Çocuk Rektörler Koltuğu Devraldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Nisan, 2016 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Çocuk Rektörler Koltuğu Devraldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında ilkokul öğrencileri Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın koltuğunu devraldı. Yunus Emre İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Hilal Boynueğrioğlu, Zeynep Kara ve Muhammed Emir Şahin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı çerçevesinde Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a ziyaret gerçekleştirdi. Yunus Emre İlkokulu Müdür Yardımcısı Recep Kabadayı ve Öğretmen Şükran Uluçay’ın da bulunduğu ziyarette öğrenciler Rektör Polat’a çiçek takdim etti, ardından sırayla makam koltuğuna oturup isteklerini sıraladı. Koltuğunu devreden Rektör Polat, Rektörlük görevini yürüten öğrencilere taleplerini ve Üniversiteyi daha da geliştirmek için ne gibi düşünceleri olduğunu sordu. Temsili olarak koltuğa oturan ve kısa süreliğine de olsa rektörlük görevini devralan öğrencilerden Zeynep Kara; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bizlere armağan eden ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve bizleri davet ettiği için değerli Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’a çok teşekkür ederim.” diyerek konuşmasına başladı. Kara, Üniversitenin kurulduğu 2007 yılından bu yana hızlı bir şekilde gelişme kaydettiğini ve bu gelişmenin sürdürülerek ülkemizin sayılı üniversiteler arasında yer almasını istediğini belirtti. Zeynep Kara ayrıca KBÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin bundan böyle Karabük’te eğitimlerini alacakları için mutlu olduğunu da sözlerine ekledi. Büyünce Mimar olmak isteyen Muhammed Emir Şahin ise okulunun ihtiyacı olan yeni bir spor salonu konusunda Rektör Prof. Dr. Refik Polat’tan yardımcı olmasını istedi. Şahin “Okulumuzda oyun oynayabileceğimiz bahçemiz çok küçük ve kışın spor yapamıyoruz. Bu yüzden okulumuzda kapalı spor salonunun olmasını istiyoruz.” dedi. Görevi devralan bir diğer öğrenci Hilal Boynueğrioğlu ise “Karabük ormanlık alanları çok olan bir şehir fakat şehir merkezinde ağaç sayısı çok az. Bu yüzden ağaç sayısının arttırılmasını istiyorum.” diyerek şehrin yeşillendirilmesi konusundaki talebini dile getirdi. Prof. Dr. Refik Polat da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek 23 Nisan’ın çocuklar için önemine vurgu yaptı ve sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onları kabiliyetleri yönünde ne kadar iyi geliştirirsek o kadar başarılı oluruz. Çağımız internet ve bilgi çağı bu da bizim bakış açımızın üzerine çıkan bir durumdur. Bizler veliler olarak yeniliğe ve gelişime ayak uydurmalıyız.” Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Refik Polat öğrencilere hediyeler takdim etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turkiyenin lezzetleri kastamonuda bulustu ogrenciler yogun ilgi gosterdi eAmwWecU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’nin lezzetleri Kastamonu’da buluştu, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 7 farklı bölgeden 7 farklı kültür ve 7 farklı yemeğin yer aldığı stantlar yoğun ilgi gördü.

Kastamonu Üniversitesi tarafından 50. Turizm Haftası kutlamaları kapsamında gastronomi etkinliği düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’deki 7 coğrafi bölgeye ait öne çıkan yemekler ile bu yemeklerin hikayeleri ve kültürel açıdan değerleri anlatıldı. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Turizm Rehberlik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan yemekler, bahçede kurulan stantlarda öğrencilere tanıtıldı. Daha sonra yemekler, öğrencilere ikram edildi.

Etkinlikte konuşan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, “Hazırlanan yemeklerin ikramının yanı sıra, Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerimiz de bu hikayelerini ve bu bölgenin öne çıkan turizm değerlerini anlatıyorlar. Bizim bu etkinlikle amacımız, fakültemizin ormancılık ve tabiat turizmi misyonuna bir nebze olsa da katıda bulunmak. Ülkemizin turizm değerlerini, gastronomi değerlerini öne çıkarmak, bir farkındalık oluşturmak da istedik. Gelen kalabalıktan bunun oluştuğunu görmek mümkün. Hafta boyunca çok sayıda etkinliğimiz oldu. Bu sadece bir tanesi” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencisi ve Gastronomi Rehberlik Topluluğu Başkanı Edanur Doğanay ise, “Turizm Haftası’nda 7 bölgemizden 7 farklı kültür ve 7 farklı tarihi birleştirmek istedik. Gastronomi öğrencileri ve Rehberlik öğrencilerinin birleşmesiyle tam bir birlik olarak güzel bir organizasyon yaptık. Bölgelere ait yemeklerin yer aldığı stantların başına o bölgedeki arkadaşlarımızı yerleştirdik” diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi rehberlik öğrencisi Cemile Dibebiş de farklı kültürlerin yemeklerini bir arada görme ve tatma şansı bulduklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin