Yusuf Korkmaz tarafından
23 Ocak, 2024 12:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1

Çocuk Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Çocuk Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Mustafa Yavuz Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Koray Keskin, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum kurumlarının temsilcileri ve kurul üyeleri katıldı. Vali Mustafa Yavuz,  koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesi ve çocuklar için yapılan ve yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere Çocuk Koordinasyon Kurul toplantısının gerçekleştirildiğini ifade etti. Toplantıda; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İl genelinde çocuklara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hakkında birer sunum yapıldı. Bir önceki toplantıda alınan kararların ve uygulamaların değerlendirilmesinin yapıldığı ve korunmaya muhtaç çocuklar için alınan destekleyici tedbirlerin görüşüldüğü toplantı görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi. (Yusuf Korkmaz)  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
03 Ekim, 2025 11:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi Senatosunda Bilimde Zirve Hedefi

Akademik başarılar, uluslararası projeler ve yeni vizyon çalışmalarının görüşüldüğü KBÜ'nün Ekim ayı senatosunda Rektör Kırışık, "Türkiye’yi bilimde zirveye çıkaracak çalışmaları, sosyal modelleri ortaya koymalıyız" dedi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Ekim Ayı Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Senato Toplantı Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile senato üyeleri katıldı.

“BİLİMDE EN İLERİ ÜLKELERİN BÜYÜK SORUNLARI YOK”

Toplantıda konuşan Rektör Kırışık, bilimsel yükselişin önemine dikkat çekti. “Üniversitemiz adım adım dünya çapında bir bilim merkezi oluyor” diyen Kırışık, şunları kaydetti:

“Ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu şey bilimdir. Bütün sorunlarımızın çözümü bilimden geçmektedir. Bilimde en ileri ülkelerin ekonomik, teknolojik ve toplumsal sorunlarının ortadan kalktığını görüyoruz. Bilimde geri kalan ülkelerin ise sorunlarının giderek çoğaldığını biliyoruz. Dolayısıyla bizim en önemli ihtiyacımız, bilimin zirvesine ulaşmaktır.”

“TÜRKİYE’Yİ BİLİMDE ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ”

Türkiye’nin dünya biliminde önemli bir noktaya ulaştığını vurgulayan Kırışık, hedeflerinin ülkeyi zirveye taşımak olduğunu söyledi:

“Türkiye şu anda dünya biliminde 15. sıradadır. İnşallah hedefimiz bu perspektifle, bu yaklaşımla Türkiye’yi bilimde 1. sıraya çıkaracak çalışmaları ve sosyal modelleri ortaya koymaktır. Bunu da hep birlikte, takım halinde çalışarak başaracağımıza gönülden inanıyorum.”

“ÜNİVERSİTEMİZ MARKA DEĞERİNİ ARTIRIYOR”

Karabük Üniversitesinin hem akademisyenlerin bireysel başarılarıyla hem de kurumsal projelerle yükselişini sürdürdüğünü dile getiren Rektör Kırışık, şu ifadeleri kullandı:

“Her alanda; dünyanın en etkili bilim insanları listesinde, Teknofest yarışmalarında, akademisyenlerimizin bireysel başarılarında ve kurumumuzun uluslararası temsilinde güçlü adımlar atıyoruz. Bilimsel yükselişimiz üniversitemizin marka değerini Türkiye’de ve dünyada artırıyor. Hedefimiz dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girmek. Bu vizyonla gayretimize ve üretimimize devam etmeyi düşünüyoruz. Her birimizin de bu vizyona sahip çıkarak geleceğin Karabük Üniversitesini inşa etmesini arzu ediyoruz.”

AKADEMİK PROJELER VE KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMALARI DA MASADAYDI

Toplantıda ayrıca akademik birimlerin güncel çalışmaları, öğretim üyelerinin projeleri ve üniversitenin önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladığı yeni akademik atılımlar ele alındı. Senato üyelerinin görüşleri doğrultusunda profesyonel bir kurumsal kimlik çalışması yapılması da gündeme alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin