Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2024 12:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çöl tozu alarmı: Ülkenin batısını sarıyor

Libya üzerinden gelen çöl tozu Tekirdağ'ı etkisi altına aldı. Araçlar çamurla kaplandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çeşitli uyarıların ardından Libya üzerinden gelen çöl tozu Tekirdağ'da etkili oluyor. Çöl tozunun etkisiyle Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesi yer yer gözden kayboldu. Etkili olan çöl tozu sebebiyle ilçede park halindeki birçok araç çamur ile kaplandı. Vatandaşlar çamur ile kaplanan araçlarını yıkatmak için oto yıkamacıların yolunu tuttu. Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelerde, "Bölge genelinde toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.(İHA)

blank
Berkay Doğan tarafından
08 Mart, 2025 12:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’e Yeni Adalet Sarayı Müjdesi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yenice'de katıldığı iftar programında, kente yeni bir Adalet Sarayı kazandırılacağını duyurdu.

Projenin tamamlandığını belirten Tunç, 2025 yılı yatırım programına alındığını ve ihale sürecinin kısa sürede başlatılacağını açıkladı.

KARABÜK’E MODERN VE YÖRESEL MİMARİLİ ADALET SARAYI

Bakan Tunç, yapılacak yeni adalet sarayının Karabük’e ve bölgeye yakışan modern bir yapı olacağını ifade ederek, özellikle Safranbolu’nun tarihi ve yöresel mimarisine uygun şekilde tasarlanacağını vurguladı. “Adalet hizmetlerinin daha etkin ve sağlıklı yürütülmesi için gerekli tüm çalışmalar tamamlandı. 2025 yatırım programına alınan projenin ihale süreci yakında başlayacak” dedi.

BÖLGEYE YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Konuşmasında bölgedeki diğer yatırımlara da değinen Tunç, Karabük ve çevre illerde altyapı, ulaşım ve kamu hizmetleri alanında önemli projelerin hayata geçirildiğini belirtti. Bakan Tunç, “Karabük ve Batı Karadeniz için büyük projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Belediyelerimizin taleplerini yakından takip ediyor, hizmetlerin vatandaşlarımıza en iyi şekilde ulaşması için çalışıyoruz” diye konuştu.

"RAMAZAN, BİRLİK VE BERABERLİĞİN SİMGESİ"

İftar programında Ramazan ayının önemine de değinen Tunç, bu mübarek ayın yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini söyledi. Tunç, Ramazan'ın manevi atmosferinde, yardımlaşmanın ve birlik içinde hareket etmenin önemine dikkat çekerek, "Rabbim bizleri bayrama da sağlık, huzur ve birlik içinde eriştirsin" temennisinde bulundu.

"TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLI"

Bakan Tunç, konuşmasında Türkiye’nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü ve güvenlik güçlerinin büyük başarılara imza attığını belirterek, “Bugün şehitlerimizin emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek en büyük görevimizdir” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, iftar programının ardından Karabük’te çeşitli temaslarda bulunarak, yerel yöneticilerle bir araya geldi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.