Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Nisan, 2016 14:49 tarihinde yayınlandı
0

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Karabük’e Geldi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç: “Türkiye’nin yeni bir hamle yaparak, yeni Anayasa ve yeni Hükmet Sisteminin kurulması gerek”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, 2023 yılı hedefleri doğrultusunda Türkiye’nin yeni bir hamle yaparak, yeni anayasa ve yeni hükmet sisteminin kurulması gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Memur Sen Karabük İl Başkanlığı tarafından öğretmenevinde düzenlenen ‘Yeni Türkiye,Yeni Anayasa’ konulu programa katıldı.
Malkoç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son 200 yılın en önemli kavşak noktasında ve en güçlü konumunda olduğunu söyleyerek, “Bunu her alanda görmek mümkün. Bir taraftan terörle mücadele ediyor ve bunun arkasında kimler yok ki. Dost ve müttefik saydığımız ülkelerin açık veya istihbarı destekleri mi var. Maalesef görmekteyiz. Terör örgütün elindeki silahların menşeisini bilmekteyiz. Çok şükür her şeye rağmen terörle çok ciddi mücadelemiz var. Bir taraftan AB ile ilişkilerimiz fevkalade önemli bir noktada. Sıkı sıkıya hatta kıran kırana görüşmelerimiz oluyor. Türkiye bütün platformlarda Avrupa Birliği nezrinde hakkını eskisinden çok daha güçlü dile getiriyor, savunuyor, koruyor ve alıyor. AB’nin motor ülkesi Almanya’dır. Almanya Başbakanı Merkel’in sık sık ülkemizi ziyaret etmesi bu münasebetlerin önemini ortaya koymaktadır. Türkiye eskisi gibi Avrupa’yla münasebetlerinde boynu bükük değildir. Çok açık ve net bu milletin hakkını hukukunu koruyarak bu ilişkileri sürdürmektedir. Afrika’yla, Güney Amerika’yla, Asya’yla, Türki Cumhuriyetleri ile fevkalade ilişkileri vardır. Türkiye bir taraftan içine kapatılmaya çalışılırken, diğer taraftan da Türkiye bütün enerjisi ve gücüyle dünyaya açılmaktadır” dedi.
Malkoç, Türkiye’nin 2023’lere, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümüne giderken yeni bir hamleye daha ihtiyacı olduğunu da belirterek, “Bu hamle yeni bir anayasa yapmamız ve yeni bir hükümet sistemini kurmamızla olacaktır” dedi. Malkoç, ülkenin mevcut anayasa ve mevcut parlamenter sistemle bütün imkanlarını zorlayarak bu noktaya geldiğini anlattı. Ülkede hükümet sisteminin yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Malkoç, sözlerini şöyle tamamladı:
“Türkiye’de huzurun artması için yeni anayasamız şart. Türkiye’nin ekonomik büyümesinin daha yüksek ivmeyle seyri için, hak ve özgürlüklerimizin daha genel anlamda uluslararası standartta olması için anayasadaki hak ve hürriyetleri değiştirmemiz gerekir. Aynı şekilde bu anayasayı yenilemek Türkiye için dönüm noktası haline geldi. Bunu başaracağız İnşallah. Çünkü halkın yüzde 90’ının üzerindeki bir kesim ‘anayasa değişsin veya yenilensin’ diyor. Bu milletin arzusudur, isteğidir. Milletin arzusunun, isteğinin önünde kimse duramaz, dayanamaz. Yeter ki millet istesin bunun önüne tıkaç olan, engel teşkil edenleri milletimiz yeri ve zaman geldiğinde tutar, kenara koyar ve yeni anayasasını yapar. İnşallah, Türkiye anayasasını yenilendiğinde daha geniş imkanlara kavuşacaktır. 2023 hedeflerine daha rahat ulaşacaktır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda parkta silahli kavga 2 yarali 5tXyVOT5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da parkta silahlı kavga: 2 yaralı

Çorum’da bir parkta çıkan silahlı kavgada tabancayla vurulan 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Olay, gece saatlerinde Akpınar Caddesi’ndeki Namazgah Parkı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, parkta henüz bilinmeyen bir nedenle iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce tabancayla ateş açıldı. Olayda B.K. ve O.A. yaralandı. B.K.’nin kendi imkanlarıyla hastaneye gittiği öğrenilirken, O.A. ise sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polis ekipleri park ve çevresinde güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekiplerince parkta çalışma yapıldı. Silahlı kavgaya karıştığı belirlenen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin