Artvin’in Borçka ilçesinde baraj gölünde, kafesleri kontrol ettiği sırada tüpünün bitmesi üzere havasız kalan dalgıç yaşam mücadelesini kaybetti.
Edinilen bilgiye göre olay, Borçka ilçesi baraj gölünde 13 Temmuz Cumartesi günü meydana geldi. Baraj gölüne Türk somunu yetiştiriciliği yapan bir şirkette dalgıç olarak çalışan 29 yaşındaki İlker Topaloğlu, kafes kontörlü için tüple dalış yaptı. Bir süre sonra çıkmayınca çalışma arkadaşları Topaloğlu’nu kafeslere takılmış halde buldu. Tüpü biten be havasız kalan Topaloğlu, Artvin Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede yoğum bakımda 7 gün kalan Topaloğlu yaşam mücadelesini kaybetti.
Genç dalgıcın ölüm haberi ailesi ve sevenlerini üzerken savcılık konuyla ilgili inceleme başlattı.


Dalış yaptığı kafes balık tesislerinde havasız kalan dalgıç yaşam mücadelesini kaybetti
Çetinkaya ve Salt’tan Millet Bahçesinde inceleme
Karabük’te yapımı tamamlanma aşamasına gelen Kent Meydanı Millet Bahçesi ve Camii Projesi’nde incelemelerde bulunuldu.
AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ile Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilgililerle birlikte projede yürütülen son çalışmaları yerinde değerlendirdi.
AK Parti’nin Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen proje kapsamında, Karabük’e sosyal yaşamı güçlendirecek yeni bir merkez kazandırılıyor. Kent Meydanı ile bütünleşik şekilde planlanan Millet Bahçesi, şehrin sosyal, kültürel ve sportif hayatına önemli katkılar sunacak.
Yaklaşık 79 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen projede; 15 dükkândan oluşan ticari alan, konferans salonu, çocuk oyun alanları, spor sahaları, konser ve sinema etkinlik alanı, anıt meydanı, çardaklar ile seyir terası yer alıyor.
Bisiklet ve yürüyüş yolları, dinlenme alanları ve sosyal donatılarıyla dikkat çeken Millet Bahçesi’nin, her yaştan vatandaşın vakit geçirebileceği yeni bir yaşam alanı olarak hizmet vermesi planlanıyor.
Karabük Kent Meydanı Millet Bahçesi Projesi’nin kısa süre içerisinde tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunulması hedefleniyor.

