Rize’de Işıklı köyü sakinleri, Cumhuriyet’in 101. yılını kayıklarla ve motorlarla denize açılarak kutladı.
Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Işıklı köyü sakinleri Cumhuriyet’in 101. yılını kutlamak için Işıklı Limanı’nda bir araya geldi. Kayıklara ve balıkçı motorlarına binen vatandaşlar hazırladıkları pankartlar ve ellerindeki bayrakları sallayarak denizde mavi tur attı. Karadeniz’in mavisinin içerisinde rengarenk bir görüntü sergileyen katılımcılar ilk önce Işıkla Limanı’ndan ilçe limanına kadar gitti. Oradan geriye dönen kayıklar yeniden Işıklı Limanı’na yanaştı. Katılımcılar burada Cumhuriyet Bayramı’nı coşku ile kutladı.
Rize’de yaklaşık 15 gün boyunca aralıklarla yağan ve şehri etkisi altına alan sağanak yağmurun oluşturduğu heyelanlar nedeniyle bulanan denize dikkat çekmek isteyen Cevdet Nebioğlu, “Heyelandan dolayı denizimiz bulanıktı ama bu bize engel olamadı. Çünkü millet olarak biz Cumhuriyeti karanlıktan çıkaran atalarımızın izinde devam ettiriyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.


75
Cumhuriyet için denizi kayıklarla doldurdular
32
Anız yangını ormana sıçramadan söndürüldü
Karabük’ün Eskipazar ilçesine bağlı Hanköy köyünde çıkan anız yangını, ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.
Edinilen bilgiye göre, Hanköy köyünde tarım arazisinde çıkan anız yangını üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına bir ilk müdahale aracı, 2 arazöz, 2 su tankeri ve 2 teknik personel olmak üzere toplam 16 personel ile müdahale edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesi sonucu yaklaşık 700 metrekarelik tarla alanını etkileyen yangın, çevredeki ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatılırken, ekiplerin bölgede soğutma çalışması yaptığı öğrenildi.

