Cumhuriyetin 100. Yılına özel lokum ürettiler - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Ekim, 2023 15:18 tarihinde yayınlandı
0
0

Cumhuriyetin 100. Yılına özel lokum ürettiler

Unesco Dünya Miras Listesinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 1942 yılında hizmete giren 3 kuşaktır hizmet veren İmren lokumları Cumhuriyetin 100. Yılına özel Ay yıldız renklere ve Türk bayraklı özel 1923 kilogram lokum üretti.

AW061058 02 scaled
İlçe genelinde gelen yerli ve yabancı turistler ile kent halkına dağıtılmak üzere özel hazırlanan lokumlar oluşturulan Cumhuriyet köşesinde ikram edilirken, ilçeye gelen Rus turistler Ay yıldız renklerle ve Türk bayrakları ile donatılan lokum köşesinde bol bol hatıra fotoğraf çektirdi.

Lokum üreticisi Erdinç Sezer, Cumhuriyetin 100. Yılını firma olarak kutlamayı kendilerine görev edindikleri söyleyerek, 100. Yıla özel 1923 kilogram özel üretim yaptıklarını söyledi.

AW061058 04 scaled

Sezer, 81 yıl önce kurulan firmalarının Cumhuriyetin 100. Yılına yakın yakın bir yaşa sahip olduğunu da belirterek, “Kırmızı beyaz ve şanlı Türk bayrağımızdan oluşan özel lokumlar hazırladığımız bir köşe oluşturduk. Gelen misafirlerimiz hem burada hâtıra olarak fotoğraf çektirmelerini hem de onlara özel üretimlerimizden lokum ikramı yapıyoruz. 1942 yılında dedemin başladığı bu sektörde ö günün şartlarından bugünün teknolojik şartlara geldik. Bizde Cumhuriyetin yaşına yakın olmak bizim içinde ayrı bir heyecan. Cumhuriyetin 100. Yılına özel kutu hazırlayarak, bin 923 kilogram özel üretim lokumlarımızı kentimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarımızın yanı sıra tüm müşterilerimize hediye ediyoruz” dedi. (İHA)

VİDEO İZLEMEK İÇİN >>>TIKLAYINIZ<<<

AW061058 05 scaled

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde kanser farkindaligi egitimi mlVVsyub
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde kanser farkındalığı eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen eğitimde kanserle ilgili önemli bilgiler verildi.

Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Karacan’ın danışmanlığında, 2. sınıf öğrencileri Esra Ceren Mahmutoğlu, Nihal Bostan ve Feyzanur Ekinci tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kanser konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim düzenlendi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personellerinden Dr. Melike Nurdan Ünal tarafından verilen eğitimde katılımcılara, kanserin dünyada ve Türkiye’de görülme sıklığı, korunma yöntemleri, erken teşhisin önemi, kendi kendine meme muayenesi ve tarama programları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Etkinlikte konuşan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Kenan Gül dei kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, erken teşhis ve farkındalığın bu mücadelede hayati bir rol oynadığını ifade etti.

Etkinlik sonunda katılımcılara bilgilendirici broşürler katılımcılara dağıtıldı. Program, Dr. Melike Nurdan Ünal’a Prof. Dr. Serdar Kenan Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin