Reklam
Reklam
cipin carptigi bisikletli cocuk hayatini kaybetti RJt1aPjD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Aralık, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
0

Cipin çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Bolu’da D-100 kara yolunda bisikletiyle karşıya geçmek isteyen 11 yaşındaki çocuğa cip çarptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan çocuk, tabiplerin tüm müdahalelerine karşın kurtarılamadı.

Kaza, D-100 kara yolu Köroğlu Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Ankara istikametinde seyreden Nurten Y. yönetimindeki 34 EBS 075 plakalı Peugeot marka cip, bisikletiyle yolun karşısına geçmek isteyen 11 yaşındaki Hasan Talha Yılmaz’a çarptı. Çarpmanın tesiriyle yolda savrulan çocuk ağır yaralandı. Durum 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye sıhhat ve polis grupları sevk edildi. Kazada ağır yaralanan küçük çocuk İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesine kaldırıldı. Hastanede tabiplerin tüm müdahalelerine karşın Hasan Talha Yılmaz, hayat çabasını kaybetti.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rektor ozolcer turkiyenin en buyuk ogrenci kongresinde genc arastirmacilarla bir araya geldi xY8kKZXO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Özölçer, Türkiye’nin En Büyük Öğrenci Kongresi’nde genç araştırmacılarla bir araya geldi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde ve Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği üyesi üniversitelerin paydaşlığında düzenlenen “Kocaeli Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Öğrenci Kongresi”ne katıldı. Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı öğrenci kongrelerinden biri olarak öne çıkan organizasyon, bilimsel üretimle kültürel etkileşimi aynı çatı altında buluşturdu.

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongrenin açılışına; BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mevlüt Karataş, Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ile birlikte çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış programı, Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından sunulan dinletiyle devam ardından uluslararası öğrencilerin sahnelediği halk dansları gösterisi ile devam etti.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, kongrenin yalnızca akademik bir etkinlik olmanın ötesine geçtiğini vurgulayarak; öğrencilerin araştırmacı kimliklerini geliştirebilecekleri, disiplinler arası etkileşimin güçleneceği çok yönlü bir platform oluşturduklarını ifade etti. Cantürk ayrıca kongrenin “en bilimsel, en sosyal, en kültürel ve en eğlenceli” yönleriyle “EN’lerin kongresi” olma özelliği taşıdığını belirtti. Program kapsamında düzenlenen “Geleceğin Bilim İnsanlarının Yetiştirilmesi: Üniversiteler, Öğrenci Araştırmaları ve Yenilikçilik” başlıklı rektörler paneli, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Moderatörlüğünü SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın üstlendiği panelde; BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer konuşmacı olarak yer aldı. Panelde; üniversitelerde bilimsel üretim kültürü, öğrenci araştırmaları, yenilikçilik ve sağlık, savunma, iklim gibi güncel konular ele alındı.

Rektör Özölçer: “Bilimin Işığında Yetişen Gençler, Geleceğin En Güçlü Teminatıdır”

Kongreye ilişkin değerlendirmelerde bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, şu ifadeleri dile getirdi:

“Bilimsel araştırma kültürünün erken yaşlarda benimsenmesi, güçlü ve sürdürülebilir bir akademik geleceğin en temel yapı taşlarından biridir. Bu anlamda, öğrencilerimizin bilimle kurduğu bağı güçlendiren böylesine kapsamlı ve nitelikli organizasyonlar oldukça kıymetlidir. Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve ülkemizin en köklü yükseköğretim kurumlarından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin de paydaşı olduğu bu değerli kongre; genç araştırmacıların kendilerini ifade edebildikleri, farklı disiplinlerden bilim insanlarıyla etkileşim kurabildikleri ve yenilikçi fikirlerini ortaya koyabildikleri örnek bir platform olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle böylesine önemli bir kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen başta Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk Hocam olmak üzere değerli Kocaeli Üniversitesi ailesine, organizasyonda emeği geçen tüm paydaş üniversitelere, katkı sunan akademisyenlere, araştırmacılara ve sevgili öğrencilerimize canıgönülden teşekkür ediyorum. Bu anlamlı organizasyona katılım sağlayan ve katkı sunan özellikle gençlerimizi tebrik ediyor, akademik kariyer ve bilim hayatı yolculuklarında başarılarının artarak devam etmesini en kalbî duygularımla temenni ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin