blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ekim, 2024 04:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

ÇTB Başkanı Yılmaz: “Yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerimizi dünya pazarlarına sunma gayreti içindeyiz”

Samsun Çarşamba Ticaret Borsası(ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, "Oda ve borsalar olarak yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerimizi koruma ve ekonomik değer elde ederek dünya pazarlarına sunma gayreti içindeyiz" dedi.
13. Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) Samsun ve ilçelerinin yöresel ürünleri tanıtıldı. Samsun TSO öncülüğünde Samsun’daki oda ve borsaların desteğiyle açılan Samsun standını başta Dünya Odalar Federasyonu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve eski Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da ziyaret ederek, Samsun ve ilçelerinin yöresel ürünleri hakkında bilgi aldı.
Samsun oda ve borsalarının standında, Samsun simidi, Bafra pirinç pilavı, pidesi ve Vezirköprü semaver çayı ziyaretçilere dağıtıldı. Yoğun ilginin olduğu Samsun standında, Çarşamba yöresinin kıvratması ve kuru çay simidi, fındığı, Bafra’nın nokulu, kaymaklı lokumu, pirinci, Vezirköprü’nün semaveri de katılımcıların büyük ilgisini çekti. Standa gelenlere ayrıca, Samsun’u tanıtan kitapçıklar verilerek, Samsun ve ilçelerinin coğrafi işaretli ürünleri tanıtıldı.
YÖREX’in, bölgelerin yöresel ürünlerinin daha fazla tanıtılmasına imkan oluşturduğunu belirten Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, “2010 yılından bu yana her yıl düzenlenen YÖREX’i, bölgelerimizin ürünlerinin tanıtımı, tadımını ve pazarda aktif rol oynaması açısından oldukça değerli buluyorum. Türkiye’nin tüm bölgelerinin ürünleri ve ürünlerin tarihleri oldukça derin, ülkemizin kendine has ürünlerinin Türkiye’de ve dünyada tanıtılması aktif ticaretimiz için büyük önem arz ediyor. Çarşamba Ticaret Borsası olarak, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın(TSO) öncülüğünde her sene fuara katılım göstererek Çarşamba’nın ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Oda ve borsalar olarak yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerimizi koruma ve ekonomik değer elde ederek dünya pazarlarına sunma gayreti içindeyiz" diye konuştu.
Fuarda, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’a; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Üyeleri Mehmet Çalışkan ve Hüseyin Işık eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da 75 çocuk erkekliğe ilk adımını atıyor

Taşköprü Belediyesi tarafından organize edilen Memleketler arası Kültür ve Sarımsak Şenliği çerçevesinde 75 çocuk sünnet ettirilecek.
Taşköprü Belediyesi tarafından bu yıl 35’incisi düzenlenecek olan Milletlerarası Kültür ve Sarımsak Şenliği aktiflikleri çerçevesinde toplu sünnet merasimi düzenlenecek. 13 Ağustos Çarşamba günü saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak merasime, çocuklar ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın da katılması bekleniyor. Sünnet olacak 75 çocuk, merasimde doyasıya eğlenecek.
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, yaptığı açıklamada, "Hayırsever iş insanımız Sadi Kaya’nın değerli takviyeleriyle bu yıl da evlatlarımızın sünnet merasimini daima birlikte gerçekleştireceğiz. Kendisine halkımız ismine gönülden teşekkür ediyorum. Tüm hemşehrilerimizi, çocuklarımızın bu özel gününde yanımızda olmaya davet ediyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin