KASTAMONU Daday da okul müdürleri toplantısı yapıldı. Kastamonu’nun Daday İlçesinde okul müdürleri toplantısı yapıldı. Kaymakam Zafer Sağ başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen toplantı da eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden okulların sorunları ve çözüm yolları konuşuldu. Toplantı da her okul müdürünün istek ve taleplerini dinleyen Kaymakam Sağ, önümüzdeki eğitim öğretim yılında okulların ihtiyacı olan bakım ve onarım çalışmaları, ve diğer ihtiyaçlar konusunda kaymakamlık olarak gerekli destekleri vereceklerini,eğitim öğretim çalışmalarının planlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini bildirdi. Kaymakam Sağ konuşmasının devamında, eğitimden beklentilerinin öğrencilere elbette sınavlarda basari sağlamalarını temin etmesini, ancak bunun da ötesinde hayata kişilikli, karakterli birer birey olarak hazırlamak olduğunu ifade ederek okul ve kurum müdürlerine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.


Daday’da Eğitim Sorunları Masaya Yatırıldı
Ordu’da sel ve heyelan
Ordu’nun Korgan ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara yol açtı.
İlçede sağanak yağışlar etkili olurken, Tepealan Mahallesi’nde sel ve heyelanlar meydana geldi. Kot farkından dolayı arka tarafı bahçeye yakın olan bir evin içerisine giren sel suları, ön tarafta bulunan balkonundan caddeye aktı. Bu esnada evde bulunan eşyalar da caddeye savruldu. Vatandaşlar, balkonundan sel suları akan evi meraklı gözlerle inceledi. Yağışlarla birlikte bazı noktalarda heyelanlar da meydana geldi.
Bölgede incelemelerde bulunan Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan yetkililerden bilgi alarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölgede can kaybı ve yaralanma olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Korgan, “Bölgede büyük bir afet oldu. 2 araç göçük altında kaldı, onları çıkartacağız. Bir evimizi boşaltıyoruz. Halı sahamızı sel çamurla doldurmuş. Halkımıza geçmiş olsun. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sahadayız, iş makineleri çalışıyor. Gündüz olduğu için çok şükür can kaybı yok, bu da tek tesellimiz. Halkımızın yanındayız” dedi.
Bölgede çalışmaların devam ettiği kaydedildi.


