Dağ Sokakta kırmızı alarm! - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Haziran, 2022 15:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Dağ Sokakta kırmızı alarm!

Atatürk Mahallesi Dağ Sokakta önceki gece meydana gelen toprak kayması nedeniyle 5 ev tedbir amaçlı tahliye edildi. Mahalle muhtarı Pazarlıoğlu 3 yıldır defalarca uyarıda bulunduklarını hatırlatarak, “Kalan 7 ev de derhal boşaltılmalı” dedi

Atatürk Mahallesi Dağ Sokak’ta yağışların ardından toprağın yumuşaması sonucu heyelan meydana geldi. Gürültüye uyanan mahalleli durumu polis ve AFAD ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan ekipler heyelan bölgesine şerit çekerken, yıkılma ve toprak kayması tehlikesiyle karşı karşıya kalan 5 evi tedbir amaçlı boşalttı.
TEPEDEKİ EVLER TEHLİKE ALTINDA

Dağ Sokak tepe bölgesindeki evlerin tehlike altında olduğunu söyleyen Atatürk Mahallesi Muhtarı AdemPazarlıoğlu, heyelanın gece 23.30 sıralarında meydana geldiğini belirtti ve “Vatandaşların haber vermesiyle hemen olay yerine intikal ettim. Daha önce de heyelanın olduğu bölgede mahalle sakinlerimiz büyük panik yaşadılar” dedi.

BÖYLE OLACAĞI BELLİYDİ

Karabük Postası’na konuşan Pazarlıoğlu, “2019’da muhtar seçildikten kısa bir süre sonra AFAD Müdürlüğü’ne buradaki tehlikeyi içeren bir dilekçe yazdım. Belediyeye birçok defa bildirimde bulundum. Ancak aradan geçen 3 yıla rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı. Böyle olacağı belliydi” ifadelerini kullandı.

KALAN 7 EVDE TAHLİYE EDİLMELİ

Atatürk Mahallesi Muhtarı AdemPazarlıoğlu toprak kayması nedeniyle 5 evin tahliye edildi bilgisini paylaşarak, “5 Evin tahliye edilmesi tek başına yeterli değildir. Burada toplam 12-13 ev bulunmaktadır. Diğer evler de ivedilikle boşaltılmalı, olası bir tehlikenin önüne geçilmelidir” diye konuştu.

BU BÖLGEDE YAŞAM ÇOK ZOR

Dağ sokakta yaşayanların bir kısmının daha önce Beşbinevler’deki afet evlerine yerleştirildiğini, bir kısmının da burada kaldığını hatırlatan Muhtar Pazarlıoğlu, “Buradaki vatandaşlarımız kendi imkanlarıyla zor şartlar altında yaşamaktadır. Ulaşım zordur. Kışın araçla ulaşım sağlanamamaktadır. Belediye temizlik ekipleri haftada bir gelebildiğinden ciddi bir çöp sorunu yaşanmaktadır. Park yoktur, çocuklar nezih olmayan yerlerde oynamaktadırlar. Bu sokakta yaşayanlar genellikle devletin verdiği kumanya ve yardımlarla yaşamlarını sürdürebilmektedir. Burası için kalıcı çözüm evlerin tamamen tahliye edilerek burada ikamet edenlere yer gösterilmesi” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
bafrada cokme riski tasiyan yapilar icin belediyenin daha ciddi onlemler almasi istendi rx6Rrjig
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bafra’da çökme riski taşıyan yapılar için belediyenin daha ciddi önlemler alması istendi

Samsun’un Bafra ilçesindeki çökme riski taşıyan iki müstakil tarihi yapı için belediye tarafından alınan önlemlerin yeterli olmadığını söyleyen mahalle sakinleri, daha ciddi önlemler alınmasını istedi.

Gazipaşa Mahallesi Bakkal Sokak’taki yapılar, hem yoğun yaya hem de araç trafiğinin ortasında adeta tehlike saçıyor. Yapıların ’kültür varlığı’ statüsünde olması nedeniyle doğrudan müdahale edilemediğini dile getiren Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İsmail Öğreten, evlerden birinin çatısının tamamen çöktüğünü, diğerinde ise bacaların yıkıldığını ve dış cephe sıvalarının döküldüğünü ifade etti. Öğreten, ikinci yapıda ise üst katlarda belirgin çökme işaretlerinin görüldüğünü söyledi.

Bafra Belediyesi tarafından bölgeye geçici demir bariyerler yerleştirildiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirten Öğreten, “Burası her an göçebilir durumda” diyerek uyarıda bulundu. Bakkal Sokak’ın okul güzergâhı olduğunu söyleyen Öğreten, sabah ve öğle saatlerinde yüzlerce öğrencinin bu güzergâhı kullandığını hatırlattı.

Mahalle sakinleri ise, belediyeden daha ciddi önlemler almasını talep etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin