karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Temmuz, 2024 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çöp atanlara 14 bin 407 liraya kadar ceza uygulanacak

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yere çekirdek kabuğu, sigara izmariti veya çöp atanlara 14 bin 407 liraya kadar idari para cezası uygulanacağını duyurdu. Özcan, konuya ilişkin, “Türkiye’nin en güzel şehrini kimsenin kirletmeye hakkı yok” dedi.
Bolu Belediyesi, 31 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yere sigara izmariti, çekirdek kabuğu, çöp atan ve yere tüküren kişilere 14 bin 407 liraya kadar idari para cezası yazılacağını duyurdu. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Yarından itibaren; sokak, cadde, kaldırım ve parklara, çekirdek kabuğu, izmarit veya çöp atanlara ayrım yapmaksızın 593 liradan 14 bin 407 liraya kadar idari para cezası uygulanacaktır” dedi.

“Özel sigara izmaritliği vereceğiz”
Açıklamasında gün içinde şehirden toplanan izmaritleri gösteren Özcan, “Şu gördüğünüz izmaritler yarım gün içinde toplanan izmaritler. Özellikle, lokantaların, kahvehanelerin, berberlerin önünde yoğun olarak görülüyor. Biz Bolu’yu Türkiye’nin en temiz şehri diyoruz. Yazık değil mi bunları atıyorsunuz. Bu yüzden bu haftadan itibaren kahvehanelerin, berber ve kuaförlerin, lokantaların önüne özel sigara izmaritlikleri vereceğiz. İşyeri sahibine zimmetleyeceğiz. Diyeceğiz ki üç metrekarelik bir alanda sigara izmariti görürsek cezai işlemi sana uygulayacağız. İzmaritliklerin bedelini biz karşılayacağız koruyup kollamasını işletmeler yapacak” diye konuştu.

“Türkiye’nin en güzel şehrini kimsenin kirletmeye hakkı yok”
Zabıta ekiplerine verdiği talimatı da paylaşan Özcan, “Zabıtamıza da bugünden itibaren bir talimat veriyorum, yarından (31 Temmuz 2024) itibaren merkezi noktalarda, parklarda yere izmarit atan her kim olursa olsun gerekli idari cezayı uygulayacaklar. Bugün belki Bolulular bana kızacaklar ama gelecekte hepsi teşekkür edecekler. Türkiye’nin en güzel şehrini kimsenin kirletmeye hakkı yok. Bunun da bir bedeli varsa bu bedeli ödemeye hazırım” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak sahilinde çöp tepkisi

Zonguldak kent merkezinde dalgalarla birlikte kıyıya vuran plastik atıklar çevre kirliliği oluşturdu.
Sahil şeridinde yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar, denizden gelen pet şişe, kapak ve boş kutu gibi atıkların oluşturduğu manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Kıyı şeridinin çöplerle kaplanmasına tepki gösteren vatandaşlar, kirliliğin bir an önce giderilmesini istedi.
Turizm kenti olma hedefindeki bir şehre bu görüntülerin yakışmadığını belirten bölge halkı, "Zonguldak’ın göbeğinde bu manzara oluyor mu, neden temizlenmiyor? Önce denizlerimizi temiz tutmalıyız. Yetkililerin burayı acilen temizlemesini bekliyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin