Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ağustos, 2023 00:28 tarihinde yayınlandı
0

CK Güç Çamlıbel Elektrik’ten Memleketler arası Yenilenebilir Güç Sertifikası

ck guc camlibel elektrikten memleketler arasi yenilenebilir guc sertifikasi 0 7XOzh53l
CK Güç Çamlıbel Elektrik, Memleketler arası Yenilenebilir Güç Sertifikası’nı (I-REC) Tokat’ta yaygınlaştırıyor.

Dünyanın geleceğini tehdit eden iklim değişikliğinin tesirleri her geçen gün daha çok hissedilirken sürdürülebilir bir geleceğe takviye olmak isteyen şirketlerin sayısı da artıyor. Tabiat ve etraf dostu uygulamaları ile dikkat çeken Tokat’ın birinci beş yıldızlı otellerinden birisi Tokat da tükettiği elektriğin yenilenebilir güç kaynaklarından üretildiğini belgelemek üzere CK Güç Çamlıbel Elektrik aracılığı ile Memleketler arası Yenilenebilir Güç Sertifikası’nın (I-REC) sahibi oldu.

“Sürdürülebilirlik siyasetlere dayanak vermekten büyük memnunluk duyuyoruz”

Dünya genelinde yatırım, üretim ve tüketimde yenilenebilir güç kaynaklarının hissesinin arttığına dikkat çeken CK Güç Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü Muharrem Bülbül, “Türkiye’de güç bölümünün öncü şirketi olarak biz de yenilenebilir güce geçişe takviye olacak çalışmalara yük vermiş durumdayız. Bu kapsamda etraf dostu elektrik tedarik etmek isteyen tüm müşterilerimizin “Uluslararası Yenilenebilir Güç Sertifikası” (I-REC /International Renewable Energy Certificate) almalarına aracılık ediyoruz. Bu süreçte müşterilerimizin yanında yer alarak çevresel sürdürülebilirlik siyasetlerine dayanak vermekten büyük memnunluk duyuyoruz. I-REC dokümanı alarak elektrik tüketimini yeşil güçten karşılayacağını belgeleyen Dedeman Tokat Otel idaresini de attıkları bu kıymetli adım için gönülden kutlarım. Turizm ve konaklama dalında tüketicilerin yenilenebilir güç kaynaklarının kullanımına yönelik hassasiyetinin arttığı bu devirde elde ettikleri bu sertifikanın kendilerine değerli avantajlar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude filistinin dunu bugunu ve yarini anlatildi YbJlKGrF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Filistin’in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Filistin’in geçmişten günümüze tarihi süreci anlatılırken bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ölümcül ve Ölümsüz Kimliklerin Coğrafyası: Filistin’in Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir program düzenlendi. Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı etkinlikte konuşmacı olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş yer aldı.

Rektör Akkaya, boykota devam edilmesinin önemini vurguladı

Programın açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bugün burada ölümcül ve ölümsüz kimliklerin coğrafyasını konuşacağız. Aklımıza burada şair Mehmet Akif İnan geliyor. ‘Mescid-i Aksayı gördüm düşümde. Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu.’ Bu dizelerde ifade edilen Mescid-i Aksa’da 2,5 yıldır insanlığa sığmayan bir zulüm yaşatılıyor. Bu noktada bizler ne kadar somut adım atarsak o kadar kıymetlidir. Lütfen, her daim boykota devam edelim. Çocuklar öldü, kadınlar öldü, aileler dağıldı. Yaşanan acılarını unutmayalım, boykotu uygulayalım.” ifadelerini kullandı.

Filistin meselesini toplumsal hafıza, insan onuru, hukuk ve vicdan çerçevesinde değerlendiren Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş, Filistin’de bir halkın kendi vatanında nasıl görünmez kılınmaya çalışıldığını ve buna rağmen kimliğini, hafızasını ve yaşama iradesini nasıl koruduğunu anlattı.

“Filistin’de kimlik, hafıza ve insanlık mücadelesi yaşanıyor”

Konuşmasında “ölümcül kimlik” ve “ölümsüz kimlik” kavramlarını değerlendiren Prof. Dr. Güneş, “Ölümcül kimlik, bir halkı insan olarak değil; tehdit, güvenlik sorunu ya da ortadan kaldırılması gereken bir engel olarak görmeye dayanıyor. Buna karşılık ölümsüz kimlik ise yıkılan evlere rağmen saklanan anahtarlarda, boşaltılan köylere rağmen yaşatılan hatıralarda, kaybedilen çocukların isimlerinde ve bir halkın sesini dünyaya duyurma kararlılığında varlığını sürdürüyor.” dedi.

Programda Gazze’de yaşanan insani dram detaylarıyla anlatıldı. Bombardımanlar, zorunlu göç, açlık, susuzluk, yıkılan hastaneler, okullar, ibadethaneler ve evlerin yalnızca savaşın bir sonucu olarak görülemeyeceği ifade edildi. Bir okulun yıkılmasının çocukların geleceğini, bir hastanenin vurulmasının yaralıların yaşama hakkını, bir evin yok edilmesinin ise aile hafızasını ve güven duygusunu ortadan kaldırdığı da vurgulandı.

İlgiyle takip edilen program, Filistin meselesinin insanlığın adalet, hukuk ve vicdan sınavı olduğuna dikkat çekilmesi ve bu konuda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerektiği mesajıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin