Çukurca Köprüsü Hizmete Açıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Mayıs, 2015 07:35 tarihinde yayınlandı
0
0

Çukurca Köprüsü Hizmete Açıldı

Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Çukurca Köprüsü düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Törene Vali Orhan Alimoğlu, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Garnizon Komutanı J.K.Albay Samit Tokmak, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, Daire Müdürleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve üyeleri, Köy ve Mahalle Muhtarları ile köylüler katıldı.
25 metre uzunluğunda, 5 m genişliğinde yapımı tamamlanan köprünün açılış töreninde konuşan Vali Orhan Alimoğlu “Etrafımıza baktığımızda bu bölgenin çok güzel bir yer olduğunu görüyoruz. Kitapta yazdığına göre cennet de böyle güzel bir yer. Ama her fırsatta altı çizmeye çalıştığım, vurgulamak istediğim nokta biraz toprakla, tabiatla samimiyeti arttırmamız lazım. Buralarda çok güzel sebze ve meyve yetişir, zaten ormanlarımız kendiliğinden oluşuyor. Zaman zaman il merkezimizde yaptığım ziyaretlerde hanım ablalar evlerinin önündeki 20 m2 alanda bir sürü ürün yetiştirdiğini görüyorum, “100 m2 yerim olsa ben geçimimi sağlarım” diyor. Buradan şu dersi çıkartmamız lazım, bu topraklarımızın, köylerimizin kıymetini bilelim. Artık köylerimizin hiçbir mahrumiyeti kalmadı, kalmaması için de gayret ediyoruz. Bu köprüyü Orman İşletme Müdürlüğümüz, Devlet Su İşleri ve İl Özel İdaremiz işbirliği içerisinde yapmışlar. Zaten devlet bir bütündür, bütün teşkilatlar bu bütünün parçalarıdır. Köylülerimiz şunu bilsinler ki doğru olan, haklı olan, faydalı olan her şeyi yaparız yeter ki topraktan korkmayalım. Doktorların ifade ettiğine göre insan çalışarak, emek vererek terlerse sağlıklı oluyor. Kim tabii ürünlerden yerse, sağlıklı oluyor. Onun için bu köylerimizin, bu topraklarımızın kıymetini bilelim, toprakla irtibatımızı koparmayalım. Vatanseverlik biraz da köyümüzü sevmek ve terk etmemektir dersek yanlış olmaz sanırım. Bu köprümüzün yapımında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Köprümüzün Çukurca köyümüze ve Karabük ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
KAHVECİ, “BU KÖPRÜ DEVLET MİLLET İŞBİRLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR”
AK Parti Karabük Milletvekili ve Milletvekili adayı Osman Kahveci de yaptığı konuşmada, bir hikayeyi daha sonlandırdıklarını belirterek, “Bir hikâyeyi de burada sona erdirdik. Biliyorsunuz böyle ihtiyaçlar yıllarca konuşulur; ama günün birinde son bulur. Karabük’ümüzde de bu köprü olayı konuşulmuştu ve hükümetimiz döneminde güçlü ekonomi sayesinde bitiriliyor. Bunlar bitirildiği gibi yeni yeni köylülerimizin beklediği, gönlünde yatan şuraya bir baraj yapılsa, bir köprü yapılsa dediği şeyler devletimiz tarafından yapılıyor. İhtiyaçlara tek tek cevap veriliyor. Çukurca köyümüzün böyle bir köprüye ihtiyacı vardı. Bu konu bana intikal ettiğinde milletvekiliydim ve mevzuatı bilmem dolayısıyla Orman teşkilatının programına aldırdık. Bir vatandaşımız arsasını bağışladı, Orman teşkilatı ana omurga olarak köprüyü yaptı, İl Özel İdaresi ayakları doldurdu, Devlet Su İşleri tertibatı yaptı. Bu işler devlet millet işbirliğinin en güzel örneğini teşkil etmektedir. Devlet elini koydu, millet elini koydu ve ortaya bu güzel hizmet çıktı. Şimdi Çukurca Köyü sakinlerimizin ikinci bir talebi vardı. O da demiryolundan alt geçiş istemişlerdi. Devlet Demir Yolları ile görüştük ve önümüzdeki günlerde onun da ihalesi yapılmak üzere buradaki sorun tamamen çözülmüş olacak. Bizler gelip geçiciyiz; ama bu gök kubbede hoş bir seda bırakabilmek. Kimler geldi geçti; ama bizler güzel bir hatıra bırakmanın derdindeyiz. Biz sizlerin gönlünüze talibiz, gönlünüze girebildiysek ne mutlu bizlere. Ben burada çocuklarımızın burada tahta köprüden geçtiği zamanları biliyoruz; ama artık bu sorun ortadan kalkmış oldu. köylülerimiz, orman teşkilatı, İl Özel İdaresi her kurumun işine yarayacak bu köprümüz tüm hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Konuşmalarının ardından Vali Orhan Alimoğlu ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapılarak Çukurca Köprüsü hizmete açıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sefer yilmaz hedefimiz play offlardan sampiyon olarak yeniden super lige donmek Wzrg8fgI
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Sefer Yılmaz: “Hedefimiz play-off’lardan şampiyon olarak yeniden Süper Lig’e dönmek”

Bodrum FK Teknik Sorumlusu Sefer Yılmaz, Çorum FK ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından, “İnşallah sonuna kadar devam edeceğiz, hedefimiz play-off’lardan şampiyon olarak yeniden Süper Lig’e dönmek” dedi.

Trendyol 1. Lig 34. hafta karşılaşmasında Bodrum FK, deplasmanda Çorum FK ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Bodrum FK Teknik Direktörü Sefer Yılmaz, “Bu akşam futbol adına çok güzel bir akşam oldu. Çok kaliteli, çok keyifli, güzel bir maçtı. İki takımın da futbolcularını, teknik ekibini tebrik ediyorum. Çok güzel bir maç ortamı vardı, seyirci güzeldi, hava güzeldi, zemin güzeldi. Süper Lig kalitesinde çok zevkli bir mücadeleydi. Çorum FK, bu ligin en kaliteli kadrolarından, en iyi futbol oynayan takımlarından biri. Biz çok iyi hazırlandık, rakibin iyi yönlerini, zaaflarını da biliyorduk. Erken gelen bir golle hiç moralimizi bozmadık. Futbolcularımız aynı taktik, disiplinde devam ettiler. Daha sonra golü de bulduk. İkinci yarı da çok keyifliydi. Maç gitti, geldi. Biz de alabilirdik, Çorum FK da alabilirdi. Penaltı kaçtı. Penaltıdan sonra biz yüzde 100 karşı karşıya kaçırdık. Futbol adına çok keyifli, güzel bir maçtı. Çorum FK ile Bodrum FK’nın güzel de bir rekabeti vardı ama centilmence bir maç oldu. İnşallah sonuna kadar devam edeceğiz, hedefimiz play-off’lardan şampiyon olarak yeniden Süper Lig’e dönmek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin