Darıca Karabüklüler Derneği Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde meydana gelen deprem sonrası maddi ve manevi depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor. Depremin ilk gününden itibaren dernek olarak her türlü yardımı yapmaya çalıştıklarını belirten Darıca Karabüklüler Derneği Başkanı İsmail Torun “ Dernek olarak bizlerde 55 bin lira para toplayarak bağışımızı yaptık Bunun yanı sıra yaşadığımız deprem afetinin ilk dakikasından itibaren elimizden geldiği kadar ülkemize ve milletimize destek olmaya çalışıyoruz . Kahramanmaraş ilinin Dulkadiroğlu ilçesinde depremzede kardeşlerimize destek oluyoruz. Rabbim ülkemize ve milletimize güç kuvvet versin bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah” dedi. (Halil Kızılyer)


Darıca Karabüklüler Derneği Depremzedeleri Yalnız Bırakmadı
YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı
Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.
Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.
Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.
İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.


