Çorum’un yüksek kesimlerinde gece saatleri itibari ile yoğun kar yağışı etkili oldu.
Çorum’da beklenen kar yağışı gece saatleri itibari ile yüksek rakımlı kesimlerde yoğun etkili oluyor. D100 karayolu Osmancık-Merzifon kesimi, İskilip-Tosya Karayolu ve Osmancık-Çorum Karayolu Kırkdilim Geçidi’nde etkili olan kar yağışı, sürücülere de zor anlar yaşattı. Karayolları ekipleri kar yağışının etkili olduğu güzergahlarda küreme çalışması yapıyor.
Çorum il merkezinde de ara ara etkisini gösteren kar yağışının sabah saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor.


97
Çorum’un yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı etkili oluyor
0
Bir günde 20 eve giren ayı yayla sakinlerini canından bezdirdi
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kaçkar Koçdüzü Yaylası’nda ayı paniği yaşandı.
Yaylada yiyecek arayan bir ayı, yaklaşık 20 eve girerek büyük zarara neden oldu. Ayı, bazı evlerin kapı ve pencerelerini zorlayarak içeri girdi. Evlerde bulunan gıda malzemelerini dağıtan ayı, eşyalara da zarar verdi. Yayla sakinleri karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlık yaşadı.
O anlar yaylaya çıkan Yusuf Kus tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Yetkililer ise vatandaşları yiyecek ve atıkları açıkta bırakmamaları konusunda uyarırken, yabani hayvanlarla karşılaşılması halinde dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı.
Kaçkar Koçdüzü Yaylası’nda yaşanan olay, bölgede yaşayan vatandaşlar arasında tedirginliğe neden oldu.

