Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Nisan, 2016 14:49 tarihinde yayınlandı
0

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Karabük’e Geldi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç: “Türkiye’nin yeni bir hamle yaparak, yeni Anayasa ve yeni Hükmet Sisteminin kurulması gerek”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, 2023 yılı hedefleri doğrultusunda Türkiye’nin yeni bir hamle yaparak, yeni anayasa ve yeni hükmet sisteminin kurulması gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Memur Sen Karabük İl Başkanlığı tarafından öğretmenevinde düzenlenen ‘Yeni Türkiye,Yeni Anayasa’ konulu programa katıldı.
Malkoç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son 200 yılın en önemli kavşak noktasında ve en güçlü konumunda olduğunu söyleyerek, “Bunu her alanda görmek mümkün. Bir taraftan terörle mücadele ediyor ve bunun arkasında kimler yok ki. Dost ve müttefik saydığımız ülkelerin açık veya istihbarı destekleri mi var. Maalesef görmekteyiz. Terör örgütün elindeki silahların menşeisini bilmekteyiz. Çok şükür her şeye rağmen terörle çok ciddi mücadelemiz var. Bir taraftan AB ile ilişkilerimiz fevkalade önemli bir noktada. Sıkı sıkıya hatta kıran kırana görüşmelerimiz oluyor. Türkiye bütün platformlarda Avrupa Birliği nezrinde hakkını eskisinden çok daha güçlü dile getiriyor, savunuyor, koruyor ve alıyor. AB’nin motor ülkesi Almanya’dır. Almanya Başbakanı Merkel’in sık sık ülkemizi ziyaret etmesi bu münasebetlerin önemini ortaya koymaktadır. Türkiye eskisi gibi Avrupa’yla münasebetlerinde boynu bükük değildir. Çok açık ve net bu milletin hakkını hukukunu koruyarak bu ilişkileri sürdürmektedir. Afrika’yla, Güney Amerika’yla, Asya’yla, Türki Cumhuriyetleri ile fevkalade ilişkileri vardır. Türkiye bir taraftan içine kapatılmaya çalışılırken, diğer taraftan da Türkiye bütün enerjisi ve gücüyle dünyaya açılmaktadır” dedi.
Malkoç, Türkiye’nin 2023’lere, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümüne giderken yeni bir hamleye daha ihtiyacı olduğunu da belirterek, “Bu hamle yeni bir anayasa yapmamız ve yeni bir hükümet sistemini kurmamızla olacaktır” dedi. Malkoç, ülkenin mevcut anayasa ve mevcut parlamenter sistemle bütün imkanlarını zorlayarak bu noktaya geldiğini anlattı. Ülkede hükümet sisteminin yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Malkoç, sözlerini şöyle tamamladı:
“Türkiye’de huzurun artması için yeni anayasamız şart. Türkiye’nin ekonomik büyümesinin daha yüksek ivmeyle seyri için, hak ve özgürlüklerimizin daha genel anlamda uluslararası standartta olması için anayasadaki hak ve hürriyetleri değiştirmemiz gerekir. Aynı şekilde bu anayasayı yenilemek Türkiye için dönüm noktası haline geldi. Bunu başaracağız İnşallah. Çünkü halkın yüzde 90’ının üzerindeki bir kesim ‘anayasa değişsin veya yenilensin’ diyor. Bu milletin arzusudur, isteğidir. Milletin arzusunun, isteğinin önünde kimse duramaz, dayanamaz. Yeter ki millet istesin bunun önüne tıkaç olan, engel teşkil edenleri milletimiz yeri ve zaman geldiğinde tutar, kenara koyar ve yeni anayasasını yapar. İnşallah, Türkiye anayasasını yenilendiğinde daha geniş imkanlara kavuşacaktır. 2023 hedeflerine daha rahat ulaşacaktır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
sw 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Mayıs, 2026 12:01 tarihinde yayınlandı
0

İUP katılımcılarına “İş Arama Becerileri” eğitimi verildi

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Engelsiz İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında, faydalanıcı vatandaşlara yönelik eğitim faaliyetleri aralıksız devam ediyor.

Program çerçevesinde, son iki hafta içerisinde planlanan eğitimler doğrultusunda, Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü iş birliğiyle İş ve Meslek Danışmanları tarafından katılımcılara “İş Arama Becerileri” eğitimi verildi.

Eğitimlerde; etkili özgeçmiş hazırlama, iş başvuru süreçlerinin doğru yönetilmesi, mülakat teknikleri, kariyer planlaması ve iş yaşamında iletişim becerileri gibi başlıklarda katılımcılara kapsamlı bilgiler aktarıldı. Programın, vatandaşların iş gücü piyasasına daha donanımlı, bilinçli ve etkin bir şekilde katılımını desteklemeyi amaçladığı ifade edildi.

Yetkililer, Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Engelsiz İşgücü Uyum Programı kapsamında eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini belirtti. Ayrıca sürecin, İŞKUR Karabük İl Müdürlüğü iş birliğiyle sürdürüleceği vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin