Karabük’ü Ankara ve İstanbul’a bağlayan D100 Karayolu Kemikli rampaları mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelen buzlanma ve kardan dolayı ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Karabük’ü Ankara ve İstanbul’a bağlayan D100 Karayolu Kemikli rampaları mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle buzlanma ve kardan dolayı ulaşım güçlükle sağlanıyor. Zaman zaman durma noktasına gelen yolda karayolları ekipleri yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak yolun trafiğe açılması için yoğun çaba sarf ediyor. Öte yandan, Eflani ilçesinde de eğitim-öğretime bir gün ara verildi.
KAPALI KÖY YOLU 207’YE ULAŞTI
Karabük’te yoğun kar yağışı sebebiyle 207 köy yolu ulaşıma kapandı. Karabük’te 18, Safranbolu’da 50, Eflani’de 54, Eskipazar’da 45, Ovacık’ta 40 olmak üzere toplam 207 köy yolu ulaşıma kapanırken, 15 iş makinesi kapalı köy yollarını açmak için sabah erken saatlerinden itibaren çalışmalarına başladı. Toplamda kapalı köy yolu uzunluğu ise bin 555 kilometreye ulaştı.


D100 Karayolu’nda Ulaşım Güçlükle Sağlanıyor
Kemikli Rampaları’nda bayram dönüşü yoğunluğu
Kurban Bayramı tatilinin bitimine 2 gün kala İstanbul’u Karadeniz’e bağlayan ve 21 ilin geçiş güzergahında bulunan Karabük’ün Kemikli Rampaları’nda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Trafik yoğunluğu dron ile görüntülendi.
Bayram tatilini memleketlerinde geçiren vatandaşların dönüş yolculuğu sürerken, İstanbul ve diğer büyük şehirlerden başta Karabük olmak üzere Kastamonu ve Sinop’a gelen sürücüler dönüş yolunda yoğunluk oluşturdu.
Karadeniz’in İstanbul bağlantısını sağlayan Karabük’ün Eskipazar ilçesindeki D-100 Karayolu Kemikli ve İsmetpaşa rampalarında trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Araç sürücülerinin ilerlemekte güçlük çektiği yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Bayram dönüşü nedeniyle artan trafik yoğunluğu dron ile havadan görüntülenirken, kilometrelerce uzayan araç kuyruğu dikkat çekti.
Bölgede trafik ekiplerinin ulaşımın aksamaması için denetimlerini sürdürdüğü öğrenildi.


