Zonguldak İli Manda Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan coğrafi işaretli “Çaycuma manda yoğurdu” projesi onaylandı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim projenin onaylandığını sosyal medya hesabından duyurdu.
Çaycuma ilçesinde ilk ve tek Coğrafi işaretli ürün olma özelliği taşıyan Çaycuma manda yoğurdunun proje başvurusunu inceleyen Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), manda yoğurdunun markalaşması anlamında önemli olan projeyi onayladı.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Çaycumamız için hayırlı olsun. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Teknik Destek Projesi kapsamında ‘Çaycumamanda yoğurduMarkalaşıyor‘ projesi kabul edilmiştir. Emeği geçen ve destek olan herkese Çaycumalı Yetiştiricilerimiz adına teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.


Coğrafi işaretli Çaycuma manda yoğurdu markalaşıyor
Tosya’da 19 Mayıs’ta halk otobüsleri ücretsiz olacak
Tosya’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda halk otobüslerinde ulaşımın ücretsiz olaak.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Tosya Belediyesi, 19 Mayıs Salı günü otobüs seferlerinde gün boyunca ulaşımın ücretsiz verileceğini açıkladı. Tosya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Tosya Belediyesi olarak otobüs seferlerimiz gün boyunca ücretsiz hizmet verecektir. Bayramın coşkusunu hep birlikte yaşamak, etkinlik alanlarına daha kolay ulaşım sağlamak ve hemşehrilerimizin bu anlamlı güne rahatça katılım göstermesi amacıyla toplu taşıma araçlarımız ücretsiz olarak hizmet sunacaktır. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, nice bayramları birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı diliyoruz” denildi.

