Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ağustos, 2023 16:54 tarihinde yayınlandı
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Karadeniz açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Karadeniz girişiminin canlandırılması için çalışmalarımız sürüyor. Bu süreçte gerilimi daha fazla artıracak, Karadeniz’deki sükunete zarar verecek her türlü adımdan uzak durulması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

3’üncü Kırım Platformu Liderler Zirvesi’ne bir video mesaj gönderdi. Erdoğan, Kırım Platformu’nun 3. Zirvesinde video mesaj yoluyla hitap etmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Erdoğan, Ukrayna’nın bayrak gününü tebrik etti. Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinden yana Türkiye’nin tavrını muhafaza ettiklerini belirten Erdoğan, “Kırım davasının barışçıl yollardan daha etkin bir şekilde savunulması amacıyla tesis edilen bu platformun Kırım konusunda vermek istediğimiz mesajlara güç katacağına inanıyorum. Kırım’ın ilhakını tanımayan Türkiye bu adımın gayrimeşru olduğunu ilk günden beri kararlılıkla savunmaya devam ediyor.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinden yana tavrımızı da muhafaza ediyoruz. Kırım’ın Ukrayna’nın bir parçası olduğunu, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere her platformda dile getiriyoruz. Kırım’ın yerli halklarından olan Kırım Tatar Türkü soydaşlarımızın güvenlik ve esenliğinin temini de önceliklerimiz arasındadır. Bu vesileyle gözaltında bulunan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal ve arkadaşlarının serbest bırakılmalarına dair beklentimizi tekrarlıyorum. Hep söylediğim gibi savaşın kazananı, barışın da kaybedeni olmaz. Bu anlayışla yaklaşık 2 senedir devam eden savaşın adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesi gerektiğine dair kanaatimizi koruyoruz. Bu süreçte akan kanın durması, en azından tarafların müzakere masasına hazırlanması için iletişim kanallarının açık tutulması adına yoğun çaba harcıyoruz” diye konuştu.

‘Karadeniz girişiminin canlandırılması için çalışmalarımız sürüyor’ diyen Erdoğan, “Bu süreçte gerilimi daha fazla artıracak, Karadeniz’deki sükunete zarar verecek her türlü adımdan uzak durulması gerektiğine inanıyoruz. Barışın tesisi doğrultusunda kolaylaştırıcılık ve ara buluculuk gayretlerimizi yılmadan yorulmadan devam kararlılığındayız. Savaşın sona ermesi ve Karadeniz havzasının yeniden huzur ve istikrara kavuşması sadece bölgeye değil tüm dünyaya nefes aldıracaktır. Kırım dahil Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne desteğimizi yineliyor, bölgemizin En kısa zamanda barış iklimine tekrar kavuşmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonun 30 yillik hayali olan guney cevre yolu projesinde calismalar suruyor rUWGjciq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Trabzon’un 30 yıllık hayali olan Güney Çevre Yolu Projesi’nde çalışmalar sürüyor

Trabzon’un ulaşım altyapısını köklü şekilde değiştirecek Güney Çevre Yolu Projesi’nde çalışmalar devam ediyor.

Karadeniz Sahil Yolu’nun özellikle Akçaabat şehir geçişlerinde yaşanan trafik yoğunluğunu büyük ölçüde azaltacak olan Güney Çevre Yolu, alternatif bir güzergâh oluşturarak transit geçişleri Akçaabat şehir merkezinin dışına alacak. Bu yönüyle hem zamandan tasarruf sağlanacak hem de şehir içi yaşam kalitesi önemli ölçüde artacak. Projede sahada yoğun bir çalışma yürütülürken, 7 farklı noktada eş zamanlı olarak imalatlar sürdürülüyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Güney Çevre Yolunun 30 yıldır konuşulduğunu ifade ederek “İnşallah her şey yolunda giderse, Akçaabat’ı ilgilendiren 16,5 kilometrelik kısmı üç yıl sonunda hizmete alacağız. Mevcut çalışmalar bunu gösteriyor” dedi.

Güney çevre Yolu’nun iki yönden şehri ilgilendiğini kaydeden Genç, “Güney Çevre Yolu, iki yönüyle birlikte şehrimizi çok yakından ilgilendiriyor. Bunlardan biri transit trafik. Şu anda doğu-batı aksında bir karayolumuz var, o da sahil yolumuz. Orada herhangi bir sıkıntı yaşandığında trafik tamamen kilitleniyor. Bu nedenle bu konu uzun zamandır şehrimizin gündemindeydi. Biz de bunu Ankara’ya taşıdık. 1 Mayıs 2023 tarihinde Güney Çevre Yolu resmen Akçakale’den başladı. Şu anda Güney Çevre Yolu, toplam 48 kilometrelik bir platform olarak Akçakale’den başlayıp Araklı’ya kadar uzanan bir kuşak yol niteliğinde. Hem transit yol olması hem de şehircilik açısından bizi yakından ilgilendiriyor. Çünkü Trabzon’un sürekli sahil bandında sıkıştığını görüyoruz. Dolayısıyla şehri güneye taşıma adına da kıymetli bir çalışma. İlk etap, Akçakale ile Yıldızlı arasında başlatılan 16,5 kilometrelik bölüm. Şu anda aktif çalışmanın sürdüğü kısım da burası. Bu bölümde yedi tüp tünelde eş zamanlı çalışmalar devam ediyor. İnşallah her şey yolunda giderse, Akçaabat’ı ilgilendiren bu 16,5 kilometrelik kısmı üç yıl sonunda hizmete alacağız” diye konuştu.

Bu çalışmalar sürerken bir taraftan da eş zamanlı olarak Ortahisar’dan başlayıp Araklı’ya kadar devam edecek ikinci büyük ana etabın proje ve plan çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Genç “O konuda hazırlıklarımız tamamlandı. İnşallah yapım işi de başlayacak. Bunu çok önemli buluyoruz. İnşallah tamamlandığında hem Trabzon’umuza transit güzergâh anlamında hem de şehircilik açısından büyük hizmet edecek bir proje olacağını düşünüyorum. Çalışmalar sadece tünellerle sınırlı değil. Yedi tüp tünelde eş zamanlı çalışmalar sürerken, aynı zamanda açıklık alanlardaki viyadük çalışmaları da devam ediyor. Hem Yıldızlı bölgesinde, Akçaköy bölgesindeki vadide hem de Düzköy yolu üzerindeki Adacık Vadisi’nde viyadük çalışmaları eş zamanlı yürütülüyor. Şehrin yaklaşık 30 yıldır konuştuğu bir projeydi. İnşallah bu dönemde vücut bulacaktır” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin