Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KBÜ'üne Övgü - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Aralık, 2015 15:04 tarihinde yayınlandı
0
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KBÜ’üne Övgü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İnovasyon Haftası kapsamında İstanbul Kurultay Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine katılarak 3-9 Ağustos tarihlerinde Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde TÜBİTAK 11. Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına katılan araçları inceledi.
Üniversite Elektrikli Araç Takımı da bu yarışlara katılarak Yerli Araç Teşvik Ödülü ile dönmüştü. NAR V2 elektrikli aracın bu yıl yarışlarda en önemli özelliği ise kendi motor sürücüsüyle yarışan tek takım olması ve elektronik diferansiyeli kullanarak aracın sürülmesi idi.
Stantları gezen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üniversite Elektrikli Araç Takımından bilgi alarak aracı inceledi.
Günün anısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karabük Üniversitesi elektrikli araç takımı şeref defterine; “Karabük Üniversitesi mensubu öğrencilerimizin yerli ürün otomobilini görerek kendileri ile gurur duydum. Başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum.” yazarak öğrencileri ve ekibi kutladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda ogrencilerin bursluluk sinavi heyecani basladi ZVrbO6ze
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da öğrencilerin bursluluk sınavı heyecanı başladı

Kastamonu’da binlerce öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için okulların yolunu tuttu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), Kastamonu’da da öğrencilerin büyük heyecanıyla başladı. Saat 10.00’da başlayan sınav öncesi ailelerle birlikte okul bahçelerine gelen öğrenciler, daha sonra arama yapılarak okullara alındı. Sınavda 5., 6., 7., 8., hazırlık, 9., 10. ve 11’inci sınıf öğrencileri ter döküyor. Öğrencilerin 120 soruyu çözeceği sınav saat 11.40’ta sona erecek.

Kastamonu’da il genelinde 2 bin 997 öğrenci, katıldıkları bursluluk sınavını kazanmak için ter döküyor.

Şehit Bülent Gider Ortaokulu’nda eğitim gören Zeynep Nur Koç, “Aslında çok fazla bir heyecanım yok. Sınav için kendime güveniyorum. Sınav için çalıştım, inşallah başaracağıma inanıyorum” diye konuştu.

Bursluluk sınavına girmek için Aytaç Eruz Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Asel Özcan ise, sınav için biraz heyecanlı olduğunu belirterek, “Geçen yıl da girmiştim. Bu yıl inşallah kendime güveniyorum, kazanacağıma inanıyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin