blank
Haber Merkezi tarafından
02 Nisan, 2025 15:35 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Cumhuriyet Ateşinden Doğan Kent 88 Yaşında

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Karabük Demir- Çelik Fabrikaları’nın temelinin atıldığı ve Karabük’ün kuruluş yıl dönümü sayılan 3 Nisan’ın 88 yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

CHP’li Akay yayımladığı mesajında Karabük’ün Cumhuriyet ateşinden doğan bir kent olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyetle doğan şehrimiz, kurulduğu gündem bu yana Cumhuriyet ile var olduğunun bilinciyle bu gururu yaşamış ve Cumhuriyet’i bağrına basmıştır. Kentimiz büyük bir azim ve kararlılıkla Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatacak, onu yüceltmek ve ülkemizi ileriye taşımak için var gücüyle çalışmaya devam edecektir.” dedi.

Atılan Bu Temel Sayesinde Kentimiz “İl” Olmuştur

3 Nisan dolayısıyla yazılı mesaj yayımlana CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, “Ülkemizde ağır sanayinin temelleri Karabük’te atılmış, atılan bu temel sayesinde de 250 bin nüfuslu bir şehir doğmuştur. Ülkemizin ilk ağır sanayi fabrikası Karabük Demir Çelik İşletmeleri bugünkü adıyla Kardemir’in temeli, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatlarıyla, 3 Nisan 1937 tarihinde, dönemin Başbakanı İsmet İnönü tarafından atılmış ve 9 Eylül 1939’da ilk yüksek fırın ateşlenerek 10 Eylül 1939’da ilk Türk demiri üretilmiştir. “Fabrikalar kuran fabrika” Kardemir şehrimizi kalkındırmış, büyütmüş, temelinin atılmasının üzerinden 58 yıl sonra da kentimizin il olmasına vesile olmuştur.

Cumhuriyet Sayesinde Doğan Kentimiz, Cumhuriyetimizi İleriye Taşımak İçin Var Gücüyle Çalışıyor

Karabük’ün çeltik tarlalarında doğan, büyüyen ve gelişen KARDEMİR sayesinde ülkemizde büyük bir dönüşüm başlamış, sanayimiz büyük bir ivme kazanmıştır. Şunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. 3 Nisan sadece Demir Çelik Fabrikalarının temelinin atıldığı ve Karabük’ün kuruluşunun kutlandığı bir gün değil, devletimizin bağımsızlığını sağlayacak ekonomik kalkınmanın temellerinin atıldığı büyük bir dönüm noktasıdır. Cumhuriyetle doğan şehrimiz, kurulduğu gündem bu yana Cumhuriyet ile var olduğunun bilinciyle bu gururu yaşamış ve Cumhuriyet’i bağrına basmıştır. Kentimiz büyük bir azim ve kararlılıkla Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatacak, onu yüceltmek ve ülkemizi ileriye taşımak için var gücüyle çalışmaya devam edecektir.

Karabük’ün Kuruluşunun 88. Yılı Kutlu Olsun

Büyük ve ilerici bir vizyonla, ülkemizin ağır sanayi hamlesini başlatarak Karabük’ün kuruluşunu sağlayan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; ülkemizin ağır sanayi hamlesinin başladığı bu topraklara gelerek Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temeline ilk harcı koyan dönemim Başbakanı ve 2.Genel Başkanımız İsmet İnönü’yü; Karabük Demir Çelik Fabrikaları, şu anki ismiyle KARDEMİR’in kuruluşunda, büyümesinde ve özelleştirme kararına karşı dimdik durarak direnen, ekmeğine ve alın terine sahip çıkan herkese sonsuz şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Cumhuriyet Kenti; demir- çeliğin Başkenti Karabük’ümüzün ve KARDEMİR’in kuruluşunun 88. yıl dönümünü kutluyorum.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ağustos, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Tekkeköy Belediyesi’nde muhabire darp

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde Belediye Meclis toplantısını takip eden muhabir Ünsal Karka, mecliste tartışma konusu olan "şifreli kapılar"ı görüntülemeye çalışırken akına uğradı. Darp raporu alan Karka şahıslardan şikayetçi olurken, taarruz basın topluluğu ve meclis üyeleri tarafından sert bir lisanla kınandı.
Tekkeköy Belediye Meclisi’nin ağustos ayı birinci toplantısında, belediye binasındaki kimi katlara vatandaşların girişini engelleyen "şifreli kapılar" konusu tartışıldı. Bu bahsin doğruluğunu teyit etmek için kapıların fotoğrafını çekmeye çalışan İhlas Haber Ajansı (İHA) Tekkeköy ilçe muhabiri Ünsal Karka’ya teze nazaran belediyede gayriresmi olarak satın alma müdürü olarak görev yapan Hakan Kakal yumrukla saldırdı. Belediye liderinin sürücüsü olduğu öne sürülen şahıs da gazeteciyi tartaklayarak, cep telefonunu zorla elinden aldı ve çekilen fotoğrafları silmeye çalıştı. Olay sonrası muhabir, polis merkezine giderek şahıslar hakkında şikâyetçi oldu.

"Haberi teyit için fotoğraf çektim, darp ve hakarete maruz kaldım"
Yaşadığı olayı anlatan gazeteci Karka, "Meclis toplantısında bir üyenin lisana getirdiği kapalı kapıları merak ettim. Haberin doğruluğunu teyit etmek için evvel 3. kata indim, şifreli bir kapı olduğunu gördüm ve fotoğrafını çektim. Akabinde 7. kata çıktım ve kat girişinde kilitli bir kapı daha olduğunu gördüm. Merdivenlerden inerken 5. katta beni durduran, ismini bilmediğim 35 yaşlarında, siyah tişörtlü bir şahıs çektiğim manzaraları silmemi istedi. Ben de ’Mecliste mevzu olan kapıları çektiğimi, silmeyeceğimi’ söyledim. Bu şahıs beni yakamdan tutarak çay ocağına çekmeye çalıştı. Direndiğim sırada bana fiziki müdahalede bulundu ve hakaret etti. Boğuşma sırasında Hakan Kakal odaya geldi. Beni koridorun sonundaki bir odaya götürdüler. Hakan Kakal yanağıma, siyah tişörtlü şahıs ise sağ omzuma yumruk attı. Telefonumu zorla aldılar. Telefonum şifreli olduğu için açamadılar. Daha sonra telefonumu alarak odadan çıktım. Kendilerinden davacı ve şikayetçiyim" dedi.
Muhabir Ünsal Karka, darp raporu alarak şikayette bulunduğunu ve hukuksal sürecin takipçisi olacağını belirtti.

Cemiyetten sert reaksiyon: "Herkes haddini bilmeli"
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Lideri Yusuf Ziya Çakır, yaşanan olayın akabinde yaptığı açıklamada akına sert reaksiyon göstererek, "Son olarak Tekkeköy Belediyesi’nde İhlas Haber Ajansı muhabiri Ünsal Karka’nın yumruklanarak darp edilmesi biz gazetecileri derinden üzmüştür. Bilinmelidir ki gazetecilik hata değildir. Lakin gazetecilere atak cürümdür. Basın, demokrasinin vazgeçilmez bir ögesidir. Bu tip atakların gazeteci arkadaşlarımızı asla yıldıramayacağı, korkutamayacağı ve susturamayacağı unutulmamalıdır. Hepimize yapılmış olarak kabul ettiğimiz bu yakışıksız saldırıyı kınıyoruz. Gazeteci arkadaşımızın darp edilmesi ve cep telefonunun alınarak misyon yapmasının engellenmesi asla kabul edilemez. Bu yakışıksız olay yalnızca basın mensuplarına değil, tabir özgürlüğüne ve demokrasiye yönelik bir ataktır. Mesleğini icra eden medya mensuplarına karşı gösterilen bu tahammülsüzlük, son devirde sıkça rastlanan benzeri akınların devamı niteliğindedir. Hepimizi derinden üzen ve dehşete düşüren bu akınların bir an evvel son bulmasını istiyoruz. Artık sabrımız taşmak üzeredir. Herkes haddini bilmelidir. Yaşanan son şiddet olayının sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.

Atakum Belediye Meclisi de kınadı
Darp olayı Atakum Belediye Meclisi’nde de gündeme geldi. CHP’li Meclis Üyesi Atilla Tekcan, "Bugün çok menfur bir olay oldu. İhlas Haber Ajansı muhabirlerinden Ünsal Karka, mesleğini icra ederken Tekkeköy Belediyesi’nde darp edildi. Karakolda kendisine şiddet uygulayanlardan şikayetçi oldu. Tüm basın işçilerinin yaptığı hizmet pahalıdır. Bu menfur olayı şiddetle kınıyoruz. Muhabir kardeşimize de ‘geçmiş olsun’ dileklerimizi sunuyoruz" formunda konuştu.

Başkan özür diledi
Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal, olayın akabinde hem İhlas Haber Ajansı’ndan (İHA) hem de muhabirden özür dilediğini belirterek, "Gereği yapılacaktır" açıklamasında bulundu.
Öte yandan, Tekkeköy Belediyesi’nde yaklaşık 4-5 aydır işçi maaşlarının ödenmediği, işten çıkartılan yüzlerce çalışanın tazminatlarının ödenmemesinden sonra belediyeye ilişkin araç ve mallara birçok sefer haciz süreci uygulandığı ve kurumun önemli bir borç yüküyle karşı karşıya olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin