Cumhuriyetin 100. Yılı’na Mektup Kampanyası çerçevesinde 2002 yılında yazılan mektuplar, Karabük’te de sahiplerine ulaştırılmaya başlandı.
PTT, 21 yıl önce “2023’e Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılına Mektup Kampanyası” adlı bir kampanya başlatmıştı. Kampanya çerçevesinde vatandaşlar o yıllarda yazdıkları mektuplarını 2023 yılında teslim edilmek üzere PTT’ye emanet etti.
Mektupların dağıtım işlemleri 16 Ekim 2023 tarihinde başlarken Karabük’te de dağıtım süreci başladı. Karabük PTT Baş Müdürü Ahmet Karagöz’ün de katıldığı mektup teslimatında Oğuzhan Aksöz’e (25) babası tarafından yazılan mektup teslim edildi.
Mektupla ilgili duygularını aktaran Aksöz, “Ailem küçüklüğümüzde 2023’te bize mektup geleceğini söylemişti. Bugün de mektup ulaştı. Aileme ve PTT ailesine teşekkür ediyorum. Çok farklı duygu tabi. O zaman için bize neler söyledikleri, bizle ilgili beklentileri ve çok merak maneviyat yüklü bir mektup” dedi. (İHA)


Cumhuriyetin 100. yılına 21 sene önce yazılan mektuplar sahiplerine dağıtılıyor
Fikri Mülkiyet Günü’nde Zonguldak’ta farkındalık programı
Zonguldak’ta Dünya Fikri Mülkiyet Günü kapsamında program düzenlendi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Uygar Keskin, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, BEUN öğretim üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.
Zonguldak Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen programda, il genelinde farkındalık oluşturulması hedeflendi. Etkinlikte Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Devrek Dev Bazaar Kooperatifi ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı temsilcileri sunum yaptı.
Katılımcılara; patent, faydalı model, marka, tasarım ve coğrafi işaret süreçleri hakkında detaylı bilgiler verildi.
Programda konuşan Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Şermin Akkayalı, fikri mülkiyetin öğrenciler açısından önemine değinerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
2026 yılı teması “Spor” kapsamında ortaokul öğrencilerine yönelik “Spor Alanında İnovasyon” yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, İl Milli Eğitim Müdürü Uygar Keskin tarafından takdim edildi.


