blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ekim, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Çorum’da içme suyuyla ilgili önemli açıklama: “Şu an içme suyu sıkıntısı gözükmüyor”

Çorum’dak barajlardaki son durumla ilgili bilgi veren Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdür Yardımcısı Osman Çiçekdağ, "Baraj doluluk oranlarıda bilhassa bu sene kurak geçtiği için düşmeler var ancak şu an içme suyu düşüncesi gözükmüyor. Ancak kuralık devam ederse tabikide heryerde olduğu üzere burayı da etkileyecektir" dedi.
Çorum’da Vilayet Uyum Kurulu’nun 2025 yılı 4. toplantısı, Çorum Valisi Ali Çalgan başkanlığında gerçekleştirildi. Çorum Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 2025 yılı içerisinde devam eden projelerin son durumuyla ilgili kurum yöneticileri tarafından bilgiler aktarıldı.

"Harcama oranları evvelki devirlere oranla yüksek gerçekleşmiştir"
Toplantının açılış konuşmasını yapan Çorum Valisi Ali Çalgan, "Kurum ve kuruluşlar tarafından toplam 427 adet kamu yatırım projesi yürütülmekte olup bu projelerin toplam fiyatı 124 milyar 387 milyon TL’dir. Evvelki yıllar harcama meblağı 25 milyar TL, 2025 ödeneği 20 milyar 500 milyon TL. 2025 yılı 3.dönem itibariyle harcama fiyatı ise 15 milyar 274 milyon TL’dir. 2025 yılında 3. izleme devri harcama oranları evvelki periyotlara oranla yüksek gerçekleşmiştir. Yatırımcılarımıza göstermiş oldukları özverili çalışmalar için teşekkür ediyorum" dedi.

"Kalan 10,4 kilometrelik kısımlarda çalışmalarımız devam etmekte. Bu kısımda ise gayemiz yıl sonuna kadar burayı tamamlamak"
Çorum, Laçin ve Osmancık ortasında yapılan yol çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Fatih Başpınar ise, "Çorum, Laçin ve Osmancık sınırımızda Çorum için kıymetli ve hoş yanlarımızdan bir adedidir. İmali süren tünelin toplam uzunluğu 51,2 kilometre. 2024 yıl sonu itibariyle 24,9 kilometreyi tamamlamıştık. Bu yılki gayemiz 12,5 kilometre bölünmüş yol ve 3,2 kilometre de saç kaplama çalışmamamızdı. Biz 15,6 kilometre tamamlayarak uzunluğumuzu toplam 40,8’e getirdik. Kalan 10,4 kilometrelik kısımlarda ise çalışmalarımız devam etmekte. Bu kısımda ise maksadımız yıl sonuna kadar burayı tamamlamak" diye konuştu.

"Şu an içme suyu külfeti gözükmüyor"
Toplantıda yapılan projeler hakkında bilgi veren Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdür Yardımcısı Osman Çiçekdağ da, "Hizmet dalında bakım tamir işlerimiz ve planlama işlerimiz olmak üzere toplamda 79 adet projemiz bulunmaktadır. Toplam proje fiyatımız yaklaşık 12 milyar kadardır. Evvelki yıllar harcamamız 1 milyar 340 milyon, sene başında ödeneğimiz 584 milyon iken şuanda revize ödeneğimizle birlikte 2 milyar 50 milyonluk bir ödeneğimiz var. Bunun şimdiye kadar 1 milyon 600 milyon, yüzde 78’lik kısmını harcadık. Geri kalan fiyatı da sene sonuna kadar gerekli işlerimizde kullanacağız. Baraj doluluk oranlarıda bilhassa bu sene kurak geçtiği için düşmeler var ancak şu an içme suyu külfeti gözükmüyor. Fakat kuralık devam ederse tabikide heryerde olduğu üzere burayı da etkileyecektir" halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Kasım, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Güney Çevre Yolu’nda çalışmalar hızlandı, ilk etap 3 yıl içinde açılacak

Tabzon’un kent içi ve transit trafiğini düzenlemek maksadıyla projelendirilen ve 1 Mayıs 2023 tarihinde temeli atılan Güney Etraf Yolu’nda çalışmalar sürerken, yolun birinci etabı olan Akçakale-Yıldızlı ortasındaki 16,5 kilometrelik kısmının 3 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağı belirtildi.
Güney Etraf Yolu, tünel ve viyadükler ile şekillenmeye başlarken toplam 54.3 kilometre kilometrelik yolun, 32 metre genişliğinde 3 gidiş, 3 geliş şeritli yol olacağı kaydedildi. Projenin hafriyat ve tünel çalışmaları sürerken, projenin 35,8 kilometresinin 15 adet tünel ile 2,1 kilometresinin ise 14 adet viyadük ile geçilmesi planlanıyor.
Trabzon’un Akçaabat ilçesi Mersin mahallesinde 1 Mayıs 2023 tarihinde temeli atılan Güney Etraf Yolu, bilhassa Karadeniz Kıyı Yolu’ndaki transit trafiğini düzenlemek gayesiyle projelendirildiği kaydedildi.
Akçaabat ilçesi Mersin mahallesinden başlayan Güney Etraf Yolu, Ortahisar ve Yomra ilçelerinde kentin güneyinden devam ederek Arsin ilçesinden tekrar Karadeniz Kıyı Yolu’na bağlanacak.
Hem kent içi hem de kent geçişinde ulusal ve memleketler arası trafiğin rahatlayacağı projede üretimi devam eden 16,5 kilometre uzunluğundaki 1. kesim Mersin’den ayrılıp, mevcut kıyı yolunun güneyinden geçerek Sera Gölü Kavşağı’nda son bulacak. Mersin girişinde viyadükleri inşa edilmesi ile şekillenmeye başlayan proje ile Karadeniz Kıyı Yolu’nun Akçaabat-Arsin ortasında kalan kısmında kent içi ve Sarp Hudut Kapısı’na giden ağır transit trafik birbirinden ayrılacak.

"30 yıldır Trabzon’un gündemindeydi"
Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Güney Etraf Yolunun 30 yıldır Trabzon’un gündeminde olduğunu hatırlattı. Akçakale-Yıldızlı ortasındaki 16,5 kilometrelik kesimde şu anda 7 tünelde çok faal bir çalışma yürütüldüğünü kaydeden Genç, "Güney Etraf Yolu, 30 yıldır kentimizin gündeminde. Trabzon’da bilhassa son yıllarda, bilhassa de yaz devirlerinde yaşanan trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurduğumuzda bu proje bizim için olmazsa olmazdı. Sağ olsun, Adil Karaismailoğlu Bakanımızla 1 Mayıs 2023 tarihinde temelini atmıştık. Şu anda Güney Etraf Yolu 54,3 kilometre uzunluğunda ve transit trafiği büsbütün üzerine alacak, önemli manada alternatif bir geçiş güzergâhı olacak. Tıpkı vakitte kentimizi güneye yanlışsız taşıyacak, kentleşme açısından Trabzon’a paha katacak kıymetli bir proje. Bu 54,3 kilometrelik yol; Akçakale-Yıldızlı kısmı bir etap, Yıldızlı-Araklı ortası ise başka bir etap olarak planlandı. Akçakale-Yıldızlı ortasındaki 16,5 kilometrelik kesimde şu anda 7 tünelde çok etkin bir çalışma yürütülüyor. Şayet her şey dilediğimiz üzere yolunda giderse, birinci etabı yani 16,5 kilometrelik kısmı 3 yıl içinde açacağız. Bunun akabinde ikinci etap için de çalışmalar eş vakitli olarak sürecek" dedi.

"İmar çalışmaları sürüyor"
Yolun imaliyle ilgili imar çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Genç, "Yolun kalan kısmının imar çalışmaları için Karayollarımızla toplantılar yaptık, planlama basamağını tamamladık ve bakanlığımıza sunduk. Onaydan sonra kamulaştırma işleri de çok sonlu olacak; bunu da belirtmek isterim. Bu süreci eş vakitli yürütmek istiyoruz. Zira bu projenin Trabzon için hem şehircilik hem de transit trafik açısından vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. İnşallah bu işe süratli formda sahip çıkıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma Bakanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum; zira bu iş hem güçlü bir irade hem de daima takip gerektiriyor. Biz de tüm gücümüzle bu takibi sürdürüyoruz. Kentimize kazandırdığımız vakit Trabzon’un değişik bir kıymet kazanacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin