraya yansıdı

Bolu‘da ormanda kamp yapan Abdullah Aksoy’un çadırının yanına gece saatlerinde ayı geldi. Uyuduğu esnada ses duyan Aksoy, korku dolu anlar yaşadı. O anlar Aksoy’un çadırına kurduğu fotokapanlara yansıdı.
Bolu‘da At Yaylası’na giderek kamp yapan Abdullah Aksoy’u, gecenin ilerleyen saatlerinde davetsiz misafir ziyaret etti. Aksoy tarafından çadırın etrafına kurulan fotokapanlarla ayı görüntülendi. Çadırın içerisine de kamera yerleştiren Aksoy, gece saatlerinde ayının gelmesiyle birlikte uykusundan uyanarak korku dolu anlar yaşadı. Ayının daha sonra çadırdan uzaklaşması ise fotokapanlarla saniye saniye görüntülendi.

“Hayvan gelince ilk önce bir irkildim”
Korku dolu anlar yaşayan Abdullah Aksoy, “Gece hayvan geldi. Ses duydum. Hayvan gelince ilk önce bir irkildim. Korku yaşadım. Korku yaşamayacak insan yoktur. Çadıra saldırma riski vardı ama doğada en tehlikeli canlı insandır. Yani hayvandan daha tehlikelidir. Bu bir gerçek. Ayı tesadüf gelip de size saldırmaz. Anca uyurken üstüne çıkar ya da yanında yavrusu varsa bu şartlarda saldırır hayvan. Onun dışında gece gelip sana anca yaklaşır, merak eder, bakar ama saldıracağını düşünmüyorum” dedi.

“Ayıyla çekiş edeceksin”
Gece çadırda uyumakta zorlandığını söyleyen Aksoy, “Gece ayının gelmesinden sonra uyuyamadım. Yani 1-2 saat anca uyudum. O da sabaha karşı, artık çok yorulunca 1-2 saat uyuyabildim. Hayvan merak ediyor, bakıyor. Seni yemeğe gelmiyor veya sana zarar vermek için gelmiyor. Meraklı. Ayılarda da psikoloji vardır. Bazıları böyle şeydir. Mümkün olduğunca kaçmayacaksın” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ozel bireylerden vali yardimcisi balciya ziyaret njXdr6xJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Özel bireylerden Vali Yardımcısı Balcı’ya ziyaret

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Zonguldak’ta özel bireyler, STK temsilcileri ve kurum yetkilileri Vali Yardımcısı Muammer Balcı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarete Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Türkmen Köse, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile İl Müdürlüğü’ne bağlı Gündüz Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nden hizmet alan bireyler katıldı.

Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı TOBB Uzun Mehmet Ortaokulu özel öğrencileri ve öğretmenleri de programda yer aldı.

Ziyaret kapsamında özel bireyler, kendi el emeğiyle hazırladıkları ürünleri Vali Yardımcısı Muammer Balcı’ya takdim etti. Etkinlik, Engelliler Haftası’nın anlam ve önemine dikkat çekti.

Vali Yardımcısı Balcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin