blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2024 12:23 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çöl tozu alarmı: Ülkenin batısını sarıyor

Libya üzerinden gelen çöl tozu Tekirdağ'ı etkisi altına aldı. Araçlar çamurla kaplandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çeşitli uyarıların ardından Libya üzerinden gelen çöl tozu Tekirdağ'da etkili oluyor. Çöl tozunun etkisiyle Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesi yer yer gözden kayboldu. Etkili olan çöl tozu sebebiyle ilçede park halindeki birçok araç çamur ile kaplandı. Vatandaşlar çamur ile kaplanan araçlarını yıkatmak için oto yıkamacıların yolunu tuttu. Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelerde, "Bölge genelinde toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin