blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ekim, 2024 04:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çocuk Üniversitesi yeni döneme 20 farklı atölyede başladı

Düzce Belediyesi Çocuk Üniversitesi 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı derslerine başladı. Yeni dönem ile birlikte çocuklar istek ve yetenekleri doğrultusunda 20 farklı atölyeden faydalanacak.
Düzce Belediyesi Çocuk Üniversitesi yeni döneme başladı. 5-6 ve 7-14 yaş grubu için farklı içerikli 20 atölye oluşturulan Çocuk Üniversitesinde kayıtlar devam ederken dersler de bu hafta itibarıyla başladı. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Düzce Bilim Merkezinin üst katında hizmetine devam eden Çocuk Üniversitesinde görsel sanatlardan mutfak sanatlarına, fen ve teknolojiden müziğe ve jimnastik gibi spor branşlarına kadar her konuda çocukların yetenekleri geliştiriliyor.
Yeni dönemin başlangıcı hakkında bilgiler veren Çocuk Üniversitesi Yetkilisi Sevinç Hızal yaptığı açıklamada, Çocuk Üniversitesinde eğitimlerin dönem boyunca belirli program çerçevesinde devam edeceği belirterek, "2024-2025 eğitim öğretim dönemine bugün itibariyle başladık. 20 farklı etkinlik atölyemiz var. Kayıtlarımız devam ediyor. 5-6 yaş ve 7-14 yaş gruplarında olan bütün çocuklarımızı bekliyoruz. Amacımız burada yaşıtları ile verimli vakit geçirmelerini, yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak. Çocuklarımız mutlu ise bizler de mutluyuz. Burada bizlerle birlikte olan yavrularımıza ve ailelerine teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
Çocuk Üniversitesindeki eğitimlere katılmak isteyen 5-6 ve 7-14 yaş grubu çocukların aileleri Cumhuriyet Mahallesi 1933. Sokak No:17 adresinde yüz yüze görüşerek ya da 0 (380) 523 02 44 numaralı telefona ulaşarak gerekli belgeleri ve ayrıntıları öğrenebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Havalar ısındı, kene kabusu başladı

Doğu Karadeniz Bölgesinde genelde Nisan ayında başlayan kene hadiseleri bu sene havaların geç ısınmasıyla birlikte birinci olay Mayıs ayının birinci günlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne geldi.
Ülkemizde 2002 yılından beri görülmeye başlayan kene olayları yüzünden her yıl hayatını kaybedenler olurken, bu sene birinci kene vakası KTÜ Farabi Hastanesi çocuk servisinde tedavi altına alındı.
Kene hadiselerine karşı vatandaşlara önerilerde bulunan KTÜ Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Kısmı Lideri Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "2002 yılından beri yaz mevsimi gelmesiyle birlikte ülkemizde görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hadiseleri, gelmeye başlayacak diye düşünürken hastanemizin çocuk servisine birinci hadise geldi. Bu durum her sene Nisan-Mayıs aylarında olurken bu sene birinci hadisemiz Mayıs ayında geldi. Kırım Kongo Kanamalı Ateşinin görüldüğü vilayetlerde daha erkenden tespit edilen hafif hadiseler vardır, biraz daha ağırlaşınca bize geliyor. Gümüşhane, Tokat, Sivas taraflarında tekrar hadiseler ortaya çıkacaktır. Halkımız buna nazaran tedbirler alması kenenin olabileceği çimenli bölgelerde çorabını pantolonunun üzerine çekmesi meskenine geldiği vakit da tüm bedenini kene açısından denetim etmesi kıymetlidir. Şu an havalar tam sıcak olmamasına karşın bilhassa Haziran-Temmuz ayına gerçek kayacak diye düşünüyoruz. Her yıl bize gelen üçüncü basamak hastaneye gelen KKKA kriterlerine nazaran baktığımız vakit 20-30 hadisemiz oluyor. Genelde Mayıs ayında 5-10 tane olurdu geri kalanlar Haziran’da olurdu. Artık de Haziran-Temmuz aylarına gerçek kayacaktır ancak birinci olayımız geldi. İnsanlarımız önlemlerini alsınlar. KKKA hadiseleri bizde genelde Ağustos ayında 15’inden sonra bitiyor lakin yeniden de hava sıcaklığıyla ilişkilidir" dedi.
Kurban Bayramı periyodunda hayvan transferiyle birlikte kene transferi de olacağına dikkat çeken Yılmaz, "Kurban Bayramı devrine çok dikkat etmek gerekiyor. Hayvan transferleriyle birlikte kene transferleri de olabilir. İnsanlarımız Kurban devrine daha çok dikkat etmelidir. Keneler sonuçta kan emecek bir canlı arar. Kan emecek canlılarda en çok hayvanlardır. Rahatlıkla üzerine konabilir hatta hayatı boyunca orada devam edebilir. Transferiyle birlikte öbür bölgelere masraf hayvandan düştüğü vakit ya da hayvanı keserken orada keneyle temas etme durumu kelam konusu olabilir. O nedenle dikkatli olmak gerekir" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.