Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Ekim, 2023 15:18 tarihinde yayınlandı
0

Cumhuriyetin 100. Yılına özel lokum ürettiler

Unesco Dünya Miras Listesinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 1942 yılında hizmete giren 3 kuşaktır hizmet veren İmren lokumları Cumhuriyetin 100. Yılına özel Ay yıldız renklere ve Türk bayraklı özel 1923 kilogram lokum üretti.

AW061058 02 scaled
İlçe genelinde gelen yerli ve yabancı turistler ile kent halkına dağıtılmak üzere özel hazırlanan lokumlar oluşturulan Cumhuriyet köşesinde ikram edilirken, ilçeye gelen Rus turistler Ay yıldız renklerle ve Türk bayrakları ile donatılan lokum köşesinde bol bol hatıra fotoğraf çektirdi.

Lokum üreticisi Erdinç Sezer, Cumhuriyetin 100. Yılını firma olarak kutlamayı kendilerine görev edindikleri söyleyerek, 100. Yıla özel 1923 kilogram özel üretim yaptıklarını söyledi.

AW061058 04 scaled

Sezer, 81 yıl önce kurulan firmalarının Cumhuriyetin 100. Yılına yakın yakın bir yaşa sahip olduğunu da belirterek, “Kırmızı beyaz ve şanlı Türk bayrağımızdan oluşan özel lokumlar hazırladığımız bir köşe oluşturduk. Gelen misafirlerimiz hem burada hâtıra olarak fotoğraf çektirmelerini hem de onlara özel üretimlerimizden lokum ikramı yapıyoruz. 1942 yılında dedemin başladığı bu sektörde ö günün şartlarından bugünün teknolojik şartlara geldik. Bizde Cumhuriyetin yaşına yakın olmak bizim içinde ayrı bir heyecan. Cumhuriyetin 100. Yılına özel kutu hazırlayarak, bin 923 kilogram özel üretim lokumlarımızı kentimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarımızın yanı sıra tüm müşterilerimize hediye ediyoruz” dedi. (İHA)

VİDEO İZLEMEK İÇİN >>>TIKLAYINIZ<<<

AW061058 05 scaled

Bizi sosyal medyadan takip edin
d100de otomobil refuje carpti 2 yarali Z8Hb1zBA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0 0

D100’de otomobil refüje çarptı: 2 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda otomobilin refüje çarpması neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Çevlik köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 DMA 929 plakalı Toyota marka otomobil, ismi öğrenilemeyen sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde refüje çarptı. Sürüklenen otomobil demir bariyerlerin üzerine çıkarak durabildi. Kazada araçta bulunan N.O. ve A.O. yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin