Reklam
Reklam

Dağ Sokakta kırmızı alarm!

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Haziran, 2022 15:49 tarihinde yayınlandı
0

Atatürk Mahallesi Dağ Sokakta önceki gece meydana gelen toprak kayması nedeniyle 5 ev tedbir amaçlı tahliye edildi. Mahalle muhtarı Pazarlıoğlu 3 yıldır defalarca uyarıda bulunduklarını hatırlatarak, “Kalan 7 ev de derhal boşaltılmalı” dedi

Atatürk Mahallesi Dağ Sokak’ta yağışların ardından toprağın yumuşaması sonucu heyelan meydana geldi. Gürültüye uyanan mahalleli durumu polis ve AFAD ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan ekipler heyelan bölgesine şerit çekerken, yıkılma ve toprak kayması tehlikesiyle karşı karşıya kalan 5 evi tedbir amaçlı boşalttı.
TEPEDEKİ EVLER TEHLİKE ALTINDA

Dağ Sokak tepe bölgesindeki evlerin tehlike altında olduğunu söyleyen Atatürk Mahallesi Muhtarı AdemPazarlıoğlu, heyelanın gece 23.30 sıralarında meydana geldiğini belirtti ve “Vatandaşların haber vermesiyle hemen olay yerine intikal ettim. Daha önce de heyelanın olduğu bölgede mahalle sakinlerimiz büyük panik yaşadılar” dedi.

BÖYLE OLACAĞI BELLİYDİ

Karabük Postası’na konuşan Pazarlıoğlu, “2019’da muhtar seçildikten kısa bir süre sonra AFAD Müdürlüğü’ne buradaki tehlikeyi içeren bir dilekçe yazdım. Belediyeye birçok defa bildirimde bulundum. Ancak aradan geçen 3 yıla rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı. Böyle olacağı belliydi” ifadelerini kullandı.

KALAN 7 EVDE TAHLİYE EDİLMELİ

Atatürk Mahallesi Muhtarı AdemPazarlıoğlu toprak kayması nedeniyle 5 evin tahliye edildi bilgisini paylaşarak, “5 Evin tahliye edilmesi tek başına yeterli değildir. Burada toplam 12-13 ev bulunmaktadır. Diğer evler de ivedilikle boşaltılmalı, olası bir tehlikenin önüne geçilmelidir” diye konuştu.

BU BÖLGEDE YAŞAM ÇOK ZOR

Dağ sokakta yaşayanların bir kısmının daha önce Beşbinevler’deki afet evlerine yerleştirildiğini, bir kısmının da burada kaldığını hatırlatan Muhtar Pazarlıoğlu, “Buradaki vatandaşlarımız kendi imkanlarıyla zor şartlar altında yaşamaktadır. Ulaşım zordur. Kışın araçla ulaşım sağlanamamaktadır. Belediye temizlik ekipleri haftada bir gelebildiğinden ciddi bir çöp sorunu yaşanmaktadır. Park yoktur, çocuklar nezih olmayan yerlerde oynamaktadırlar. Bu sokakta yaşayanlar genellikle devletin verdiği kumanya ve yardımlarla yaşamlarını sürdürebilmektedir. Burası için kalıcı çözüm evlerin tamamen tahliye edilerek burada ikamet edenlere yer gösterilmesi” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu

alaplida alev topuna donen piknik tupu korkuttu tVAE2yyL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin