Dağdan kopan kayalar demiryolunu kapattı, faciadan dönüldü - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
dagdan kopan kayalar demiryolunu kapatti faciadan donuldu bf5QsjRa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Aralık, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Dağdan kopan kayalar demiryolunu kapattı, faciadan dönüldü

Karabük-Zonguldak seferini yapan trenin önüne dağdan kopan kayalar düştü. Facianın eşiğinden dönüldüğü olay sonrası demiryolu büsbütün ulaşıma kapandı.

Edinilen bilgiye nazaran, sabah saatlerinde Karabük-Yenice kara yolu üzerindeki Suçatı tünelinin üst kısmındaki dağlık alanda yağışlar sonucu heyelan meydana geldi. Dağdan kopan dev kayalar kara yoluna ve demiryoluna düştü. Bu sırada saat 07.05’te Karabük’ten Zonguldak’a hareket eden yolcu treninin makinisti Suçatı tüneli mevkiine geldiği sırada dağdan kopan kayaları fark etmesi sonucu faciadan dönüldü. Kimi kayaların kara yoluna da düştüğü bölgede ulaşım denetimli olarak sağlanırken, demiryolu ise büsbütün ulaşıma kapandı. Karayoluna düşen kayalar kara yolları gruplarınca yoldan kaldırılırken, demiryolu grupları ise bölgede inceleme başlattı.

Yağış nedeniyle vakit zaman kayaların düşmeye devam ettiği bölgede jandarma kara yolunda tedbir alırken, demiryolu ağının ziyan gördüğü olay sonrası Karabük’ten kalkan tren Bolkuş istasyonuna geri dönerek yolcular kara yolu ile otobüsle Zonguldak’a nakledildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vavava
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Nisan, 2026 13:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Turizm Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Karabük İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu, Vali Oktay Çağatay başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Toplantıda, Karabük’ün turizm potansiyelinin daha etkin değerlendirilmesi, sürdürülebilir turizm anlayışının güçlendirilmesi ve tanıtım faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Safranbolu Kaymakamı Hayrettin Baskın, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ustaoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu Alan Başkanı Cemil Belder ile ilgili kamu kurumlarının yöneticileri, turizm sektörü temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Oktay Çağatay, Karabük’ün sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerlerin turizm açısından önemli bir potansiyel sunduğunu vurgulayarak, bu potansiyelin etkin tanıtım ve kurumlar arası iş birliğiyle daha ileri taşınmasının önemine dikkat çekti.

Toplantı, turizm alanında yürütülecek çalışmalarda kurumlar arası iş birliğinin artırılmasına yönelik görüş alışverişiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin