Karabük Postası tarafından
04 Ağustos, 2023 14:13 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Daniel Amartey, ilk maçta gol sevinci yaşadı

Beşiktaş’ın yeni transferi Daniel Amartey, KF Tirana’ya attığı gol ile siyah-beyazlı formayla çıktığı ilk müsabakada gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu rövanş müsabakasında deplasmanda KF Tirana ile karşılaştı. Sahadan 2-0’lık galibiyet ile ayrılan siyah-beyazlılar, adını bir üst tura yazdırdı. Kartal’ın İngiltere ekibi Leicester City’den kadrosuna kattığı 28 yaşındaki oyuncu Daniel Amartey, karşılaşmanın 57. dakikasında rakip fileleri havalandırarak siyah-beyazlı forma ile çıktığı ilk müsabakada gol sevinci yaşadı. Karşılaşmanın 46. dakikasında Necip Uysal’ın yerine oyuna dahil olan Ganalı stoper, maçın sonuna kadar sahada kaldı. Amartey’in sergilediği performans, Roman Saiss’in takımdan ayrılması ve Emrecan Uzunhan ile Tayyip Talha Sanuç’un sakatlığının devam etmesinden dolayı savunma hattında sıkıntı yaşayan Beşiktaş’ta teknik heyetin yüzünü güldürdü. (İHA)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mart, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Merih Demiral, Bolu’daki ‘Bozkurt’ heykelinin yanında: “İyi ki de yapmışım”

Ulusal futbolcu Merih Demiral, Bolu’da dikilen ‘Bozkurt’ heykelini ziyaret etti. Altyapıda oynayan minik futbolcuların sorularını yanıtlayan Demiral, kendisine yöneltilen, "Bozkurt işareti yaptığın için UEFA sana neden ceza verdi?" sorusuna, "Onların zoruna gitti herhalde" diyerek yanıt verdi.
Türkiye A Ulusal Futbol kadrosu, 2 Temmuz’da, 2024 Avrupa Şampiyonası’nda karşılaştığı Avusturya’yı 2-1 mağlup etti. Gayrette iki gol atarak galibiyeti getiren ve maçın yıldızı olan Merih Demiral, gol sonrası "Bozkurt" işareti ile tribünleri selamladı. Siyasi sembol kullandığı gerekçesiyle Merih Demiral’a UEFA tarafından 2 maç ceza verildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ise ulusal futbolcuya takviye için Merih Demiral’ın ‘Bozkurt’ heykelini Bolu’ya diktirdi.

Heykelini görmeye geldi
Milli futbolcu Merih Demiral, Bolu’da dikilen heykelini ziyaret etti. Ziyaret öncesi Demiral’ın geleceğini duyan çocuklar saatler öncesinden heykelin başında nöbet tuttu. Demiral’ın gelmesiyle birlikte imza sırasına giren çocuklar heykel önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Heykelinin önünde açıklamalarda bulunan Demiral, "Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çok memnunum, gururluyum. Bozkurt sembolü Türk milleti için çok değerli bir sembol. Bu heykel yalnızca benim özelimde değil her Türk evladı için çok gurur duyulacak bir anıt. Burada liderimiz çok değerli bir işe imza attı bence. Burada olduğum için çok memnunum, gururluyum. Belediye liderine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Demiral’dan UEFA’ya "Onların zoruna gitti"
Ayrıca Karaçayır Spor Kompleksi’nde altyapıda oynayan minik sportmenlerin merak ettiği soruları yanıtladı. Bir çocuğun, ‘Bozkurt işareti yaptığın için UEFA sana neden ceza verdi?’ sorusuna yanıt veren A Ulusal Futbolcu Merih Demiral, "Onların zoruna gitti herhalde. Golü attıktan sonra tribünde bozkurt yapan vatandaşlarımızı gördüm. O yüzden onları görünce bende Bozkurt Türklüğün sembolü olduğu için onu yapma gereği duydum. O yüzden çok gururluyum. Âlâ ki de yapmışım diyorum" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.