Karabük Postası tarafından
25 Haziran, 2023 12:40 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan LGS açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”6 Şubat depremlerinden etkilenen yavrularımızın mağduriyetlerini giderici yeni bir düzenlemeyi hayata geçirme kararı aldık. 5 Şubat 2023 tarihinde, yalnızca Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki okulların 8. sınıflarında kayıtlı olan öğrencilerimiz için bu tercih döneminde, Türkiye’nin her tarafındaki sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “23 Haziran'da açıklanan LGS sonuçlarının tüm öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 3 Temmuz Pazartesi günü başlayacak tercih sürecinde, 6 Şubat depremlerinden etkilenen yavrularımızın mağduriyetlerini giderici yeni bir düzenlemeyi hayata geçirme kararı aldık. Diğer öğrencilerimizi etkilemeyecek, onlar için bir mağduriyet oluşturmayacak şekilde yaptığımız düzenlemeyle, 5 Şubat 2023 tarihinde, yalnızca Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki okulların 8. sınıflarında kayıtlı olan öğrencilerimiz için bu tercih döneminde, Türkiye'nin her tarafındaki sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açacağız.” Düzenleme ile ilgili detayların Millî Eğitim Bakanlığı'nın 26 Haziran Pazartesi günü yayımlanacağı kılavuzda yer alacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Başta depremden etkilenen yavrularımız olmak üzere tüm öğrencilerimize hayırlı bir tercih süreci, keyifli bir tatil ve başarılı bir lise hayatı diliyorum” dedi. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
29 Ocak, 2026 09:47 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin’den Belediye Çalışmalarına İnceleme

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesince yürütülen çalışmaları Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve ilgili daire müdürleriyle birlikte yerinde inceledi.

Şahin, yapımı devam eden Beşbinevler Sosyal Tesisleri ile tesis çevresinde oluşturulan park ve yeşil alanlarda, 100. Yıl ve Ergenekon mahallelerinde sürdürülen çalışmalar ile yenilenen terminal binası inşaatında incelemelerde bulunarak süreç hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerin ardından değerlendirmede bulunan Cem Şahin, Karabük’ün daha yaşanabilir ve daha güçlü bir şehir olması hedefiyle hizmet ve eser belediyeciliği anlayışıyla atılan her adımı önemsediklerini belirterek, yürütülen çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin