blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2024 16:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın; “Yeniden Çorum’da sevgi kazandı, barış kazandı, kardeşlik kazandı”

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Yeniden Çorum’da sevgi kazandı. Yeniden Çorum’da barış kazandı. Yeniden Çorum’da kardeşlik kazandı. Bunun için rabbime hamd ediyorum. Şükrediyorum” dedi.
Çorum’da Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, resmi olmayan sonuçlara göre yeniden belediye başkanı seçildi.
Kesin olmayan 122 bin geçerli oya göre; merkezde Cumhur İtifakı Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın yüzde 40.79, (52 bin 815) CHP Belediye Başkan Adayı Levent Çöphüseyinoğlu yüzde 36.81 (47 bin 809) Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Yaşar Anaç yüzde 14.46, (18 bin 823) İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Ertekin yüzde 1.71, (2bin 235), Zafer Partisi Belediye Başkan Adayı Bedii Onan yüzde 1.65 (2 bin 156) Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Faruk Cıdık yüzde 1.44 (bin 881) oy aldı.
Tekrar belediye başkanı seçilen Başkan Aşgın, tarihi taş binada halka hitap etti. Eşi Feyza Aşgın, Çorum milletvekilleri Yusuf Ahlatcı, Vahit Kayrıcı, Cumhur ittifakı il başkanları ile vatandaşları rabia ve bozkurt işareti ile selamlayan Aşgın, kısa bir konuşma yaptı.
“Durmak yok yola devam. Önümüzde Recep Tayyip Erdoğan. Önümüzde Devlet Bahçeli. Önümüzde Mustafa Destici. Allah’ın izniyle durmadan, yorulmadan, usanmadan aynen 5 yılda olduğu olduğu gibi hakkın rızası, halkın duası dışında dünyevi hiçbirşeyi önümüze hedef koymadan aşk ile, muhabbetle yola revan oluyoruz. Aşkınan koşan yorulmaz. Gece-gündüz demeden bu aziz millete Ali olarak, adaletten ayrılmayarak yine Allah için doğru işi güzel işi yapmaya gayret göstererek durmadan usanmadan koşacağız” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Eylül, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye’nin en büyük yapay zeka festivali Canik’te başlıyor

Samsun’da, Canik Belediyesi tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin en büyük yapay zekâ şenliği olma özelliğini taşıyan ‘CANİKFEST Yapay Zekâ Yolculuğu’ kapılarını ziyaretçilerine açıyor.
Bilim ve teknoloji alanında bir unsur daha imza atan Canik Belediyesi, Türkiye’nin en büyük yapay zekâ şenliği CANİKFEST Yapay Zekâ Yolculuğu’nu öğrencilerle ve vatandaşlarla buluşturmaya hazırlanıyor. Yapay zekâ sistemleriyle hazırlanan sahne şovlarının yer alacağı CANİKFEST Yapay Zekâ Yolculuğu’nda, farklı alanlarda hazırlanan yapay zekâ sistemlerinin yer aldığı stantlar görücüye çıkacak. TÜBİTAK tarafından desteklenen ve iştirakçilere unutulmaz tecrübeler yaşatacak CANİKFEST Yapay Zekâ Seyahati, 11-14 Eylül 2025 tarihleri ortasında Canik Özdemir Bayraktar Keşif Yerleşkesi Şenlik Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Milli Teknoloji Atılımı yolculuğu
CANİKFEST Yapay Zekâ Seyahati ile çocukların ve gençlerin yapay zekâ dünyasına birinci adımı atacaklarını söyleyen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Karadeniz Bölgesi’nin en büyük bilim, kültür ve sanat şenliğinin akabinde, Türkiye’nin en büyük yapay zekâ şenliği CANİKFEST Yapay Zekâ Yolculuğu’nu ilçemizde gerçekleştireceğiz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yeteneklerini keşfedeceği, yapay zekâ dünyasına birinci adımı atacakları CANİKFEST Yapay Zekâ Yolculuğu’nda 7’den 70’e tüm hemşehrilerimizi ağırlayacak, tüm konuklarımızı yapay zekâ araçlarıyla tanıştıracağız. Yapay zekâ modelleme eğitimleri düzenleyeceğiz. Ulusal Teknoloji Atağı seyahatinde unutulmaz anlara şahitlik edeceğimiz CANİKFEST Yapay Zekâ Yolculuğu’na tüm çocuklarımızı, gençlerimizi ve hemşehrilerimizi bekliyoruz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin