Amasya’da dağın tepesine devasa harflerle konuşlandırılan ‘Amasya’ yazısı ABD’de bulunan ’Hollywood’ yazısına benzetiliyor. Kenti kuşbakışı gören yazının bulunduğu tepe, gezginlerin uğrak noktası haline geldi. Yazıyı görenler "Hollywood değil Amasya" kelamlarıyla tabiat tutkunlarını davet ediyor.
ABD’nin Los Angeles kentinde bulunan Amerikan sinema sanayisiyle özdeşleşmiş ’Hollywood’ yazısından esinlenilerek devasa harflerle yazılan ‘Amasya’ yazısının bulunduğu Yanıktepe’ye çıkan vatandaşlar halay çekip eğleniyor. Alanda sivil toplum kuruluşları da sık sık etkinlikler düzenliyor. Rengarenk ağaçların ortasında yürüyüş yapan gençler etraf paklığı de yapıp kuşlar ve yabam hayvanlarının da beslenmesi için yiyecek bırakıyor.
"Burası Hollywood değil Amasya"
Öğrencilerinin de yer aldığı yürüyüşe katılan Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç, "Burası Hollywood değil Amasya. Dorukta bu kadar hoş bir yerde kent yazısı, muhtemelen yalnızca Amasya’da vardır. Hollywood gibisi yazı çok güzel" dedi.
"Tarih ve tabiat meraklılarını Amasya’mıza davet ediyoruz"
Amasya’nın 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip olduğunu belirten Kılıç, "Amasya’nın tabiatı da çok hoş. Yaylalarının da kesinlikle gezilmesi lazım. Yurt dışında da tarih ve tabiat meraklılarını hoş Amasya’mıza davet ediyoruz" diye konuştu.
"Amasya yazısı ışıklandırılmalı"
Arkadaşlarıyla birlikte yaklaşık yarım saat süren bir yürüyüşün akabinde kentin doruğuna çıkan Alper Taşdemir de "Amasya yazısı ışıklandırılmalı. Gece manzarası de çok hoş ve dikkat alımlı olabilir" biçiminde konuştu.