Cirit: “Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak deri kanseri riskini arttırıyor" - Karabük Haber Postası
cirit uzun sure gunes isinlarina maruz kalmak deri kanseri riskini arttiriyor 1gy3PBqg jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Temmuz, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Cirit: “Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak deri kanseri riskini arttırıyor”

Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmanın cilt kanseri riskini artırdığı, çocukluktan itibaren güneşten korunmanın çok önemli olduğu belirtildi.

Trabzon İmperial Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdulkerim Cirit, güneşte uzun süre kalmasının aynı zamanda deri yaşlanmasını artırdığına dikkat çekerek “Ömür boyu güneş ışınlarına maruziyetin yaklaşık yüzde 80’i çocukluk döneminde olur. Bu nedenle çocukluktan itibaren güneşten korunmak önemlidir” dedi.

Güneşin D vitamini sentezi ve psikolojik etkileri gibi faydaları dışında bazı zararları da mevcut olduğunu kaydeden Cirit, “Güneş D vitamini sentezi ve psikolojik etkiler gibi faydaları dışında, bazı zararları da mevcuttur. Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak deri kanseri riskini arttırır. Aynı zamanda deri yaşlanmasını da hızlandırır. Güneş yanıklarına neden olabilir. O yüzden güneş banyosu yapılmasını tavsiye etmiyoruz. Ömür boyu güneş ışınlarına maruziyetin yaklaşık yüzde 80’i çocukluk döneminde olur. Bu nedenle çocukluktan itibaren güneşten korunmak önemlidir. Solaryumlarda gene aynı riskleri barındırdığı için tavsiye etmiyoruz. Günlük yaklaşık 20 dakikalık bir güneşe temas D vitamini sentezi için yeterlidir. Güneşten korunmak için güneş ışınlarının dik geldiği öğlen saatlerinde dışarı çıkılmamalı, koruyucu kıyafetler, şapka ve gözlük kullanılmalı. Güneş koruyucu krem ve losyonlarda kullanılmalı. En az 30 faktörlü bir güneş koruyucu 3 saatte bir sürülmeli” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim6 1
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Nisan, 2026 14:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Oktay Çağatay Milletvekillerini Makamında Ağırladı

Vali Oktay Çağatay, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Kurtçan Çelebi ile AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ile İş İnsanı Aytaç Baba’yı makamında ağırladı.

Ziyarete; Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Durmuş Ali Keskinkılıç Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt eşlik etti.

Vali Oktay Çağatay, nazik ziyaretleri dolayısıyla heyete teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin