Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karadeniz açıklaması - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ağustos, 2023 16:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Karadeniz açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Karadeniz girişiminin canlandırılması için çalışmalarımız sürüyor. Bu süreçte gerilimi daha fazla artıracak, Karadeniz’deki sükunete zarar verecek her türlü adımdan uzak durulması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

3’üncü Kırım Platformu Liderler Zirvesi’ne bir video mesaj gönderdi. Erdoğan, Kırım Platformu’nun 3. Zirvesinde video mesaj yoluyla hitap etmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Erdoğan, Ukrayna’nın bayrak gününü tebrik etti. Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinden yana Türkiye’nin tavrını muhafaza ettiklerini belirten Erdoğan, “Kırım davasının barışçıl yollardan daha etkin bir şekilde savunulması amacıyla tesis edilen bu platformun Kırım konusunda vermek istediğimiz mesajlara güç katacağına inanıyorum. Kırım’ın ilhakını tanımayan Türkiye bu adımın gayrimeşru olduğunu ilk günden beri kararlılıkla savunmaya devam ediyor.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinden yana tavrımızı da muhafaza ediyoruz. Kırım’ın Ukrayna’nın bir parçası olduğunu, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere her platformda dile getiriyoruz. Kırım’ın yerli halklarından olan Kırım Tatar Türkü soydaşlarımızın güvenlik ve esenliğinin temini de önceliklerimiz arasındadır. Bu vesileyle gözaltında bulunan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal ve arkadaşlarının serbest bırakılmalarına dair beklentimizi tekrarlıyorum. Hep söylediğim gibi savaşın kazananı, barışın da kaybedeni olmaz. Bu anlayışla yaklaşık 2 senedir devam eden savaşın adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesi gerektiğine dair kanaatimizi koruyoruz. Bu süreçte akan kanın durması, en azından tarafların müzakere masasına hazırlanması için iletişim kanallarının açık tutulması adına yoğun çaba harcıyoruz” diye konuştu.

‘Karadeniz girişiminin canlandırılması için çalışmalarımız sürüyor’ diyen Erdoğan, “Bu süreçte gerilimi daha fazla artıracak, Karadeniz’deki sükunete zarar verecek her türlü adımdan uzak durulması gerektiğine inanıyoruz. Barışın tesisi doğrultusunda kolaylaştırıcılık ve ara buluculuk gayretlerimizi yılmadan yorulmadan devam kararlılığındayız. Savaşın sona ermesi ve Karadeniz havzasının yeniden huzur ve istikrara kavuşması sadece bölgeye değil tüm dünyaya nefes aldıracaktır. Kırım dahil Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne desteğimizi yineliyor, bölgemizin En kısa zamanda barış iklimine tekrar kavuşmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim2 5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
25 Nisan, 2026 13:20 tarihinde yayınlandı
0
0

Rosa Luxemburg Karabük’te Sahneye Taşınıyor

Atatürkçü Düşünce Derneği Karabük Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte, “Rosa – Aşkın, Devrimin ve Özgürlüğün Şarkısı” adlı tiyatro oyunu izleyiciyle buluşacak.

Tarihin en etkili kadın düşünürlerinden biri olan Rosa Luxemburg’un yaşamından esinlenen oyun, onun fikirlerini, mücadelelerini ve duygusal dünyasını sahneye taşıyor. Sadece bir politik figür değil; aynı zamanda sevgi, adalet ve özgürlük arayışının simgesi olarak anlatılan Luxemburg’un hikâyesi, şiirsel bir dille ve müziklerle izleyiciye aktarılacak.

“Sevgi olmadan devrim olmaz” anlayışını merkezine alan oyun, kadın olmanın, direnmenin ve umutla yaşamanın güçlü bir sahne yorumu olarak öne çıkıyor. Marksizmi bir dogma değil, yaşamın içinden doğan bir umut olarak ele alan anlatım, tiyatroseverlere hem duygusal hem de düşünsel bir deneyim sunmayı hedefliyor.

“Rosa – Aşkın, Devrimin ve Özgürlüğün Şarkısı” adlı tiyatro oyunu, yarın saat 17.30’da Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Etkinliğin, Karabük ve çevresinden yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin