Reklam
Reklam

Çorum’da baraj doluluğu yüzde 36’ya düştü: Tarımsal sulamaya sınırlama geliyor

corumda baraj dolulugu yuzde 36ya dustu tarimsal sulamaya sinirlama geliyor HYMKuBdk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0

DSİ 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu, Çorum’da bulunan barajdaki doluluk oranının yüzde 36’ya düştüğünü belirterek, içme suyunda sorun beklenmediğini fakat ziraî sulamada kısıtlamaya gidileceğini açıkladı.

Çorum Valisi Ali Çalgan başkanlığında düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, 2025 yılı kamu yatırımları değerlendirilirken, Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu da baraj doluluk oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Çalgan’a toplantıda bilgiler aktaran DSİ 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu, barajlardaki su düzeylerinin geçen yıla nazaran önemli oranda azaldığını söyledi. Yaroğlu, “Barajlardaki doluluk oranına baktığımızda geçen seneye nazaran doluluk oranımız düşük. Geçen sene yüzde 54 olan doluluk oranımız, bu sene yüzde 36’ya geriledi. Burada bilhassa içme suyu noktasında çok büyük bir sorunumuz yok. Ama sulama noktasında önemli kahırlarla karşı karşıya kalacağımızı öngörüyoruz” dedi.

Yaroğlu, ziraî sulamada bu yıl kısıtlamaya gidileceğini belirterek, “Suyumuz yok, kısıtlı sulama yapacağız. Suyla ilgili çok büyük bir sorun var. Bu durumla alakalı kelamını veremeyiz lakin çiftçimizi mağdur etmemek için planlama ve programı ona nazaran yapıyoruz. Kısıtlı sulamanın da durumu bu şekilde” tabirlerini kullandı.

Önceliğin içme suyuna verildiğini söz eden Yaroğlu, “Bazı sulamalarımızda kısıtlı sulamaya gideceğiz, kimilerinde ise tahminen duruma nazaran sulama yapamayacağız. O yüzden içme suyu önceliğimiz. Bu sene içme suyunda rastgele bir sorun öngörmüyoruz. Önümüzdeki yıl inşallah önemli bir yağış alırsak, hem sulamada hem de içme suyunda sorun yaşamayı düşünmüyoruz” biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Abant Gölü’ne 100 bin endemik Abant alası bırakıldı

abant golune 100 bin endemik abant alasi birakildi H3AAlF87
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması” projesi kapsamında, Bolu’da üretilen 100 bin adet endemik Abant alası yavrusu törenle Abant Gölü’ne salındı.

Doğal stokların desteklenmesi ve sucul biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla yürütülen çalışmalar Bolu’da hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Abant Alabalık Üretim İstasyonunda özenle yetiştirilen 100 bin adet endemik Abant alası (Salmo trutta abanticus) yavrusu, su kaynaklarını zenginleştirmek amacıyla doğal yaşam alanları olan Abant Gölü sularıyla buluşturuldu.

Öte yandan, yürütülen çalışmalar kapsamında Abant Alabalık Üretim İstasyonunda üretilen toplam 757 bin 500 adet Abant alası ve kırmızı benekli alabalık yavrusunun su kaynaklarına bırakıldığı öğrenildi. Bu sayede, Bakanlığa bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen 2026 yılı üretim ve balıklandırma hedefinin il genelinde başarıyla gerçekleştirildiği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin