Safranbolu ilçesinde “Çocuklar İçin Göz Hakkı Manavı” uygulaması faaliyete geçti.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin öncüsü olduğu Safranbolu Perşembe Pazarı’nda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı çalışmalarını sürdüren Hayır Çarşısı personeli tarafından kurulan ‘Göz Hakkı Manavı’nda pazara çıkan ya da ihtiyaç sahibi olan ailelerin çocuklarına çeşitli meyveler veriliyor.
Standın ilk gününde meyve dağıtımına katılan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Safranbolu Belediyesi olarak çocuklarımızın tüm meyvelerden tatması gerektiğini düşünerek böyle bir stant oluşturduk. Bunu çalışmayı ilk olarak ilçemizin en büyük pazarı olan Perşembe Pazarı’nda gerçekleştiriyoruz” dedi.
Safranbolu Belediyesi olarak geleceğin büyükleri çocuklar için çeşitli projeler ürettiklerini ve bundan sonra da üretmeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Köse, “Bulunduğumuz her platformda şahsıma ve ekip arkadaşlarıma gösterilen ilgiye de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Göz Hakkı Manavına dileyen vatandaşlarımızın katkı sağlayabileceği bildirildi. (Halil Kızılyer)
Çocuklar İçin Göz Hakkı Manavı Kuruldu
Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı
Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.
Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.
Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.


