Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Safranbolu İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Cumhur Onkardeşler, yoğun katılımla gerçekleşen bir basın toplantısıyla parti üyelerine ve kamuoyuna seslendi.
Onkardeşler, yaptığı konuşmada birlik, şeffaflık ve halkla iç içe bir siyaset anlayışı vurgusu yaptı.
Basın toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
"Bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi için emek veren tüm büyüklerime, yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onlardan devir aldığımız bu bayrağı daha yükseklere taşımak için yola çıkıyorum.
Ben, cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı bir kardeşinizim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Safranbolu’da ve Türkiye’de hak ettiği yere gelmesi için gece gündüz çalışmaya devam edeceğim. Devam edeceğim.
Siyaset dört duvar arasında, kapalı kapılar ardında yapılmaz.
Siyaset sokakta yapılır. Esnafın yanında, işçinin sofrasında, halkın arasında yapılır.
Önümüzdeki seçimlerde adaylarımızı üyelerimizin iradesiyle belirleyeceğiz. Sandığı koyacağız! Sandıktan kim çıkarsa çıksın, hep birlikte, omuz omuza onun başarısı için çalışacağız.
Bizim yol haritamız belli:
Gençlere daha çok yer,
Kadınlara daha çok söz,
Halka dokunan, halkla yürüyen bir Cumhuriyet Halk Partisi.
Parti binamız sadece dört duvarı olan bir yer değil; halkımızın evi olacak. Kapımızdan giren her vatandaşımız, üyemiz güler yüz ve ilgiyle karşılanacak, baba ocağında olduğunu hissedecektir.
Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapılan saldırılara karşı haftada dört miting ve eylem yaparken, biz Safranbolu’da parti binasında oturup bekleyemeyiz. Benim başkanlığımda Safranbolu’nun siyasi gündemini Cumhuriyet Halk Partisi belirleyecektir.
Ben, kimseden icazet almadan, sadece Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin güvenini kazanarak, onların desteğiyle bu göreve talibim.
Benim ve yönetimimde olacak arkadaşlarımın kırmızı çizgisi bellidir: Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerleridir.
Bu düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu İlçe Başkanlığına adayım.
Katılımınız için hepinize teşekkür ederim."
Basın toplantısına çok sayıda partili katılırken, Onkardeşler'in “Safranbolu’nun siyasi gündemini CHP belirleyecektir” ifadeleri dikkat çekti. Ayrıca partililere, seçimde kırmızı rengin kendisine ait olduğunu açıkladı.