Reklam
Reklam
corumda alev alev yanan fabrikadan geriye enkaz kaldi gbGDmEtv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
0

Çorum’da alev alev yanan fabrikadan geriye enkaz kaldı

Çorum’da besin eserleri üreten fabrikada çıkan yangın yaklaşık 2 saat süren müdahaleyle denetim altına alınabildi. Yanan fabrikadaki hasar ise gün ağarınca gün yüzüne çıktı.

Olay, dün akşam saatlerinde Çorum Organize Sanayi Bölgesi 16. Cadde’de bulunan Aksular firmasına ilişkin besin eserleri üreten fabrikada meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, fabrikanın üretim kısmında bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Kısa müddette büyüyen yangın fabrikayı sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü ile jandarma ve sıhhat grubu sevk edildi. Takımlar tarafından fabrikada bulunan çalışanlar tahliye edilirken, 7 kişi dumandan etkilendi. Dumandan etkilenen vatandaşlardan 3’ü hastaneye kaldırıldı.

İtfaiye grupları tarafından yapılan çalışma sonucunda yangın 2 saat sonra denetim altına alınabildi. Takımlar gece boyunca fabrikada soğutma çalışması yürüttü. Fabrikada oluşan hasar ise gün ağarınca gün yüzüne çıktı. Geriye enkazı kalan fabrika dron ile havadan görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
284ed21f fa32 48c6 a37d 3bcd5a75e478
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Mayıs, 2026 13:00 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

TÜRKİYE BU YIL SUYA DOYDU

Mayıs ayında etkili olan yağışlar, İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere birçok büyükşehirde baraj doluluk oranlarını yükseltti. Bursa’da barajlar neredeyse tam kapasiteye ulaşırken, İstanbul ve Ankara’da da su seviyelerinde dikkat çeken artış yaşandı.

Türkiye genelinde ilkbahar boyunca etkili olan yağışlar, büyükşehirlerin su kaynaklarına nefes aldırdı. İSKİ, ASKİ ve BUSKİ tarafından açıklanan 24 Mayıs 2026 tarihli verilere göre, İstanbul, Ankara ve Bursa’daki baraj doluluk oranlarında önemli yükselişler kaydedildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) verilerine göre megakente su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı yüzde 71,64 olarak ölçüldü. Kentte en yüksek seviyeler Ömerli Barajı’nda yüzde 96,16, Elmalı Barajı’nda yüzde 96,04 ve Darlık Barajı’nda yüzde 92,03 olarak kaydedildi. Buna rağmen Sazlıdere Barajı yüzde 44,17, Istrancalar Barajı ise yüzde 34,40 seviyesinde kaldı.

Başkent Ankara’da ise ASKİ verilerine göre toplam baraj doluluk oranı yüzde 46,58’e yükseldi. Aktif kullanılabilir su oranı yüzde 40,37 olarak açıklanırken, Kesikköprü ve Kargalı barajlarının tamamen dolduğu görüldü. Akyar Barajı yüzde 82,99, Eğrekkaya Barajı yüzde 80,99 seviyesine ulaşırken, Ankara’nın en önemli su kaynaklarından Çamlıdere Barajı yüzde 40,64 seviyesinde kaldı.

Bursa’da ise yağışların etkisi çok daha belirgin hissedildi. BUSKİ tarafından açıklanan verilere göre kentteki baraj doluluk oranı yüzde 97,18’e ulaştı. Son aylarda kritik seviyelere kadar gerileyen su rezervlerinin, ilkbahar yağışlarıyla birlikte büyük ölçüde toparlandığı belirtildi.

Uzmanlar, baraj seviyelerinde yaşanan yükselişin yaz ayları öncesinde sevindirici olduğunu ancak su tasarrufunun sürdürülmesi gerektiğini vurguluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin