Karabük’ü Ankara ve İstanbul’a bağlayan D100 Karayolu Kemikli rampaları mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelen buzlanma ve kardan dolayı ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Karabük’ü Ankara ve İstanbul’a bağlayan D100 Karayolu Kemikli rampaları mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle buzlanma ve kardan dolayı ulaşım güçlükle sağlanıyor. Zaman zaman durma noktasına gelen yolda karayolları ekipleri yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak yolun trafiğe açılması için yoğun çaba sarf ediyor. Öte yandan, Eflani ilçesinde de eğitim-öğretime bir gün ara verildi.
KAPALI KÖY YOLU 207’YE ULAŞTI
Karabük’te yoğun kar yağışı sebebiyle 207 köy yolu ulaşıma kapandı. Karabük’te 18, Safranbolu’da 50, Eflani’de 54, Eskipazar’da 45, Ovacık’ta 40 olmak üzere toplam 207 köy yolu ulaşıma kapanırken, 15 iş makinesi kapalı köy yollarını açmak için sabah erken saatlerinden itibaren çalışmalarına başladı. Toplamda kapalı köy yolu uzunluğu ise bin 555 kilometreye ulaştı.


D100 Karayolu’nda Ulaşım Güçlükle Sağlanıyor
Karadeniz’deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan balıkçılar Kastamonu’ya getirildi
Karadeniz’de saldırıya uğrayan Türk bayraklı balıkçı teknesinde hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ile 4 yaralı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine getirildi.
Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında saldırıya uğrayan Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesindeki 5 kişi yaralandı. Teknedeki yaralılar, yakınlarında bulunan “Burak Kaya” isimli balıkçı teknesine tahliye edildi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi istikametine doğru hareket eden teknedeki yaralılardan biri hayatını kaybetti. Balıkçı teknesinden yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGSG-96 gemisi, 4 doktor, 15 UMKE personeli, hemşire ve yardımcı sağlık personelinden oluşan toplam 19 kişilik uzman tıbbi ekiple harekete geçti. İnebolu Limanı’ndan dün saat 12.35’te hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, balıkçı teknesiyle saat 19.20 sıralarında yaklaşık 115 mil açıkta temas kurdu.
Hayatını kaybeden balıkçının cenazesi ve yaralı balıkçılar daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisine alındı. Yaralılara uzman sağlık ekibi tarafından ilk müdahale ise gemide yapıldı. Dönüşe geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, saat 03.00 sıralarında Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki İnebolu Limanı’na yanaştı. Gemiden indirilen 4 yaralı, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ise cenaze aracıyla morga götürüldü.


