Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Aralık, 2023 16:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çocuk ve Gençlik Korosundan 12 farklı dilde konser

Samsun’da farklı yaş gruplarındaki 30 öğrenci tarafından oluşturulan Çocuk ve Gençlik Korosu, Cumhuriyet’in 100. yılına özel 12 farklı dilde türkülerden oluşan bir konser verdi.
Samsun Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) ve Atakum BİLSEM bünyesindeki 30 öğrenci tarafından oluşturulan Çocuk ve Gençlik Korosu, Atakum Sanat Merkezi’nde ’Dilden Dile Ezgiler’ konseri verdi. Türkçe, Kırım Tartarca, Arnavutça, Azerbaycan Türkçesi, Arapça, Makedonca, Kürtçe, Gürcüce, Çerkesçe, Romence, İtalyanca ve Lazca olmak üzere 12 farklı dilde konser veren öğrenciler dinleyenleri mest etti.
Etkinlikte konuşan Samsun BİLSEM Müdürü Civan Çelik, “Samsun ve Atakum BİLSEM olarak yaklaşık 3 yıldır çalışıyoruz. Dilden Dile Ezgiler gençlik koromuz var. 3 yıldır 30 öğrencimizi, koro şefimiz ve bütün müzik öğretmenlerimiz gerçekten anlamlı bir çalışmaya imza attılar. Milli Eğitim Bakanlığımızın Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle ciddi bir emek vererek bir albüm çıkardık. Bu albümde 12 dilde türküler var. Kültür okumak, anlamak, görebilmek, görebildiğinden mana çıkarabilmek, düşünmek ayrıca zekayı terbiye etmek demektir. Geçtiğimiz yüzyılda atalarımız çok büyük badirelerle, savaşlarla ülkemizi düşman işgalinden kurtararak Cumhuriyetimizi ilan etti. Birinci yüzyılı tasarlayanların torunları olarak ikinci yüzyılı tasarlamak, yönlendirmek üzerimize düşen vazifeyi yapmak üzere eğitimciler olarak, veliler ve öğrenciler olarak hazırız” dedi.
Konserde koro halinde ve solo olarak söylenen şarkılar dinleyiciler tarafından beğeni alırken, şarkılara dinleyiciler de alkışlarla eşlik etti. Program sonunda emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Programa ayrıca Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Atakum İlçe Mili Eğitim Müdürü M. İrfan Yetik ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu

Çorum’un Alaca ilçesinde yakınlarının haber alamadığı yaşlı bayan, yalnız yaşadığı konutunda meyyit bulundu.
Olay, Alaca ilçesi Günhan Mahallesi Sakarya Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, 80 yaşındaki Makbule Susam’dan bir müddettir haber alamayan yakınları, durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine yaşlı bayanın adresine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Konuta giren takımlar, yaşlı bayanın hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan incelemelerin akabinde Makbule Susam’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Alaca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Susam’ın kesin vefat sebebi yapılacak otopsi sonucunda belirlenecek.
Ekipler olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin