Reklam
Reklam
672200815bedd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ekim, 2024 12:46 tarihinde yayınlandı
0

Cumhuriyet Bayramı Tatili Safranbolu’ya Yaradı

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunan ve ‘dünyanın en pahalı baharatı’nın yetiştiği safran tarlalarında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilli yoğunluğu yaşandı.

Ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarıya boyayabilen, 80 bin çiçekten sadece yarım kilogram üretilebilen safranı görmek isteyenler ve hasadına kaltılmak isteyenler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilinde soluğu Safranbolu ilçesinde aldı.
Her yıl 10 binlerce ziyaretçiyi ağırlayan ve ilçe turizminin destinasyonu haline gelen safran tarlalarında yoğunluk her geçen gün artıyor.
Hafta sonu ile birlikte Cumhuriyet Bayramı tatilini birleştiren yerli turistler tarlaya gelerek kilosu 320 bin liradan alıcı bulan safranı hasat etme imkanı buldu.
Tur ile Antalya’dan gelen Fatma Çakıroğlu, safranın faydalarını yerinde öğrendiklerini belirterek, “Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah safranın değeri bütün dünyada anlaşılır ve duyulur” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
uyusturucu operasyonunda 2 supheli tutuklandi xskeQ8Yk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Samsun’da narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Atakum ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen M.A. (39) ve H.Ö. (38) isimli şahısların kullandığı ikamete operasyon düzenlendi.

İkamette yapılan aramalarda 4 bin 15 adet sentetik ecza, 9,80 gram kokain, 1 gram esrar ve 1 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak” suçundan adli işlem başlatıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Samsun Adliyesine sevk edilen M.A. ve H.Ö., çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin