Dağ Sokakta kırmızı alarm! - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Haziran, 2022 15:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Dağ Sokakta kırmızı alarm!

Atatürk Mahallesi Dağ Sokakta önceki gece meydana gelen toprak kayması nedeniyle 5 ev tedbir amaçlı tahliye edildi. Mahalle muhtarı Pazarlıoğlu 3 yıldır defalarca uyarıda bulunduklarını hatırlatarak, “Kalan 7 ev de derhal boşaltılmalı” dedi

Atatürk Mahallesi Dağ Sokak’ta yağışların ardından toprağın yumuşaması sonucu heyelan meydana geldi. Gürültüye uyanan mahalleli durumu polis ve AFAD ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan ekipler heyelan bölgesine şerit çekerken, yıkılma ve toprak kayması tehlikesiyle karşı karşıya kalan 5 evi tedbir amaçlı boşalttı.
TEPEDEKİ EVLER TEHLİKE ALTINDA

Dağ Sokak tepe bölgesindeki evlerin tehlike altında olduğunu söyleyen Atatürk Mahallesi Muhtarı AdemPazarlıoğlu, heyelanın gece 23.30 sıralarında meydana geldiğini belirtti ve “Vatandaşların haber vermesiyle hemen olay yerine intikal ettim. Daha önce de heyelanın olduğu bölgede mahalle sakinlerimiz büyük panik yaşadılar” dedi.

BÖYLE OLACAĞI BELLİYDİ

Karabük Postası’na konuşan Pazarlıoğlu, “2019’da muhtar seçildikten kısa bir süre sonra AFAD Müdürlüğü’ne buradaki tehlikeyi içeren bir dilekçe yazdım. Belediyeye birçok defa bildirimde bulundum. Ancak aradan geçen 3 yıla rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı. Böyle olacağı belliydi” ifadelerini kullandı.

KALAN 7 EVDE TAHLİYE EDİLMELİ

Atatürk Mahallesi Muhtarı AdemPazarlıoğlu toprak kayması nedeniyle 5 evin tahliye edildi bilgisini paylaşarak, “5 Evin tahliye edilmesi tek başına yeterli değildir. Burada toplam 12-13 ev bulunmaktadır. Diğer evler de ivedilikle boşaltılmalı, olası bir tehlikenin önüne geçilmelidir” diye konuştu.

BU BÖLGEDE YAŞAM ÇOK ZOR

Dağ sokakta yaşayanların bir kısmının daha önce Beşbinevler’deki afet evlerine yerleştirildiğini, bir kısmının da burada kaldığını hatırlatan Muhtar Pazarlıoğlu, “Buradaki vatandaşlarımız kendi imkanlarıyla zor şartlar altında yaşamaktadır. Ulaşım zordur. Kışın araçla ulaşım sağlanamamaktadır. Belediye temizlik ekipleri haftada bir gelebildiğinden ciddi bir çöp sorunu yaşanmaktadır. Park yoktur, çocuklar nezih olmayan yerlerde oynamaktadırlar. Bu sokakta yaşayanlar genellikle devletin verdiği kumanya ve yardımlarla yaşamlarını sürdürebilmektedir. Burası için kalıcı çözüm evlerin tamamen tahliye edilerek burada ikamet edenlere yer gösterilmesi” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
2 4
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
15 Nisan, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te hatalı park tepkisi

Karabük’te trafik yoğunluğunun en fazla hissedildiği bölgelerden biri olan Ömer Lütfü Özaytaç Caddesi üzerinde hatalı park edilen araçlar, uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu.

Günün yoğun saatlerinde cadde üzerinde gelişigüzel park edilen araçlar, hem sürücülere hem de yayalara zor anlar yaşattı. Özellikle çift sıra park ve yol kenarına düzensiz bırakılan araçlar, trafik akışını büyük ölçüde yavaşlattı.

Sürücüler, ilerlemekte güçlük çektiklerini belirterek duruma tepki gösterirken, bazı vatandaşlar ise sorunun sık sık yaşandığını ifade etti. Trafik yoğunluğu nedeniyle zaman zaman araç kuyrukları cadde boyunca uzadı.

Vatandaşlar, yetkililerden denetimlerin artırılmasını ve hatalı park yapan sürücülere yönelik daha caydırıcı önlemler alınmasını talep etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin