Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Aralık, 2023 20:36 tarihinde yayınlandı
0

Çorum’da trafik denetimleri arttırıldı

Çorum’da Kasım ayında yapılan denetimlerde 175 araç trafikten men edildi, 3 bin 417 araç sürücüsüne 5 milyon 732 bin 266 lira cezai işlem uygulandı.

Kasım ayı içerisinde modifiyeli araçlar, hatalı parklar, alkollü ve sürücü belgesiz araç kullananlar başta olmak üzere diğer trafik kurallarını ihlal eden sürücülere yönelik yapılan uygulamalar neticesinde; 01-30 Kasım 2023 tarihleri arası yapılan denetimlerde 19 bin 216 araç kontrol edilerek 3 bin 417 araç sürücüne toplam 5 milyon 732 bin 266 TL cezai işlem uygulandı. İl merkezinde emniyet ve asayişi sağlamak, huzur ve sükunu temin etmek amacıyla trafik ekipleri tarafından yürütülen denetimler esnasında 34 araç teknik değişiklikten (abartı/gürültü, modifiye, cam filmi vb.) olmak üzere toplam 175 araç trafikten men edildi. Denetlenen 288 okul servis aracından, 32 servis sürücüsüne toplam 40 bin 237 TL cezai işlem uygulandı.

Kasım ayında yapılan denetimler esnasında, 2 bin 107 motosiklet denetlenmiş, 107 motosiklet sürücüsüne koruma başlığı takmamaktan, 136 sürücüye alkollü araç kullanmak veya alkol cihazını üflemeyi reddetmekten, 203 araç sürücüsüne sürücü belgesiz araç kullanmaktan, 82 araç sürücüsüne emniyet kemeri takmamaktan, 118 araç sürücüsüne seyir halinde cep telefonu kullanmaktan, 8 araç sürücüsüne drift atmaktan, 557 araç sürücüsüne hatalı parktan, 54 araç sürücüsüne ise 100 promil üzeri alkollü araç kullanmak veya alkollü trafik kazasına karışmaları sonucu TCK 179/3 maddesince işlem yapıldığı bildirildi.

Yapılan trafik kontrollerinde çeşitli suçlardan aranan 2 şahıs yakalanırken, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet pompalı tüfek ele geçirildi.

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, halkın huzur ve sükunun sağlanması için İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bu tür uygulama ve denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda ogrenciler yaptiklari bilimsel calismalari sergiledi LrjPDqpA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da öğrenciler yaptıkları bilimsel çalışmaları sergiledi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde öğrenciler tarafından yıl boyunca yapılan projeler, düzenlenen bilim fuarında sergilendi.

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda öğenciler, yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projelerini protokol üyeleri ve vatandaşlara anlattı. Hanönü Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Ortaokulu ve Hanönü İmam Hatip Ortaokulu’nun ortaklaşa düzenlediği fuarının açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, öğrencilerin projelerini inceledi.

Fen bilimlerinden teknolojiye, çevreden matematiğe kadar geniş bir yelpazede hazırlanan çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi alan Hanönü Kaymakamı Emre Oktay ve Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, gençlerin heyecanına ortak oldu.

Öğrencileri tebrik eden Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, “İlçemizdeki okullarımızın bu denli başarılı projelere imza atması bizleri gururlandırıyor. Öğrencilerimizin araştırma azmini ve öğretmenlerimizin onlara kattığı vizyonu bugün burada bizzat müşahede ettik. Hanönü Belediyesi olarak eğitime ve bilime yönelik her türlü girişimin destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Hanönü Kaymakamı Emre Oktay ise projelerin hazırlanma sürecinde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Bilim fuarına Hanönü Kaymakamı Emre Oktay, Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, Hanönü İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mertcan Demil, İlçe Emniyet Amiri Şenol Demirata, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Arukan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Yabaneri ve öğretmenler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin