AK Parti’den Karabük Milletvekili seçilen Cumhur Ünal, AK Parti İl Başkanlığı binasından, seçim coşkusunu yaşamaya gelen vatandaşlara konuşma yaptı.
Ünal, yaptığı konuşmaya buruk bir şekilde çıktığını belirterek “Arzu ve temenni ederdim ki, 3 arkadaş olarak TBMM’ye giderek sizlerin hizmetlerinde beraber mücadele etmek isterdim. Fakat olmadı nasip böyleymiş. İnanın seçim süresi içerisinde başından itibaren, ellerimizden geldiği kadar arkadaşlarımızla birlikte kazanmanın mücadelesini ve hesabını yaptık” dedi.
Ramazan ayı olmasına rağmen halkla birlikte olmaya çalıştıklarını ifade eden Ünal, Ramazan bayramının ardından bir bayram sevinci daha yaşadıklarını söyledi.
“LİDERİNİZİ DESTEKLEYEREK ALTIN DEFTERE YAZILDINIZ”
Karabük adına, Türkiye adına, dünyadaki mazlumlar adına, Müslüman devletler ve Türk Cumhuriyetleri adına sevinçli olduğunu kaydeden Ünal şunları söyledi:
“Ülkelerin kader defterleri olur. Geleceği planlayan ve o planlarını defterlere yazarlar. Bir tarih defteri olur ülkelerin. O tarih defterine kara günler de geçti, ak günlerde geçti. AK Parti’nin iz bıraktığı gibi, bu deftere herkese yazılamaz. Bu deftere ancak, bu ülkeye ve geleceği hakkında planları olanları ya da lideri ile adam gibi yürüyenler yazılır, demiştim. Sizler bugün o deftere liderinizi destekleyerek altın defterlerle yazıldınız. Bu deftere sadece AK Parti değil, bu kutlu davanın kıymetini anlayarak, cumhurbaşkanımızla yürümeyi çok iyi idrak eden MHP liderine, dava arkadaşlarına, BBP lideri ve dava arkadaşlarına çok çok teşekkür ediyorum.”
AFGANLI GENÇLERİN SEÇİM COŞKUSU
Ayrıca AK Parti İl Binası önünde seçim coşkusu yaşayan sadece Türk vatandaşları değildi. Kalabalığın arasında bulunan Afganistanlı gençler, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçlarını doyasıya kutladı. Bazı gençler de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının olduğu posterle yürüyüş gerçekleştirdi. AK Partili vatandaşlar arabaları ile sokaklarda sevinç turları atmaya devam etti.


Cumhur Ünal, “Liderinizi destekleyerek altın deftere yazıldınız”
Zihinsel engelli kızına istismarı öğrenince kalbi buna dayanmayan anne için Şavşat halkı bir araya geldi
Artvin’de zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden anne Nalan Kaya için vatandaşlar bir araya geldi. Düzenlenen yürüyüşte kadına, çocuğa ve engelli bireylere yönelik şiddete dikkat çekildi.
Artvin’in Şavşat ilçesinde zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden Nalan Kaya için Şavşat Kadın Derneği öncülüğünde basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe merkezinde toplanan vatandaşlar, ellerinde Nalan Kaya’nın fotoğraflarını taşıdı. Basın açıklamasının ardından kalabalık, Kaya’nın işlettiği markete kadar yürüyerek, iş yerinin kapısına gül ve karanfil bıraktı.
Grup adına basın açıklaması yapan Şavşat Kadın Derneği Başkanı Fatma Acar Çelik, “5 Mayıs 2026 tarihinde ilçemizde yaşanan ve hepimizin vicdanında derin yaralar açan elim olay karşısında bir araya geldik. Yapılan bu açıklama hiçbir siyasi düşüncenin ya da provokasyonun parçası değildir. Amacımız kadınlara, çocuklara ve engellilere yönelik her türlü şiddet ve istismarın karşısında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmaktır. İlçemizde yaşanan insanlık dışı olay hepimizi derinden sarstı. Evet bir annenin yüreği bu acıya dayanamadı. Bugün burada yükselen ses sadece öfkenin değil, vicdanın da sesi olsun istiyoruz. Hiçbir kadın korkuyla yaşamasın. Hiçbir çocuk suskun bırakılmasın. Hiçbir engelli birey savunmasız hissetmesin” dedi.


