Reklam
Reklam

Çorum’da baraj doluluğu yüzde 36’ya düştü: Tarımsal sulamaya sınırlama geliyor

corumda baraj dolulugu yuzde 36ya dustu tarimsal sulamaya sinirlama geliyor HYMKuBdk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0

DSİ 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu, Çorum’da bulunan barajdaki doluluk oranının yüzde 36’ya düştüğünü belirterek, içme suyunda sorun beklenmediğini fakat ziraî sulamada kısıtlamaya gidileceğini açıkladı.

Çorum Valisi Ali Çalgan başkanlığında düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, 2025 yılı kamu yatırımları değerlendirilirken, Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu da baraj doluluk oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Çalgan’a toplantıda bilgiler aktaran DSİ 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu, barajlardaki su düzeylerinin geçen yıla nazaran önemli oranda azaldığını söyledi. Yaroğlu, “Barajlardaki doluluk oranına baktığımızda geçen seneye nazaran doluluk oranımız düşük. Geçen sene yüzde 54 olan doluluk oranımız, bu sene yüzde 36’ya geriledi. Burada bilhassa içme suyu noktasında çok büyük bir sorunumuz yok. Ama sulama noktasında önemli kahırlarla karşı karşıya kalacağımızı öngörüyoruz” dedi.

Yaroğlu, ziraî sulamada bu yıl kısıtlamaya gidileceğini belirterek, “Suyumuz yok, kısıtlı sulama yapacağız. Suyla ilgili çok büyük bir sorun var. Bu durumla alakalı kelamını veremeyiz lakin çiftçimizi mağdur etmemek için planlama ve programı ona nazaran yapıyoruz. Kısıtlı sulamanın da durumu bu şekilde” tabirlerini kullandı.

Önceliğin içme suyuna verildiğini söz eden Yaroğlu, “Bazı sulamalarımızda kısıtlı sulamaya gideceğiz, kimilerinde ise tahminen duruma nazaran sulama yapamayacağız. O yüzden içme suyu önceliğimiz. Bu sene içme suyunda rastgele bir sorun öngörmüyoruz. Önümüzdeki yıl inşallah önemli bir yağış alırsak, hem sulamada hem de içme suyunda sorun yaşamayı düşünmüyoruz” biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Zile’de başkan vekilliği seçimiyle ilgili mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı

zilede baskan vekilligi secimiyle ilgili mahkemeden yurutmeyi durdurma karari e2CyBgdt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ın Zile Belediyesi’nde başkan vekilliği ve encümen seçimlerine ilişkin Cumhur İttifakı’nın itirazını değerlendiren Tokat İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Tokat’ın Zile ilçesinde nisan ayında gerçekleştirilen belediye başkan vekilliği ve encümen seçimlerine ilişkin Cumhur İttifakı tarafından yapılan itirazda, Tokat İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararın ardından Cumhur İttifakı temsilcileri, Zile Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına MHP Zile İlçe Başkanı Ahmet Ziraatçi, AK Parti Zile İlçe Başkanı Ahmet Öcbe ile Cumhur İttifakı Belediye Meclis üyeleri katıldı.

MHP Belediye Meclis Üyesi Avukat Şamil Dağıştanlıoğlu, seçim sürecinde hukuk dışı uygulamalar yaşandığını öne sürerek, Cumhur İttifakı lehine kullanılan oyların herhangi bir gerekçe gösterilmeden iptal edildiğini iddia etti. Dağıştanlıoğlu, yaşanan süreçle ilgili tutanakların hazırlandığını ve hukuki işlemlerin yürütülmesi için AK Parti İlçe Başkanlığına teslim edildiğini söyledi.

AK Parti Zile İlçe Başkanı Avukat Ahmet Öcbe ise, Tokat İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararının gerekçeleriyle birlikte sürece ilişkin değerlendirmeler içerdiğini belirtti. Kararın ardından belediye meclisinde oluşturulan bazı komisyonların hukuki durumunun yeniden değerlendirilmesi gerektiğini savunan Öcbe, Cumhur İttifakı olarak söz konusu komisyon çalışmalarına katılmadıklarını ifade etti. Öcbe, amaçlarının belediye hizmetlerini aksatmak olmadığını belirterek, seçmen iradesinin hukuka uygun şekilde temsil edilmesini istediklerini söyledi. Öcbe, belediye yönetiminin mahkeme kararına uygun hareket ederek ilgili gündem maddeleri için olağanüstü toplantı gerçekleştirmesini beklediklerini kaydetti.

Tokat İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına ilişkin yargı sürecinin devam ettiği öğrenildi. Mahkemenin esasa ilişkin vereceği kararın ardından sürecin netlik kazanması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin