Reklam
Reklam

Cirit: “Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak deri kanseri riskini arttırıyor”

cirit uzun sure gunes isinlarina maruz kalmak deri kanseri riskini arttiriyor 1gy3PBqg jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Temmuz, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
0

Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmanın cilt kanseri riskini artırdığı, çocukluktan itibaren güneşten korunmanın çok önemli olduğu belirtildi.

Trabzon İmperial Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdulkerim Cirit, güneşte uzun süre kalmasının aynı zamanda deri yaşlanmasını artırdığına dikkat çekerek “Ömür boyu güneş ışınlarına maruziyetin yaklaşık yüzde 80’i çocukluk döneminde olur. Bu nedenle çocukluktan itibaren güneşten korunmak önemlidir” dedi.

Güneşin D vitamini sentezi ve psikolojik etkileri gibi faydaları dışında bazı zararları da mevcut olduğunu kaydeden Cirit, “Güneş D vitamini sentezi ve psikolojik etkiler gibi faydaları dışında, bazı zararları da mevcuttur. Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak deri kanseri riskini arttırır. Aynı zamanda deri yaşlanmasını da hızlandırır. Güneş yanıklarına neden olabilir. O yüzden güneş banyosu yapılmasını tavsiye etmiyoruz. Ömür boyu güneş ışınlarına maruziyetin yaklaşık yüzde 80’i çocukluk döneminde olur. Bu nedenle çocukluktan itibaren güneşten korunmak önemlidir. Solaryumlarda gene aynı riskleri barındırdığı için tavsiye etmiyoruz. Günlük yaklaşık 20 dakikalık bir güneşe temas D vitamini sentezi için yeterlidir. Güneşten korunmak için güneş ışınlarının dik geldiği öğlen saatlerinde dışarı çıkılmamalı, koruyucu kıyafetler, şapka ve gözlük kullanılmalı. Güneş koruyucu krem ve losyonlarda kullanılmalı. En az 30 faktörlü bir güneş koruyucu 3 saatte bir sürülmeli” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Özgür Özel Senaryosu Dengeleri Değiştiriyor Ankara Kulisleri Hareketlendi

0da8303f 5417 4b0d b1a4 b872f83d4eb2
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Haziran, 2026 10:03 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

SONAR Araştırma’nın Mayıs 2026 tarihli “Türkiye’nin Tercihleri” anketi siyaset gündemine damga vurdu. Araştırmada seçmene iki farklı genel seçim senaryosu sunulurken, ortaya çıkan sonuçlar siyasi dengelerin nasıl değişebileceğine dair dikkat çekici veriler ortaya koydu.

Anketin en çok konuşulan bölümü, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yeni bir siyasi parti kurarak seçime girmesi ihtimali üzerine hazırlanan senaryo oldu. Katılımcıların bu varsayım üzerinden verdiği yanıtlara göre, Özgür Özel liderliğindeki yeni parti yüzde 32,7 oy oranıyla birinci sırada yer aldı. Bu senaryoda AK Parti yüzde 27,1 ile ikinci sıraya gerilerken, CHP’nin oy oranının yüzde 6,4’e düşmesi dikkat çekti.

Özgür Özel’in yeni parti kurduğu senaryoda oy dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

  • Özgür Özel’in Yeni Partisi: %32,7
  • AK Parti: %27,1
  • MHP: %8,8
  • DEM Parti: %8,3
  • İYİ Parti: %8,2
  • CHP: %6,4
  • Zafer Partisi: %2,5
  • Anahtar Parti: %2,1
  • Yeniden Refah Partisi: %1,1
  • Büyük Birlik Partisi: %1,0
  • Diğer: %1,8

Araştırmanın ikinci bölümünde ise seçmene, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı olduğu mevcut siyasi tablo üzerinden tercihleri soruldu. Bu senaryoda AK Parti yüzde 30,3 oy oranıyla ilk sırada yer alırken, CHP yüzde 13,1 ile ikinci sıraya yerleşti. DEM Parti ve İYİ Parti’nin CHP’ye oldukça yakın oranlara ulaşması dikkat çekti.

graf

Mevcut durum senaryosunda ortaya çıkan oy oranları ise şöyle:

  • AK Parti: %30,3
  • CHP: %13,1
  • DEM Parti: %13,0
  • İYİ Parti: %12,7
  • MHP: %10,7
  • Zafer Partisi: %5,6
  • Anahtar Parti: %4,4
  • TİP: %2,7
  • Yeniden Refah Partisi: %1,3
  • Büyük Birlik Partisi: %1,2
  • Diğer: %5,0

Anket sonuçları, CHP içindeki liderlik ve değişim tartışmalarının seçmen davranışları üzerindeki olası etkilerini ortaya koyarken, Ankara kulislerinde de geniş yankı uyandırdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin