Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen çocuk şenliklerinde binlerce çocuk ve ailesi ünlü Türk çizgi film karakteri Kral Şakir’in tiyatrosuna ve Kral Şakir'in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu’na büyük ilgi gösterdi.
Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi tarihinin en kalabalık günlerini yaşıyor. Binlerce çocuk ve ailesi Safranbolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen çocuk şenliklerine akın ederken, çocuklar da her biri birbirinden farklı onlarca etkinlikte doyasıya eğlenmenin mutluluğunu yaşadı. Ara tatillerini dolu dolu geçiren çocuklar tiyatrolar ve sihirbazlık gösterileri ile doya doya eğlenirken, düzenlenen seminerler ile bilgileniyor aynı zamanda ünlü yazarlar ile buluşuyor. Şenliklerin ikinci günü milyonlarca çocuğun sevgilisi Kral Şakir’in interaktif tiyatrosu ve Kral Şakir’e hayat veren ünlü karikatürist Varol Yaşaroğlu’nun imza gününe sahne oldu. Kral Şakir interaktif tiyatrosunda kahkahalara boğulan binlerce çocuk ve ailelerinin mutlulukları yüzlerine yansıdı. Tiyatronun hemen ardından Kral Şakir’in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu Leyla Dizdar Kültür Merkezi’ni dolduran çocuklarla buluştu. Sevilen kitaplarını onlar için imzalayan Yaşaroğlu Kral Şakir hakkında gelen soruları da yanıtladı.
ÇOCUKLAR VE AİLELERİNDEN BAŞKAN KÖSE’YE TEŞEKKÜR
Safranbolu Belediyesi tarafından tamamı ücretsiz olarak düzenlenen etkinlilerle oluşturulan çocuk şenliklerine katılanlar Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin ziyareti esnasında kendisine defalarca teşekkürlerini iletti. Başkan Köse ise karşılaştığı gurur verici manzara karşısında: ‘’Çocuklarımızın mutluluğunu görmek onların sevinci ile neşelenen aileleri görmek ve bu coşkuyu yaşamak bize yeter. Safranbolu halkımızın yüzü hep gülsün diye çalışmalarımıza devam edeceğiz’’ diye konuştu.
Hava sıcaklıklarının 38 dereceyi gördüğü Düzce’de bir halı saha işletmecisi, müşterilerinin sıcaktan etkilenmemesi için alana su püskürtme sistemi kurdu.
Düzceli halı saha işletmecisi Mesut Büyük, müşterilerin maç sırasında serinlemesi için farklı bir metoda başvurdu. Büyük, alanlara kurduğu su püskürtme sistemiyle müşterilerinin de beğenisini topladı. Bu sistem ile sıcaktan bunalan müşterileri rahatlattıklarını söyleyen Mesut Büyük, şunları söyledi:
"Türkiye’de hava sıcaklıkları çok yüksek. Biz de futbol kültürüne değişik bir hava kattık ve sulama yaparak futbolseverleri serinletmeye çalışıyoruz. Böylelikle daha eğlenceli vakit geçiriyorlar ve serin bir biçimde futbol oynuyorlar. Bu, bizim için de eğlenceli ve hoş bir değişiklik oldu. Futbolseverlerin ilgisi çok hoş. Yaz akşamlarında onlar için de serinleten bir aktivite oluyor. Burada hem gerilim atıyorlar hem de hoş vakit geçirmeye çalışıyorlar. Sistemi birinci sefer görenlerin reaksiyonu hoş oluyor, şaşırıyorlar ve nasıl olduğunu soruyorlar. Biz de durumu anlatıyoruz. Maçın ortasında yahut sonunda, duruma nazaran 3-4 dakikalığına sulamayı açarak futbolseverleri bu biçimde serinletiyoruz"