Dağ Sokakta kırmızı alarm! - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Haziran, 2022 15:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Dağ Sokakta kırmızı alarm!

Atatürk Mahallesi Dağ Sokakta önceki gece meydana gelen toprak kayması nedeniyle 5 ev tedbir amaçlı tahliye edildi. Mahalle muhtarı Pazarlıoğlu 3 yıldır defalarca uyarıda bulunduklarını hatırlatarak, “Kalan 7 ev de derhal boşaltılmalı” dedi

Atatürk Mahallesi Dağ Sokak’ta yağışların ardından toprağın yumuşaması sonucu heyelan meydana geldi. Gürültüye uyanan mahalleli durumu polis ve AFAD ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan ekipler heyelan bölgesine şerit çekerken, yıkılma ve toprak kayması tehlikesiyle karşı karşıya kalan 5 evi tedbir amaçlı boşalttı.
TEPEDEKİ EVLER TEHLİKE ALTINDA

Dağ Sokak tepe bölgesindeki evlerin tehlike altında olduğunu söyleyen Atatürk Mahallesi Muhtarı AdemPazarlıoğlu, heyelanın gece 23.30 sıralarında meydana geldiğini belirtti ve “Vatandaşların haber vermesiyle hemen olay yerine intikal ettim. Daha önce de heyelanın olduğu bölgede mahalle sakinlerimiz büyük panik yaşadılar” dedi.

BÖYLE OLACAĞI BELLİYDİ

Karabük Postası’na konuşan Pazarlıoğlu, “2019’da muhtar seçildikten kısa bir süre sonra AFAD Müdürlüğü’ne buradaki tehlikeyi içeren bir dilekçe yazdım. Belediyeye birçok defa bildirimde bulundum. Ancak aradan geçen 3 yıla rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı. Böyle olacağı belliydi” ifadelerini kullandı.

KALAN 7 EVDE TAHLİYE EDİLMELİ

Atatürk Mahallesi Muhtarı AdemPazarlıoğlu toprak kayması nedeniyle 5 evin tahliye edildi bilgisini paylaşarak, “5 Evin tahliye edilmesi tek başına yeterli değildir. Burada toplam 12-13 ev bulunmaktadır. Diğer evler de ivedilikle boşaltılmalı, olası bir tehlikenin önüne geçilmelidir” diye konuştu.

BU BÖLGEDE YAŞAM ÇOK ZOR

Dağ sokakta yaşayanların bir kısmının daha önce Beşbinevler’deki afet evlerine yerleştirildiğini, bir kısmının da burada kaldığını hatırlatan Muhtar Pazarlıoğlu, “Buradaki vatandaşlarımız kendi imkanlarıyla zor şartlar altında yaşamaktadır. Ulaşım zordur. Kışın araçla ulaşım sağlanamamaktadır. Belediye temizlik ekipleri haftada bir gelebildiğinden ciddi bir çöp sorunu yaşanmaktadır. Park yoktur, çocuklar nezih olmayan yerlerde oynamaktadırlar. Bu sokakta yaşayanlar genellikle devletin verdiği kumanya ve yardımlarla yaşamlarını sürdürebilmektedir. Burası için kalıcı çözüm evlerin tamamen tahliye edilerek burada ikamet edenlere yer gösterilmesi” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin