Haber Merkezi tarafından
03 Ocak, 2025 23:20 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Sürgün İddialarını Yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın organlarında yer alan “Başörtüsünü bırakan araştırma görevlisinin başka fakülteye sürgün edildiği” iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görev yapan araştırma görevlisinin kendi isteği doğrultusunda Felsefe Fakültesi'ne geçmek için başvuruda bulunduğu belirtildi. Akademisyen, kararının kariyer hedefleri doğrultusunda alındığını ve kişisel tercihlerinin akademik hayatında sorun oluşturmadığını ifade etti.

Fakülte yönetiminin, akademisyenin çalışma alanına uygun bir bölüme atanmasını sağlayarak akademik gelişimine katkı sunduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gece saatlerinde alevlere teslim olan yaklaşık 150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi.
İzzetpaşa Mahallesi Akseki Sokak’ta çıkan yangın Pınar Ç.’ye ilişkin yaklaşık 150 yıllık olduğu belirtilen tarihi konağı kısa müddette kullanılamaz hale getirdi.
Şiddetli alevler kısa müddette tüm yapıyı sararken, olay yerine sevk edilen itfaiye grupları uzun uğraşlar sonucu yangını denetim altına alabildi.
Sabaha karşı söndürülen yangının akabinde konağın son durumu gün ışığıyla birlikte ortaya çıktı.
Tarihi yapının büyük kısmının çöktüğü, taş ve ahşap kısımların büsbütün ziyan gördüğü belirlendi.
Konaktan geriye kalan harabe ise dronla havadan görüntülendi. İmgelerde yangının konağa verdiği ağır tahribat net bir biçimde görüldü.
Yangının 24 Kasımda açılacak olan Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesine yakın bir alanda çıkması paniğe neden olurken, yangının çıkış nedenine ait incelemeler sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin