Çocuklarına çeyiz için başladı, 10 yıldır terzilik yapıyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Ağustos, 2023 14:28 tarihinde yayınlandı
0
0

Çocuklarına çeyiz için başladı, 10 yıldır terzilik yapıyor

Düzce’de çocuklarının çeyizlerini hazırlamak için Halk Eğitim Merkezi’nde dikiş nakış kurslarına katılan Ümran Usta, eğitimler sonrası açtığı dükkanda 10 yıldır terzilik yapıyor.
Düzce Halk Eğitim Merkezi’nde açılan dikiş nakış kurslarına çocuklarının çeyizini hazırlamak için başlayan Ümran Usta, daha sonra bunu meslek haline dönüştürmek istedi. Pazar tezgahlarında satılması için şalvar ve etekler diken Usta, 10 yılın sonunda ise kendi dükkanını açtı. Halk Eğitim Merkezi’nde başladığı kursun hayatını değiştirdiğini söyleyen Ümran Usta, “Terzi olmak için değil de amacım çocuklarıma çeyiz hazırlamaktı. Kursta nakışın yanı sıra dikişte dikmemiz gerekiyordu. Ufkum genişledi. Arkadaşlar, komşular, etraftan daha fazla giysi istemeye başladılar. Daha geniş bir kitleye ulaştım. Evimin üst katında birkaç pazar tezgahına şalvar, etek dikiyordum. Böylelikle başladı” dedi.
Dikiş dikmekten keyif aldığını belirten Usta, “Dikiş dikmek aslında çok zevkli. Bildiğimiz her şey zevkli ve kolaydır. Bilmediğiniz şeyler zordur ve zevk alamazsınız” diye konuştu.

Hazır giyime inat makinesiyle dikmeye devam ediyor
Hazır giyim markalarının yaygınlaştığı bu dönemde müşterilerinin isteklerine göre ürünler diken Usta, “Terziler giysi daraltır ya da paça kısaltır konumuna geldik ama terzinin işçiliğini beğenip tercih eden de de çok fazla. Hazır giyimde beden olmayabiliyor, boyda sıkıntı olabiliyor. Terziye insanlar o zaman gidiyor. Ne istediğine bağlı. İnsanlar mağazaya gider ürünleri beğenmez, bedeni olmaz ya da boyda sıkıntı yaşar. O zaman bize gelir, memnun da kalır” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
madende elektrik akimina kapilan isci hayatini kaybetti mGtdqqev
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Madende elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Zonguldak’ta özel bir maden ocağında yaşanan olayda 42 yaşındaki maden işçisi Suat Kulakçı, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İşçinin emekliliğine ise 1 ay kaldığı ortaya çıktı.

Zonguldak’ın Asma Mahallesi’nde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında çalışan Suat Kulakçı (42), elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Meydana gelen kazanın ardından bölgeye sevk edilen 112 Acil Sağlık ekipleri, ağır yaralanan Kulakçı’ya olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Kulakçı, ambulansla hemen Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İşçinin hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklandı.

Kulakçı’nın emeklilik işlemlerine hazırlandığı ve yaklaşık bir ay sonra emekli olacağı bilgisine ulaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin