blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2024 16:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti, sel felaketinden etkilenen o ilçe de doğalgaza kavuşuyor

Kastamonu’da yaşanan sel felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğalgaz sözü verdiği ilçeler arasında bulunan Azdavay ilçesinde, doğalgaz altyapı çalışmaları başlatıldı. Azdavay Belediye Başkanı Cevat Taşkan, Azdavay’ın doğalgaz çalışmasıyla birlikte birçok hizmeti de beraberinde alacağını söyledi.
Batı Karadeniz’de 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel afetinin ardından bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlardan gelen talep üzerine selden etkilenen ilçelere doğalgaz bağlanacağı sözünü vermişti. Kastamonu’nun Abana, Bozkurt, İnebolu, Küre ve Cide ilçeleri yapılan çalışmalar ile doğalgaza kavuşmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz verdiği Azdavay ilçesinde de doğalgaz çalışmaları başlatıldı. 11 Ağustos 2021, 27 Haziran 2022 ve 4 Haziran 2023 tarihlerindeki sel afetinden etkilenen Azdavay ilçesinde, doğalgaz borularının tırlarla ilçeye getirildi. Yakın bir zamanda Azdavay Belediyesi’nin de destekleriyle ilçede hat açma çalışmalarının da başlayacağı belirtildi. Çalışmaların tamamlanması ile yıl sonuna kadar ilçedeki evlere doğalgaz verilmesi hedefleniyor.

“Azdavay’a doğalgazın daha çabuk yapılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz”
Doğalgazın ilçeye gelecek olmasından dolayı büyük sevinç yaşadıklarını belirten Azdavay Belediye Başkanı Cevat Taşkan, “Geçmiş yıllarda Azdavay 3 sefer sel felaketi yaşadı. Büyük bir hasar oluştu. Ama bu kötü günleri geride bıraktık ve birçok yaramızı sararak yeniden ilçemizi ayağa kaldırdık. Şimdi sıra doğalgaz çalışmalarına geldi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği söz ile birlikte doğalgazın alt yapısının yapılması üzerine ilçemizde çalışmalar başladı. Azdavay Belediyesi olarak bizler de bu çalışmalara onayı verdik. Doğalgaz alt yapısının yapımına başlanacak. Bu süreci de hızlandırmak için Azdavay Belediyesi olarak elimizden gelen imkanlarla ve ekipmanlarla gayret edeceğiz. İlçe halkımızın refaha kavuşması için doğalgazın ilçemize gelmesini istiyoruz. Bu yüzden doğalgazın yapım çalışmalarını yapan firmanın genel müdürüyle de görüşeceğiz. Önümüzdeki günlerde genel müdürü ziyaret ederek, Azdavay’a doğalgazın daha çabuk yapılması için elimizden gelen gayreti yapacağız. En kısa sürede ilçemiz refaha ve doğalgaza kavuşacaktır. İnşallah ilçemiz en kısa sürede doğalgazı kullanmaya başlayacaktır. Azdavay’ın doğalgaz çalışmasıyla birlikte birçok hizmeti de almış olacak. İlçemizde içme suyu şebekesi komple yenilenecek, altyapımız yenilenecek, taşkın koruma duvarları yeniden gözden geçirilerek, günümüz şartlarına uygun hale getirilecek. Daha önce yaşadığımız sel felaketlerini bir daha yaşamamak için taşkın korum duvarlarını yenileyeceğiz. Üç yıllık süreçte bunu inşallah tamamlayacağız. Seçimlerden önce beton fabrikası sözümüz vardı, göreve gelmemizle birlikte beton fabrikasının kurulumuna başlandı. Bir hafta içerisinde çalışır duruma getirilmiş olmasını bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı

Bu yıl Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda düzenlenen SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün sıralama yarışlarıyla tamamlandı.
Uluslararası organizasyonun ilk gününde, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda gerçekleştirilen yarışlar büyük ilgi gördü. Sporcuların zorlu doğa koşullarında sergilediği performanslar izleyenlerden alkış alırken, Handüzü Yaylası’nda görsel şölen oluşturdu. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanını yakından takip etme fırsatı buldu. Organizasyonun ilk etabında kadınlar ve erkekler kategorilerinde 650 metre uzunluğundaki pistte antrenman ve sıralama turları yapıldı. Karla kaplı zorlu parkurda gerçekleştirilen mücadelelerde ABD, Finlandiya, İsveç, Norveç, Çekya ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, 7 kadın ve 21 erkek sporcu, antrenmanların ardından sıralama turlarında piste çıktı.
Kadınlar kategorisinde iki ayrı sıralama etabı gerçekleştirilirken, erkekler kategorisinde ise iki grup halinde yapılan sıralama turlarının yanı sıra son şans turları da düzenlenerek ilk gün programı tamamlandı.

İhsan Selim Baydaş: "Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık"
Rize’nin kış sporları olarak tesisleşmeyle birlikte bu tip organizasyonlar için kalıcı kalıcı bir hal alacağını ve bu vizyon için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Arkamızda muhteşem Kaçkar Dağları var, karşımızda Karadeniz var. İki güzelliği aynı anda görüyoruz. Etkinliğimizi aylar süren bir çalışma neticesinde gerçekleştiriyoruz. Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık. Her yer cıvıl cıvıl. Hemşehrilerimiz hem yayla keyfi çıkarıyor. Hem hava harika hem ortam harika. Bu organizasyonların devam edeceğini ancak bununla kalmayacağını, yavaş yavaş kış tesisleşmesinin, kış sporlarının kalıcı merkezi haline geleceğini de söylüyoruz. Bunlar bunun ilk adımları olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Temurci: "Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise Handüzü’nün rastgele seçilmediğinin altını çizerek, "Biz bakanlık olarak bu programa sadece bir turizm etkinliği olarak bakmıyoruz. Bakanlığımızın uzun vadede bir spor turizmi vizyonu var. Bu etkinlikte o vizyonun sahadaki en güçlü örneklerinden bir tanesi. Dünya Kar Motosikleti şampiyonası dünyanın en önde gelen organizasyonlarından bir tanesi. Handüzü’nün seçilmesi bir rastlantısal durum değil. Rize aslında bu organizasyona hazırlandı. Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih. Burada ki kar kalitesi, zemin yapısı, güvenlik alanları birçok anlamda farklı unsurlar birlikte değerlendirildi. Ve burada organizasyonun yapılmasına karar verilmeden önce birçok defa teknik inceleme ve gezilerde bulunuldu. Bu incelemelerin sonucunda organizasyon için Handüzü yeterli bulunarak, buraya verildi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin