Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Nisan, 2016 12:37 tarihinde yayınlandı
0

Çocuk Rektörler Koltuğu Devraldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında ilkokul öğrencileri Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın koltuğunu devraldı. Yunus Emre İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Hilal Boynueğrioğlu, Zeynep Kara ve Muhammed Emir Şahin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı çerçevesinde Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a ziyaret gerçekleştirdi. Yunus Emre İlkokulu Müdür Yardımcısı Recep Kabadayı ve Öğretmen Şükran Uluçay’ın da bulunduğu ziyarette öğrenciler Rektör Polat’a çiçek takdim etti, ardından sırayla makam koltuğuna oturup isteklerini sıraladı. Koltuğunu devreden Rektör Polat, Rektörlük görevini yürüten öğrencilere taleplerini ve Üniversiteyi daha da geliştirmek için ne gibi düşünceleri olduğunu sordu. Temsili olarak koltuğa oturan ve kısa süreliğine de olsa rektörlük görevini devralan öğrencilerden Zeynep Kara; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bizlere armağan eden ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve bizleri davet ettiği için değerli Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’a çok teşekkür ederim.” diyerek konuşmasına başladı. Kara, Üniversitenin kurulduğu 2007 yılından bu yana hızlı bir şekilde gelişme kaydettiğini ve bu gelişmenin sürdürülerek ülkemizin sayılı üniversiteler arasında yer almasını istediğini belirtti. Zeynep Kara ayrıca KBÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin bundan böyle Karabük’te eğitimlerini alacakları için mutlu olduğunu da sözlerine ekledi. Büyünce Mimar olmak isteyen Muhammed Emir Şahin ise okulunun ihtiyacı olan yeni bir spor salonu konusunda Rektör Prof. Dr. Refik Polat’tan yardımcı olmasını istedi. Şahin “Okulumuzda oyun oynayabileceğimiz bahçemiz çok küçük ve kışın spor yapamıyoruz. Bu yüzden okulumuzda kapalı spor salonunun olmasını istiyoruz.” dedi. Görevi devralan bir diğer öğrenci Hilal Boynueğrioğlu ise “Karabük ormanlık alanları çok olan bir şehir fakat şehir merkezinde ağaç sayısı çok az. Bu yüzden ağaç sayısının arttırılmasını istiyorum.” diyerek şehrin yeşillendirilmesi konusundaki talebini dile getirdi. Prof. Dr. Refik Polat da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek 23 Nisan’ın çocuklar için önemine vurgu yaptı ve sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onları kabiliyetleri yönünde ne kadar iyi geliştirirsek o kadar başarılı oluruz. Çağımız internet ve bilgi çağı bu da bizim bakış açımızın üzerine çıkan bir durumdur. Bizler veliler olarak yeniliğe ve gelişime ayak uydurmalıyız.” Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Refik Polat öğrencilere hediyeler takdim etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
72ad80c2 7893 4b6e 8d5c 1f9e62b162a8
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
04 Haziran, 2026 14:16 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü TURAK Tarafından Akredite Edildi

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 2 yıllık akreditasyon almaya hak kazandı.

Türkiye’de 9’uncu Üniversitede 2’nci Sırada

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü, eğitim kalitesi, akademik kadro yapısı ve kalite güvence süreçlerine yönelik yapılan kapsamlı incelemeyi başarıyla tamamladı.

TURAK tarafından yürütülen değerlendirme sürecinde; eğitim-öğretim faaliyetleri, öğrenci destek hizmetleri, uygulamalı eğitim imkânları ve sürekli iyileştirme çalışmaları ele alındı. Yapılan incelemeler sonucunda bölümün ulusal kalite standartlarını karşıladığı tescillendi.

Akreditasyon belgesi, TURAK adına Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü’nden Prof. Dr. Canan Tanrısever tarafından rektörlük makamında takdim edildi.

Turizm Rehberliği Bölümü, Karabük Üniversitesi bünyesinde akreditasyon alan ikinci bölüm oldu

Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkın Deniz, elde edilen başarının uzun yıllardır sürdürülen akademik çalışmaların bir sonucu olduğunu belirtti.

Açıklamada, sürece katkı sunan akademik ve idari personele, öğrencilere, mezunlara ve dış paydaşlara teşekkür edildi.

Bölümün, önümüzdeki süreçte eğitim kalitesini daha da artırmaya, sektörle iş birliğini geliştirmeye ve öğrencilerin mesleki yeterliliklerini güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüreceği ifade edildi.

Safranbolu Turizm Fakültesi’nin bu başarısının, hem üniversite hem de turizm eğitimi açısından önemli bir kazanım olduğu değerlendirildi.

Akreditasyon belgesi, bölümün eğitim kalitesinin bağımsız bir kuruluş tarafından onaylandığını ortaya koyarken, öğrencilerin ulusal ve uluslararası düzeyde daha güçlü bir akademik altyapıyla mezun olmalarına da katkı sağlayacak. Aynı zamanda bu başarı hem Safranbolu Turizm Fakültesi’nin hem de Turizm Rehberliği Bölümü’nün kalite odaklı eğitim anlayışının ve sürekli gelişim vizyonunun önemli bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Turizm Rehberliği Bölümü, önümüzdeki dönemde de eğitim kalitesini daha ileri seviyelere taşımak, sektörle iş birliğini güçlendirmek ve öğrencilerine çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeyi hedefliyor. Safranbolu Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü’nün TURAK akreditasyonu hem üniversite hem de turizm eğitimi alanı açısından önemli bir kazanım olarak öne çıkıyor. Safranbolu Turizm Fakültesi, tüm bölümleri ile Karabük için çalışmayı sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin