Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Kasım, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

’Çocuklarda tablet kullanımına sınır konulmalı’

Zorunlu durumlar dışında belli kurallar çerçevesinde çocukların teknolojik cihazları kullanmasına izin verilebileceğine değinen Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, “Özellikle okul öncesi dönemde anne-baba etkileşimine açık ve doğru programlarla teknolojik aletlerin çocuklar üzerinde olumlu etkileri olabilir. Uygun kullanım kuralları ve sınırlamalar çerçevesinde bu araçların faydalı olabileceği unutulmamalıdır” dedi.
Liv Hospital Samsun Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, çocuklarda teknolojik cihaz kullanımı hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Ömer Aydın, zorunlu durumlar dışında belli kurallar çerçevesinde ve belirli sürelerle çocukların teknolojik cihazları kullanmasına izin verilmesinin uygun olabileceğini belirtti.

“Okul öncesinde günlük kullanım süresi 1 saati geçmemeli”
2 yaşından küçük çocukların teknolojik aletleri kullanmalarının önerilmediğini vurgulayan Prof. Dr. Aydın, “Çünkü dil, zihinsel, hareket ve sosyal-duygusal becerilerin gelişimi için anne-baba ve diğer yetişkinlerle sosyal etkileşim gereklidir. Okul öncesi dönemde günlük kullanım süresi 1 saati geçmemelidir. İlk ve ortaokul döneminde ise hafta içi okul günlerinde 1 saat, tatil günlerinde ise 2 saati aşmamalıdır” diye konuştu.

“Uykudan önce kullanılmamalı”
Uykudan önceki 1 saatlik zaman diliminde dijital elektronik aletlerin kullanımının önerilmediğini belirten Prof. Dr. Aydın, “Ayrıca kullanılacak sürenin bölünerek birkaç seferde kullanılması uygun olabilir. Ancak eğitim amaçlı kullanımlar, görüntülü görüşmeler veya konuşmalar bunun dışında tutulabilir" şeklinde konuştu.

“Uygun sınırlar konulmalı”
Çocuklar ve ergenler arasında dijital elektronik aletlerin yaygın kullanılmasının bu araçların eğlence aracı haline gelmesine ve özel dillerin oluşmasına yol açtığını söyleyen Prof. Dr. Aydın, “Ayrıca, sosyal iletişimde bu aletler önemli bir rol oynamakta ve teknolojiyle olan bağlantılarını sağlamaktadır. Özellikle okul öncesi dönemde anne-baba etkileşimine açık ve doğru programlarla teknolojik aletlerin çocuklar üzerinde olumlu etkileri olabilir. Uygun kullanım kuralları ve sınırlamalar çerçevesinde bu araçların faydalı olabileceği unutulmamalıdır ”ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 22:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te arazöz midibüsle çarpıştı: 3 yaralı

Karabük'te yangını söndürme çalışmalarına katılan arazözün midibüs ile çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.

Kaza, D-755 karayolu Ovacık kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Safranbolu ve Ovacık ilçelerinde 6 gündür devam orman yangınlarını söndürme çalışmasına destek için Kastamonu’dan gelen Recep Dinçer idaresindeki arazöz ile midibüs çarpıştı. Kazada Dinçer ve midibüsteki 2 yolcu hafif yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin